lauantai 2. syyskuuta 2017

Vielä hieman kesäkurpitsaa

Edellisessä postauksessa listasin kesäkurpitsaohjeitani,  mutta tässä tulee vielä yksi ohje tuolle kurpitsalle, joka itsessään ei maistu oikein miltään, mutta jota voi käyttää  niin moneen ohjeeseen. Tein tätä eilen,  ja hyvää oli.  Paistetut kesäkurpitsakuutiot saivat  päälleen tahinijugurttikastikkeen.

Jugurttikuutioita  tahinijugurttikastikkeessa
1.  Kesäkurpitsa pestään ,kuivataan  ja leikataan kuutioiksi. Minulla on joku mieltymys kuutiomaiseen ruokaan,  mutta toki nämä voi myös leikata ihan tavallisen pieniksi paloiksi.
2. Öljy lämmitetään pannussa mahdollisimman kuumaksi, ja kuutioita paistetaan , aina välillä käännellen,  kunnes suurin osa kuutioista on saanut väriä pintaansa.  Öljyn tulee olla tosi kuumaa.
3.  Jugurtti, tahini, valkosipuli,sitruunamehu ja persiljasilppu sekoitetaan tasaiseksi kastikkeeksi.  Maistellaan, ja lisätään suolaa &mustapippuria maun mukaan.   Jugurtti raikastaa kastikkeen makua.
4. Kun kesäkurpitsakuutiot ovat jäähtyneet,  kastike sekoitetaan kuutioiden joukkoon.  Tarjoillaan kylmänä.
Hyvää on:)
Yksi asia mitä ruokakaupoissa täällä on tosi paljon , ovat kaikenlaiset tahnat.  Minä teen tahnat yleensä aina itse, mutta näistä saa joskus inspiksiä:D 
Myös taatelisiirappeja on paljon.  Suosin sellaista mihin ei ole lisätty sokeria; suurin osa näistä on sellaisia. mutta onneksi myös 100 prosentin taatelisiirappia löytyy hyvin.  Sokerilla terästettyä  taatelisiirappia käytän kyllä joskus,  eli silloin kun leivon pipareita  , koska täällä ei ole samanlaista siirappia kuin Suomessa.    Oletteko käyttäneet taatelisiirappia?

20 kommenttia:

  1. Zucchinirecept kan man inte ha för många av :) Dadelsirap utan tillsatt socker köper jag här i Amsterdam.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn: Zucchini är så gott i många saker:) Dadelsirap har jag alltid hemma ,och utan socker,utom då när jag bakar pepparkakor;D

      Poista
  2. Hyvältä kuulosti tuo resepti😍 Onpa tosiaan tahna valikoimaa..varmasti löytyy jokaiselle jotakin:) En ole ikinä tuollaista taatelisiirappia käyttänyt. Kaunista alkanutta syyskuuta sinne♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päden Paja:kiitos, tahnoista tykätään täälläpäin,katselin juuri että minulla on 45 ohjetta tuon "tahnat" tagin alla.
      Suomessa taatelisiirappia saa ainakin sellaisista paikoista kuin Ruohonjuuri ja vastaavat. Itsekin voi sellaista tehdä.

      Poista
  3. Kumma kun siihen taatelisiirappiin pitaa sokeria lisata (no alentaa varmaan tuotantokustannuksia). Etsin kanssa sellasia joissa ei ole. Muistaakseni tuon kuvan toiseksi alimmaisen hyllyn tuote on ilman. Ja kalliimpaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anu:no ainakin piparileivonnassa se on sellaista mitä pitääkin olla,mutta muuten ihan naturellia siirappia,vaikka tyyriimpää onkin. Onneksi välillä on aina taatelisiirappia (sitä sokeritonta) tarjouksessakin.

      Poista
  4. Onpa paljon erilaisia tahnoja, voisi tulla valinnan vaikeus.
    Herkulliselta näyttää sinun tekemä kesäkurpitsainen annoksesi.
    Mukavaa lauantain myöhäisiltaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:tahnoja onkin aikamoinen tarjonta . Minä tykkään keksiä itse kaikenlaisia tahnoja. Kiitos, kesäkurpitsasta saa tehtyä paljon hyvää:) Oikein hyvää alkavaa viikkoa Outi:)

      Poista
  5. Ihana kesäkurpitsa-annos. Eilen oli marketissa herttaisen houkuttelevia pieniä kesäkurpitsoja alle euron kilo. Arvaa hamstrasinko ? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minna:kiitos:) No tuolla hinnalla minäkin olisin raahannut kiloittain niitä;D

      Poista
  6. Mikä tahnavalikoima! Kaikenmaailman tahnoja olisi kiva ostella, mutta saisivat olla pienemmissä purkeissa, ettei niiden kanssa joudu pulaan. Välillä huomaa, että jääkaapin ylähylly on täynnä erilaisia avattuja purkkeja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. VIikonloppukokki:juu inspiroiva tahnavalikoima;D Monet noista ovat kuitenkin aika pienissä purkeissa, ettei tule sellaista että jää pulaan. Mutta helpostihan sitä tekee heräteostoksia ja sitten ne joskus myöhemmin löytyy sieltä jääkaapista;D

      Poista
  7. Kiitos resepteistä - kesäkurpitsa on sellainen, ettei se minustakaan maistu juuri miltään itsestään, mutta jospa saisin näillä sinun resepteilläsi sitä makuakin;)
    Ihanaa syksyn alkua, Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lady of the Mess:Ole hyvä vaan Arja:) Kesäkurpitsa tosiaankin on aika lailla neutraalin makuien sellaisenaan,mutta onneksi siitä saa tehtyä kaikenlaisia herkullisia ruokia:) Kiitos,samoin sinulle oikein hyvää syksyn alkua, täällä vielä kovin helteistä..

      Poista
  8. I'll save this recipe for when we get lots of zucchini. It looks delicious! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you Lorraine
      ,it is amazing how many delicious things you can make with zucchini,that by itself hardly tastes anything..

      Poista
  9. You can never have too much zucchini, especially when you have such a delicious way to cook it down. This would definitely do the trick!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hannah: oh yes,so many things to do with this veggie:) THanks so much:)

      Poista
  10. Houkuttelevan kuuloinen resepti :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ranteita myöten taikinassa: Kiitos, olikin hyvää:)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...