sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Helpoin ja maukkain gluteeniton lettu juuri nyt

Kuten varmaan huomaa viime aikojen postauksistani,olen täysin ihastunut kikhernejauhoihin.  Monta kertaa olen niitä käyttänyt vuosien aikana,mutta vasta nyt olen huomannut miten monikäyttöisiä ne todellakin ovat. Tein niistä herkulliset pikkuleivät, minkä jälkeen tuli  mönkään mennyt  pastakokeilu,jossa pastaksi aiottu taikina muuntui aineksia lisäten piirakkataikinaksi. Viime aikoina olen viikonloppuaamuisin paistanut suolaisia kikhernelettuja,jotka ovat korvanneet leivän.Kikherneletut ovat todella helppotekoiset, maukkaat ja rapeahkot, eivätkä ne edes ime itseensä paljon rasvaa paiston aikana. Päälle voi laittaa mitä haluaa; viimeksi avokaadosuikaleita ja kirsikkatomaattia.
*******************************************************************************
Kikherneletut (1 hengen lettu)
  • 2 rkl kikhernejauhoa
  • 1 suuri kananmuna
  • noin 30  gr juustoa (käytin lampaanmaitofetaa)
  • ½ rkl vettä
  • muutama rkl silputtua persiljaa
  • 1-1½ rkl öljyä paistamiseen
*******************************************************************************
Kaikki ainekset öljyä lukuunottamatta sekoitetaan tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi.Taikinan annetaan levätä hetken.Suurin osa öljystä lämmitetään keskikokoisessa paistinpannussa,keskilämmöllä. Taikina kaadetaan pannuun,ja letun pohjan annetaan paistua rapeaksi,minkä jälkeen lettu käännetään (loppuöljy kaadetaan pannuun)  ja paistetaan toinenkin puoli niin että se saa väriä. Tarjoillaan lämpimänä.
Nämä ovat niin hyvät:) Ja todella helppotekoiset:) Samoin kuin  gluteenittomat:)
Ruokahallissa oli taateliviljelijöiden pop up-kauppa.
Taatelilikööriä -ja siirappia.
Ja paras taateli ikinä,jonka bongasin vasta tuossa pop up-kaupassa,vaikka näitä on saanut jo muutaman vuoden. Medjool Bonbon,jumbokokoinen variaatio medjooltaatelista,joka on pehmeä ja kostea,ja mielettömän hyvän makuinen. 

8 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen lettunen. Taateleita voisikin pyytää miehen taas tuomaan kaupasta.
    Ihanaa sunnuntai-iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OUti:kiitos,herkullista onkin,teen usein. Taatelit ovat namia:) HYvää viikkoa sinulle:)

      Poista
  2. Kuulostaapa tosi herkulliselta! Näitä pitää kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hanna: itse tykkään näistä tosi paljon,ja teenkin usein.

      Poista
  3. Itse en ole ikinä saanut onnistumaan noita gluteenittomia lettuja. On kyllä hyvän näköinen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nelli:tällä ohjeella pitäisi onnistua,olen tehnyt monta kertaa eikä hajonnut kertaakaan.

      Poista
  4. När vi bodde i Singapore testade jag kikärtsmjöl, gjorde bl.a. plättar. Dina ser goda ut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HOvkonditorn:har testat tidigare utan ägg,men så här med ägg och ost blir de jättegoda:)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...