maanantai 27. helmikuuta 2017

Tonnikalapullat pikantissa tomaattikastikkeessa

Pieni kaapintyhjennys tai oikeastaan harissapurkin tyhjennys  innosti lisäämään tomaattikastikkeeseen pikanttia harissaa,ja oih miten herkullinen kastike siitä tulikin. Kastikkeessa kypsyivät myös helppotekoiset tonnikalapullat.
******************************************************************************
Tonnikalapullat pikantissa tomaattikastikkeessa (2-3 annosta)
Tonnikalapullat
  • 1 purkki tonnikalaa öljyssä
  • ½ dl vehnäjauhoa
  • ½ dl perunahiutaleita
  • suolaa,mustapippuria
  • 1 tl paprikaa
  • 1 tl sitruunan kuoriraastetta
  • 1 pieni kananmuna
Kastike
  • 1 purkki tomaattimurskaa+saman verran vettä
  • 3 rkl harissatahnaa
  • 1 sipuli
  • suolaa maun mukaan
  • 2 tl ruokosokeria
  • 1 valkosipulin kynsi murskattuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
******************************************************************************
Ensin valmistetaan tonnikalapullat: tonnikala öljyineen kaadetaan astiaan,ja tonnikala hienonnetaan haarukalla.Lisätään kananmuna ja sekoitetaan.Tässä vaiheessa lisäsin mustapippuria,paprikaa sekä sitruunankuoriraastetta. Lisätään vehnäjauho ja perunahiutaleet. Tonnikalamassa saa levätä ja turvota noin varttitunnin,minkä jälkeen siitä muodostetaan öljytyin käsin pieniä pyöryköitä. Tonnikalapullat paahdetaan kuumalla pannulla ilman öljyä (niissä on itsessään jo tarpeeksi öljyä) niin että molemmille puolille tulee rapeahko pinta. 
Kastike:  Sipuli hienonnetaan,ja ruskistetaan öljyssä kattilassa. Lisätään valkosipuli ,ja annetaan sipuliseoksen kypsyä vielä noin minuutin, jonka jälkeen lisätään tomaattimurska,purkin verran vettä,harissa sekä sokeri. Kastikkeen annetaan saavuttaa kiehumispiste,jonka jälkeen kattila peitetään kannella,ja kastiketta kypsytellään miedossa lämpötilassa 15 minuuttia.  Tämän jälkeen tonnikalapullat lisätään varovasti kastikkeeseen; ja kastiketta sekä tonnikalapullia kypsytetään minimilämpötilassa kannen alla 20 minuuttia. Tarkistetaan maku ja lisätään suolaa tarvittaessa. Tonnikalapullia kastikkeineen voi tarjoilla riisin kanssa.
Herkullista:)
Täällä on villivihannesten aika parhaimmillaan juuri nyt. Yleisin niistä on tämä kiiltomalva,jota paistan sipulin kanssa,
Nokkosta sen sijaan uutin rosmariinin kanssa lisäsin hieman omenaviinietikkaa,ja laitoin suihkepulloon. Sekoitus tekee hyvää ärtyneelle hiuspohjalleni.

13 kommenttia:

  1. Kylläpä onkin herkullisen näköistä ruokaa. Minä ajattelin tänä kesänä testata nokkoslettujen tekemistä, toivottavasti onnistuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi>kiitos,mä niin tykkään tällaisista kastikkeista ,ja kalajutut sopivat siihen hyvin.Nokkosletut ovat hyviä,olen joskus tehnyt mutta nyt oli niin vähän nokkosia että menivät sen sijaan rauhoittaman hiuspohjaa,joka kärsii talven kuivuudesta ja kovasta vedestä..

      Poista
  2. Näitä tarttis vissiin kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nelli;suosittelen,ovat hyviä:) Ja tuo kastike ihana:)

      Poista
  3. Niin upeat kuvat! Tonnikala on kyllä mun lempiruokaa, vaikka olisin miljonääri, niin silti söisin...; ) Amoskin varmasti tykkäisi!

    VastaaPoista
  4. Voi miten kaunis annos <3. Minä en oo syöny tonnikalaa varmaan 3 vuoteen, ehkä syynä se ryöstökalastus, tykkäisin kyllä. Ihanaa teillä jo kausi pitkällä ja täällä vaan sataa lunta, kääk, loppuisi jo. Mukavaa viikkoa sinne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sari:kiitos Sari ihanainen:) Ihailen tuota eettistä päätöstäsi,ja kyllä sama tulee mieleen joskus. Täällä tonnikala on lähikalaa,eli tuolta Välimerestä,mutta liikaa sitä on sielläkin kalastettu. Sitten kun meillä on kaikki kuivunut pois niin teillä vihertää.

      Poista
  5. Heli:kiitos ihana:) Tonnikalasta tykkään minäkin ,ja kyllä pari purkkia aina löytyy kaapista.Täällähän se on lähiruokaa,vaikka ylikalastettua onkin.Amos takuulla tykkäisi,tai no ehkä ilman tuota harissalisäystä;D

    VastaaPoista
  6. Hovkonditorn😜Tack,det blev mycket gott🍎

    VastaaPoista
  7. Vau! Olet jo löytänyt sieltäkin kiiltomalvan! Tänä vuonna täällä ovat aivan ihania, ei toukkien syömiä lainkaan. Nautitaan luonnon vihreää luomua, voidaan hyvin ja iloitaan keväästä! Meillä oli Vihreä maanantai, luonnossa riitti piknik-porukkaa ja mustekalan grillaajia! Ali

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ali>Kiiltomalva onkin se mitä odottelen eniten,koska niin tykkään siitä. Myös täällä ovat lehdet olleet tosi kauniita,vaikka sateita ei olekaan ollut tarpeeksi. Ihana tämä kevään vehreys,eli tosiaankin nautitaan siitä:)

      Poista
  8. Ai että, onpa tosi herkullisen kuuloinen resepti! tonnikalaa löytyy aina kaapista, joten voisin kokeilla tätä, veikkaan että maistuisi muillekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anne:kiitos:) Minultakin löytyy aina tonnikalaa kaapissa:) Toivottavasti maistuu jos teet tätä:)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...