lauantai 7. heinäkuuta 2018

Samettinen tomaattikastike

Tässä teille aivan ihanan samettinen tomaattikastike, joka on samalla maailman helpoin, sillä tätä kastiketta ei keitetä.  Kastike on  Lontoossa sijaitsevan the Palomar-ravintolan keittokirjasta, ja kastiketta tarjoillaan ravintolassa  kubaneh-leivän kanssa.  Kastike on juuri niin samettinen mitä nimikin ( velvet tomatoes)  sanoo. Kastike sopii loistavasti dippaukseen, leivän päälle, kalan kanssa , perunoiden  ja kasvisten  kanssa, ja moneen muuhun.

Samettinen tomaattikastike
  • 500 gr hieman jo pehmenneitä tomaatteja 
  • ½ vihreä chili ( jos ei halua liian pikanttia voi siemenet jättää pois)
  • 1 tl  jeeraa eli juustokuminaa
  • suolaa maun mukaan
  • 5 rkl hyvää oliiviöljyä
Koska kastikkeessa  on vain muutama aines, on ainesten laadukkuus tärkeää, ja tässä kannattaa käyttää tomaatteja joissa on makua.  Itse käytin  kirsikkatomaatteja, mutta alkuperäisessä ohjeessa käytetään tavallisia tomaatteja.

Leikkaa tomaatit neljään osaan.  Laita tomaatit,  chili ja jeera tehosekoittimeen,  ja jauha kunnes seos on aivan hienoa. Seos pitää jauhaa tosi hienoksi, joten  tehosekoitin on tähän tarkoitukseen paras laite, mutta onnistuu varmaan myös hyvällä sauvasekoittimella. Jatka sekoittamista  tehosekoittimessa,  ja lisää oliiviöljyä vähitellen , jolloin seos emulgoituu ja paksunee.  Lisää suolaa maun mukaan.  Laita kastike tämän jälkeen hienoreikäiseen  siivilään,  ja paina kastike siivilän läpi, niin ettei mitään kuori ym.  aineksia jää kastikkeeseen.  

Kastike säilyy tuoreena jääkaapissa suljetussa astiassa 2 päivää. Kastiketta voi myös lisätä  muihin tomaattikastikkeisiin .
Ihana kastike! Kokeilkaapa vaikka leivän päällä,  juuston alla.  
Olettko koskaan miettineet miten kikherneet kasvavat?`Viime kuussa näin auton ikkunasta  kikhernepellon,  ja oli pakko  pyytää eksääni pysähtymään,  jotta saisin poimia  hieman kikherneitä.
Kikherneiden annetaan kuivua pellolla ennen poimimista. Jokaisessa hernepalossa on joko 1 tai 2 kikhernettä, Tuoreet kikherneet pehmenevät paljon nopeammin keitettäessä kuin kauan seisonneet.

20 kommenttia:

  1. Såsen ser så slät och god ut. Roligt att se hur kikärter växer.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. TäHivkonditorn:Tack,såsen är också så god🍅,ock fräsch. Det var nog intressant att kunna själv plocka kikärt💛

      Poista
  2. Näyttääpä se samettisen herkulliselta!
    Voisin hyvinkin kokeilla, kunhan tuota juustokuminaa jostain löydän...olen niin huono tekemään kastikkeita! Kiitos ohjeesta!
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mantelilaakson Susanna:olikin ihanan samettinen kastike🍅Varmaan olisi hyvää myös ilman tuota juustokuminaa. Oikein hyvää alkavaa viikkoa sinulle🌺🌼

      Poista
  3. Kylläpä näyttää erittäin hyvälle :)

    VastaaPoista
  4. Oi kun näyttää hyvältä ja maistuu varmasti kanssa. Melkein kuin tomaattikermavaahtoa tai olisiko pikemminkin majoneesille sukua? Tätä pitää yrittää lähipäivinä - pikkuisen jemmata kun kolme Vilma-tomaattia verannalla tekevät parhaansa. (Olen ihan itse kasvattanut kasvihuoneessa noin kolme kikhernettä ja jätän jatkossa sen homman suosiolla sinne etelään)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mbkarhu:Kiitos,oli tosiaankin ihanan samettinen ja herkullinen tuorekastike, joka sopii moneen🍅🍅Hih, 3 kikhernettä, ihan hieno sato sekin😏Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle🌼🌺

      Poista
  5. Olipa kiva nähdä miten kikherneet kasvaa, taas opin jotain uutta.
    Herkullisen näköinen tomaattikastike, tuohon voisin patonkia dippailla suoraan <3
    Ihanaa viikonloppua sinulle Jael!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:Olen ennen nähnyt kikhernepellon vielä vihreässä vaiheessa💚joten innostuin kun näin ne tällä kertaa poimintavalmiina💛Ihana kastike onkin, ja sopii tosi hyvin dippailuun🍅🍅Oikein hyvää tulevaa viikkoa Outi🌺🌼

      Poista
  6. Ihanan pehmeältä ja herkulliselta näyttää tuo kastike 😍👌 Mukavaa viikonloppua💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päden Paja:Kiitos,tästä tulikin tosi hyvää,ja nimensä mukaan ihanan samettista🍅🍅Oikein hyvää alkavaa viikkoa sinulle🌼🌺🌻

      Poista
  7. Onpas ihana idea ja kastike. Tomaatit on nyt parhaimmillaan ja maukkaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaura:Ihan yllätyin miten hyvää täsrä tuli🍅🍅Tomaatit❤🍅❤🍅

      Poista
  8. Ihanan samettiselta näyttää. Kohta alkavat omat tomaatit punastua ja ovat yleensä olleet makeita.Täytyy kokeilla, kiitos ohkeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hanne:Tosi samettinen,nimi sopii niin hyvin🍅Ihanaa kun saar tomaateista omaa satoa🍅

      Poista
  9. Niin kuohkea kastike, NAM! Laitoitko tomaatin siemenet mukaan vai perkasitko pois ennen tehosekoittimeen laittoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli:Ihanan kuohkea ja samettinen.Tomaatit jauhoin kuorineen ja siemenineen, ja siivilöin ne sitten pois🍅🍅

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...