maanantai 9. toukokuuta 2016

Bataattia ja gremolataa

Bataatti on aina niin hyvää etten saa siitä tarpeekseni! Tällä kertaa leikkasin bataatit isohkoiksi lohkoiksi ja jätin kuoret tallelle. Kun bataatit paahtaa uunissa voi kuoren hyvin jättää  jäljelle,kunhan poistaa ne pienet tummat kohdat kuoresta. 

Bataattia & Gremolataa
  • 1-2 bataattia (riippuen koosta,minulla oli tosi suuri bataatti)
  • 4 rkl öljyä 
  • Gremolataa varten tarvitaan:
  • 2 sitruunan kuoriraaste
  • 2 rkl silputtua persiljaa
  • 2 murskattua valkosipulin kynttä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
Puhdista ja kuivaaa bataatit. Leikkaa bataatti lohkoiksi ,ja laita ne kulhoon,Kaada päälle noin 3-4 rkl oliiviöljyä ja sekoita niin että öljyä tulee kaikkien lohkojen pinnoille. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada lohkot pellille. Paahda bataattilohkoja  225 C-asteessa,kunnes lohkot ovat saaneet väriä ja ovat pehmenneet.

Oikeaan gremolataan ei tietääkseni lisätä sitruunamehua eikä oliiviöljyä,mutta minä lisäsin, Asettelin bataattilohkot lautaselle ja levittelin kastiketta päälle. Kastikkeen hapokkuus tasaa bataatin makeutta ,ja teki siitä todella herkullista
Nam miten hyvää!

10 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Nelli,kiitos,tämä olikin erityisen hyvää:)

      Poista
  2. nam, näyttääpä herkulliselta <3, kokeiluun menee

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sari;kiitos,tosi herkullista;tuo kastike sopii niin hyvin uunipaahdetun bataatin kanssa:)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Outi:juu nauttia voi:) Tiistai alkaa olla jo lopuillaan,joten toivottelen hyvää huomista keskiviikkoa.

      Poista
  4. Oi, mikä resepti. Pyyhin suupieltäni täällä. Tätä(kin) on kokeiltava kotona. Aurinkoista viikkoa!

    VastaaPoista
  5. Bataatti on kyllä mun TOP10 ruokiani! Olen bataatista keitellyt vauvalle soseita ja samalla kaapinut itse kattiloiden pohjat : ) Tämä oli ihan uusi tapa nauttia bataateista, grenolat mukaan ensi kerralla...tosin ei vielä vauvelille!

    VastaaPoista
  6. Bataatti on kyllä hyvää jokaisessa muodossa mitä sitä olen syönyt. Tämä ohjeesi menee ehdottomasti kokeiluun, nam!

    VastaaPoista
  7. Näyttää ihanalta! Bataatti on kyllä mainio raaka-aine.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...