keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Taateliset energiapatukat ja vähän kuvia

Kuumana kautena täällä (tänään tuli ensimmäinen sade lähes puoleen vuoteen!) kuiviin aineksiin tulee helposti kaikenlaisia epätoivottuja vierailijoita ja sen vuoksi pidänkin mahdollisimman monet kuivat ainekset jääkaapissa kunnes viilenee.Myös taatelit ja muut kuivahedelmät kuuluvat siihen joukkoon. Taatelit olivat kuitenkin menneet vähän koviksi joten päätin tehdä niistä energiapatukoita joista tuli aika hyviä,toffeemaisia herkkuja eikä näissä edes ollut paljon aineksia.En laittanut aineksia ylös joten tässä tulevat ainekset suurin piirtein.Patukat ovat semiraakoja,koska näissä on paahdettua hirssiä ja kvinoaa ja kaakaona oli puolet raakakaakaota ja puolet luomukaakaota.

Taateliset energiapatukat
  •  15 taatelia
  • 3 rkl taatelisiirappia
  • ½ dl raakakaakaota
  • ripaus suolaa
  • hieman aitoa vaniljaa 
  • 3 rkl carobjauhetta
  • paahdettua hirssiä tai kvinoaa tai molempia reilu määrä.
Koska taatelini olivat jääkaapissa päässeet kuivahtamaan ja kovettumaan,pehmitin niitä ensin lämpimässä vedessä.Siivilöin nesteen pois (neste on hyvän makuista juomaa) ja jauhoin taatelit taatelisiirapin kanssa tahnaksi. Lisäsin kaakaon ,carobin suolan  ja vaniljan ja sekoitin hyvin.Lopuksi lisäsin reilun määrän paahdettua kvinoaa sekä hirssiä. Laitoin massan muottiin joka meni pakastimeen ja valmiit patukat laitoin kuivuriin muutamaksi tunniksi. Sen jälkeen laitoin patukat jähmettymään jääkaappiin.
Tuli melkein suklaatoffee mieleen...
Tämä on lahoh,jota syödään Somaliassa,Djiboutissa ja Jemenissä.Tänne se on tullut Jemenin juutalaisten mukana .Lahoh on jonkinlainen lätyn ja leivän välimuoto joka tehdään fermentoidusta taikinasta. Kävin eilen täällä Suomesta vierailevan @gaayanen (Instagramissa) kanssa syömässä tätä HaTikva-torilla Tel Avivissa. Tässä lahoh-lätyssä oli myös kananmunaa eli toiselle puolelle levitettiin kananmunaa ja  lahoh paistettiin  pannussa kansi päällä niin että kananmuna hyytyi,  Tarjolle se tuotiin tomaattiraasteen ja zhug-tahnan kanssa. Hyvää oli ja tosi täyttävää.
Tietysti oli käytävä myös Sarona Marketissa. 
Sarona Marketissa oleva valaistus tekee puhelimella kuvaamisen vähän haastavaksi.Tässä Max Brennerin piste.Huomatkaa nuo suklaalla täytetyt isot injektioruiskut;ruiskun saa mukaansa ja se onkin aika kätevä vaikka kakun koristelussa;D
Hedelmäsalaattipiste
Yksi hallin ruokapaikoista
The Gelato Factoryn jäätelöitä.
The Gelato Factoryn kaupassa oli jänniä yksityiskohtia kuten nuo seinällä näkyvät rataspyörät jotka liikkuivat.Ja katon tuntumassa kiersivät punaiset jäätelöastiat.

11 kommenttia:

  1. No katsoinkin kun siina lahohissa ei nakynyt kuplareikia joita yleensa on mutta siihen olikin sitten kai laitettu se muna paalle.
    Takuulla nalka lahtee!!

    Kerran kokeilin tehdakin lahohia, tuli ihan ok tulos eka yritykseksi.

    Saronassa en ole viela ehtinyt edes kaymaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anu:se kananmuna tosiaankin peitti lahuhin kuplareiät;D Lahuhin kuplareikien päälle laitettiin kananmunaa ja sitten se sai hyytyä kannen alla.Hyvää oli. On kuulemma vaikeaa tehdä tuota lahohia ainakin Lizin blogin perusteella...
      http://food.lizsteinberg.com/2013/10/23/making-lahoh-like-a-professional-yemenite-baker/

      Ehdottomasti tutustumaan Saronaan vaikka joku perjantai...se on kyllä näkemisen arvoinen:)

      Poista
  2. Voihan jätski mikä ihana herkkumesta näkyy viimeisissä kuvissa.
    Mukavaa keskiviikkoiltaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:täällä on niin hyviä jädepaikkoja että valinta tuottaa ihan tuskaa;D Kiitos,nyt on jo torstai joten toivotan kaunista torstaita sinulle Outi.

      Poista
  3. Energibarsen ser så goda ut! Och glassen, mmm :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn:enligt Marko som fick som var de riktigt goda:) Och så var glassen också:)

      Poista
  4. En yleensä oo mikään ihan mahoton jätski intoilija..... mutta noi jädet, NAM! Ihanan näköisiä. Vois upottaa lusikkansa jokaiseen kippoon 😃
    Taatelipatukat testiin varmasti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjaana:en minäkään ole jätskihullu,vaikka välillä on ihan kiva kokeilla eri makuja.Tällä kertaa en syönyt jäätelöä vaan Marko valitsi todella hyvät maut:) Minä maistoin tuota paahtovanukasjäätelöä ,joka oli sen verran hyvää että varmaan pitää joskus ottaa tuolla kokonainen annos.

      Poista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  6. Nälkäisenä ei pitäisi katsella näitä sinun kuvakavalkadejasi ruokapaikoista :). Aika vinkeä idea tosiaan nuo isot suklaaruiskut. Ja noi jäätelöt, ah...

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...