sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Uppopaistetut tortellinit tomaattisessa kastikkeessa

Kun pastataikina on aivan tuoretta,niin sen voi silloin vaihteeksi hyvin uppopaistaakin; ja  näin valmistuvat rapeat herkulliset tortellinit, jotka asettelin tomaattisen kastikkeen päälle,;niin  että yläpinta oli edelleenkin rapea mutta alapinta imi makua kastikkeesta.Tietenkin näitä herkkupaloja voi syödä ihan sellaisenaankin ;ja vaikka dipata johonkin kastikkeeseen. Kun päätin tehdä tortellineja en muistanut minne olin laittanut pastalaitteeni;:sillä viime käyttökerrasta oli jo aikaa..Niinpä keittiö oli jonkun aikaa ihan hujanhajan kun availin kaikkia kaappeja yrittäen samalla muistaa minne ihmeeseen laitoinkaan sen pastakoneeni.No löytyihän se sitten lopulta.....

Uppopaistetut tortellinit tomaattisessa kastikkeessa
Pastataikina:
  • 400 gr vehnäjauhoa 
  • 100 gr pastalle tarkoitettua jauhoa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl vettä
  • 1 kananmuna
  • 5 kananmunankeltuaista
Kastike:
  • 1 iso sipuli tai 2 pientä sipulia
  • 1 kesäkurpitsa
  • 2 tomaattia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • 100 gr tomaattisosetta
  • 2,5 dl vettä
  • suolaa ,pippuria
  • 2 tl sokeria
  • ½ tl timjamia
  • ½ tl chilihiutaleita
  • 1 tl paprikajauhetta
  • ½ rkl balsamietikkaa
Täyte:täytteenä minulla oli fetan ja peston sekoitusta,mutta täyte voi näissä olla mikä vaan.

Pastan voi valmistaa etukäteen ja säilyttää päivän pari jääkaapissa hyvin jauhotetulla alustalla. Helpoimmin taikinan teko onnistuu monitoimikoneella. 
Kaikki pastan ainekset laitetaan monitoimikoneen kulhoon,ja annetaan koneen käydä  kunnes taikina on yhtenäistä.Taikinaa vaivataan vielä hetken käsin  palloksi,joka laitetaan elmukelmuun, ja taikinan annetaan levätä jääkaapissa vähintäin tunnin ajan.Kastiketta varten ruskistetaan ensiksi kattilassa sipuli,jonka jälkeen lisätään paloiteltu kesäkurpitsa ,annetaan paistua muutaman minuutin,lisätään paloitellut tomaatit,tomaattisose,sokeri ja mausteet, Tämän jälkeen lisätään vesi ja balsamietikka,kiehautetaan kiehumispisteeseen,jonka jälkeen kastikkeen annetaan kypsyä ja nesteen haihtua ,kannen alla,noin 20  minuuttia,miedolla lämmöllä.  Pasta otetaan jääkaapista;ja sitä käytetään pastakoneessa,niin että pastalevyt ovat ohuita muttei kuitenkaan liian ohuita.Pastalevyistä otetaan pyöreällä pikkuleipämuotilla pyörylöitä,joihin laitetaan täytettä noin teelusikallinen.Pastaympyrän reunat kostutellaan kevyesti vedellä ,painetaan reunat kiinni ja pasta taitetaan tortellinin muotoisiksi.Täällä siihen hyvät step by step-ohjeet. Hyvn kuumuutta kestävää öljyä lämmitetään kattilassa,ja tortellinit uppopaistetaan kuumassa öljyssä niin että molemmat puolet ovat ruskistuneet. Kastiketta asetellaan tarjoilulautaselle,ja asettelin kastikkeen päälle muutaman tortellinin...
Taikinaohje oli aika riittoisalle määrälle pastaa,joten
lopusta taikinasta tein tagliatellea ja kuivattelin huoneenlämmössä

8 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Hovkonditorn:Det var mycket gott och minä gäster tyckte också om de här:)

      Poista
  2. ooh ja aah - eihän uppopaistamisella tule kuin hyvää :-) Minä olen uppopaistanut vain dimsumeja mutta kyllä niistä herkkua tulikin! http://www.andalusianauringossa.com/2013/02/ding-dong-dim-sum.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Andalusiana:Niinpä,eihän sellaista rapeaa kuorta voi vastustaa;D Muistankin tuon postauksesi ja kävin uudestaan nyt kurkkimassa:)

      Poista
  3. I've never made my own tortellini but you've inspired me to do it Yaelin! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lorraine: thanks:) You should try making them,it is not hard at all;D

      Poista
  4. Enpä ole tuollaista pastaa päässyt maistamaan. Hyvältä näyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jokikhaka:Kiitos,oli herkullinen kokeilu:)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...