perjantai 27. toukokuuta 2016

EAT-Tel Aviv ruokafestivaalit

Dim Sum-koju
Tällä viikolla Tel Avivissa vietettiin 3 päivän mittaista EAT Tel Aviv ruokafestivaalia, jossa kaikki annokset kuuluivat  mielestäni katuruokakategoriaan. EAT Tel Aviv-festivaalit ovat jonkinlainen jatke 4 vuotta sitten kuopatulle  Taste of Tel Aviv/City-ruokafestivaaleille. Viimeiset Taste of -festivaalit  olivat vuonna 2012,ja kävin silloin katsomassa mitä siellä tapahtuu.
Taste of Tel Aviv/City-festivaalit alkoivat Tel Avivissa  jo vuonne 1996,eli paljon ennen muualla maailmassa vietettäviä Taste of-festivaaleja,kun suositun merenrantaravintolan omistaja keksi järjestää ruokafestivaalit,joissa tunnettujen ravintoloiden keittiöpäälliköt tarjoavat pienennettyjä annoksia ravintoloittensa suosikkiannoksista. Aluksi pienimuotoinen mutta nopeasti kasvava  tapahtuma siirrettiin pian Tel Avivin keskuspuistoon,ja vuosien varrella tapahtuma kasvoi aivan liian suureksi eikä siellä välttämättä enään tarjottu  vain ravintoloiden pienennettyjä suosikkiannoksia. 16 vuoden jälkeen nelipäiväiset festivaalit kuopattiin vuonna 2012,
Olinkin jo hieman kaivannut tämän tapaisia festivaaleja,joten oli mukavaa kuulla 3-päiväisestä EAT  Tel Aviv-festivaalista.Paikka uudelle festivaalille oli paras mahdollinen;puistossa meren äärellä.  Ensimmäisenä festivaali-iltana menin katsomaan mitä tapahtuu yhdessä amerikkalaisen ystäväni Nancyn kanssa. Ruuhkia välttääksemme olimme paikalla heti kun festivaalit avattiin ,klo 18 illalla,mutta jouduimme odottelemaan ennenkuin pääsimme sisällä festarialueelle.
Heti alussa ei tarvinnut jonottaa,mutta hyvin pian festarialueella alkoi olla todella paljon ihmisiä.Ruokatapahtumat vetävät ihmisiä puoleensa....Huomasimme että lähes kaikki tarjottavat näillä festareilla ovat katuruoka-annoksia.
Manta Rayn kojusta ostimme ensimmäiset annokset:Nancylle Fish & Chips ja minulle kalafalaffel-annos. 
Kala-falaffel eli falaffelin tapaiset kalapullat olivat ihan hyviä,
Hyvin pian kojujen luona alkoi olla sellaiset jonot etten päässyt kuvaamaan itse annoksia vaan lähinnä annosten myyjiä;D Tässä Manta Ray-kojun myyjiä.
Mehupiste
Georgialaisten ravintoloitten kojuja oli muutama festivaaleilla.Tässä makkaralta näyttävät perinteiset georgialaiset churchkhela-makeiset.
Georgialaisen Tash &Tasha-ravintolan myyjä. Niin uusi paikka etten ollut siitä aiemmin kuullut...
Vegaaniravintola Meshek Barzilayn vegaanihampurilainen.
Saman ravintolan dosa-annos.
Erään paremman ravintolan koju. Pitkien jonojen vuoksi en päässyt kuvaamaan ruokaa vaan ainoastaan kokkeja;D
Picnic-ravintolan kojusta sai myös Somersby-siideriä.
Thaimaalaisen ruuan koju oli ehkä kaunein ,mutta  siellä oli niin pitkät kojut että luovutin,vaikka olisin halunnut Som Tam-salaattiannoksen...
Sitten huomasin  ihanan Yogurt Kitchenin kojun
Jugurttiannokseni ,jossa savulohta,kurkkua,kaviaaria,korianterin siemeniä,vihreää sipulia ja kaprista,oli hurjan hyvää.Lasiastian saa omakseen jos haluaa.
Musiikki soi ehkä hieman liian kovaa,oli vaikeaa kuulla mitä puhui...
Ilta alkoi hämärtyä ja  huomasimme nämä ihanat lamput.Ihmisiä alkoi olla liikaa ja olimme jo käyneet läpi kaikki kojut,joten lähdimme pois.Kiva ruokafestivaali;rento ja mukava tunnelma tuolla,ja annosten maksimihinta oli hieman yli 8 euroa. Miinusta sai se ettei tuonne myyty Taste of Helsinki-festivaalien tavoin  "rahaa" ,jolla pystyi maksamaan annoksia. Se olisi lyhentänyt jonoja....
Festivaaleilla oli myös Dinner in the Sky...

20 kommenttia:

 1. Herkuttelua merenrannalla yöhön saakka ja dinner in the sky ... upeeta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannu:paikka meren äärellä oli ihanteellinen:) Tunnelma oli tosi hyvä tuolla ,hieman olisi saanut olla vähemmän jonoja..Mutta ihan upeeta oli:)Ja haluan tuollaiset lamput;D

   Poista
 2. Such a fun event! The sheer number of delicious food options seems overwhelming though- I don't know how you could manage to choose!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannah:such a great event indeed,with lots of good food and great atmosphere:) And lots of vegan options too:)

   Poista
 3. Så roligt och verkar vara uppskattat där.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HOvkonditorn:om det gäller mat eller dryck är det jätte uppskattat här,kansle litet för mycket eftersom man fick vänta ganska länge på vissa portioner.

   Poista
 4. Wau mitä kuvia,voi aistia lämmön,flliksen ja tuoksut :) juu,muutamia vuosia siellä kulkeneena tapahtumien organisoiminen ei aina mene oikein putkeen ! Miksiköhän..? Odotetaanpa niitä syyskuun ruokafestareita,hih...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli:tuo sijainti oli mahtava,ehdottomasti parempi kuin aiemmat.En tajua miksi eivät voi alkaa silloin kun pitää.Tuon piti alkaa klo 18 mutta vasta klo 18.30 jälkeen päästiin alueelle...

   Poista
 5. Voi miten kivalta kuulostaa! ruokafestarit ovat parhaita festareita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anne:ruokafestareilla on niin kivaa:) Ja herkullista:)

   Poista
 6. Houkuttelevan oloiset festarit, vaikka minä kyllä olen jonoissa ja ruuhkissa ihan toivoton.
  Katuruokatrendi tuntuu olevan globaali ilmiö edelleen. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna:en minäkään kestä jonoja,ja sen vuoksi en saanut Som Tam-salaattia,jota rakastan.,,,Täällähän on muutenkin katuruokaa joka kulmassa,mutta näillä festareilla hieman tunnetummatkin ravintolat tekivät katuruoka-annoksia.

   Poista
 7. En ole enaa moneen vuoteen kaynyt noilla ruokafestareilla, vaikka mieli tekisi, kun siella on aina niin hirvea tungos. Ja vaikka menisi ihan alussakin niin puolen tunnin jalkeen on jo ahdasta ja jonoja liikaa. Harmi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anu:joo lopussa oli aika lailla tungosta...mikä ihme tuossa ruuassa kiinnostaa;D No ehkä kun siellä on myös tunnettuja ravintoloita ja niiden keittiömestarit siellä hommissa.

   Poista
 8. Arvaapa, tuliko nälkä? Tuollaiset festarit ovat kyllä kivoja, kun voi maistella monenlaisia makuyhdistelmiä. Tuo jugurtti ja savulohijuttu täytyy kokeilla - olisi helppo tarjottava alkupalaksi. Oliko se jugurtti maustettu jollain?
  Kiitos vinkeistä - ja taidan piipahtaa jääkaapille;)
  Hyvää viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lady of the Mess.Voin kuvitella,minullakin nyt nälkä kun katson noita kuviani,vaikken annoksista pahemmin saanutkaan kuvia...Nuo jugurttiannokset ovat ihania.se jugurtti on hyvin miedon makuista vuohenmaitojugurttia,tuohon voisi käydä vaikka kreikkalainen jugurtti.Ei ole maustettu mitenkään ennen muiden ainesten lisäystä.Kiitos,samoin sinulle hyvää viikonloppua!

   Poista
 9. Nyt tuli ihan kauhea hinku tulla sinne syömään...En mä kestä mitä herkkuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nelli;toivottavasti pääsette niin kuin oli tarkoitus...

   Poista
 10. Oi, miten ihania herkkuja tuolla ruokafestarilla on ollut! Jugurttikuvasi oli todella herkullinen. Vaikka söin juuri aamiaisen tuli taas nälkä... Tällaisilla festareilla silmät syövät enemmän kuin vatsa vetää mutta onneksi juuri tuo jonottaminen pitää huolen siitä ettei ihan kaikkea edes ehdi maistella.
  Mukavaa sunnuntaita Jael!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjo;noilla ruokafestareilla oli ihania herkkuja,ja muutenkin kiva että tällaiset festarit järjestettiin ,vaikkakin hieman erilainen kuin se 4 vuotta sitten loppunut.. Yogurt Kitchenillä on aivan mielettömän ihania jugurttiannoksia,sekä makeita että suolaisia:)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...