lauantai 16. helmikuuta 2019

Kookosmalabi veriappelsiinisiirapilla

Sitrusten aikaan tulee käytettyä paljon sitruksia.  Viime viikolla ostin sataman maatilatorilta  ihania veriappelsiineja,  ja niistä piti heti tehdä jotain.  Veriappelsiinin kaunista väriä ja makua päätyi näihin kookosmaitopohjaisiin  vanukkaihin,  joita täälläpäin kutsutaan malabiksi.   Malabit tai muhallebit   ovat yleensä maitopohjaisia ,  ja vanukkaiden alkuperä löytyy Iranista. Samasta jälkiruuasta on olemassa lukuisia versioita, esimerkiksi suolaisena versiona.  Täällä Israelissa malabit ovat  niin suosittuja että on olemassa jopa  tähän jälkiruokaan perustuvia ruokapaikkoja.  Kookospohjainen malabi on myös helppotekoinen jälkiruoka.

Kookosmalabi veriappelsiinisiirapilla (2-3 annosta)
  • 2.5 dl  kermaista kookosmaitoa
  • 1 dl vettä
  • 2 rkl sokeria
  • muutama tippa ruusuvettä
  • 1/4 dl vettä + 2.5 rkl Maizenaa
  • 2 rkl paahdettuja kookoshiutaleita
Veriappelsiinisiirappi
  • 1.5 dl veriappelsiinimehua
  • 1 dl sokeria
Siirapin voi valmistaa vaikka edellisenä päivänä:  Mittaa veriappelsiinimehu  ja sokeri kattilaan, ja keitä seosta  keskilämmöllä ,   kunnes  seos muuttuu hieman siirappimaiseksi.

Vanukasta varten  keitä kookosmaitoa, vettä , sokeria ja ruusuvettä , kunnes seos saavuttaa kiehumapisteen. Sekoita toinen vesimäärä ja Maizena keskenään,  ja kaada suuruste  nauhana  kiehuvaan  kookosmaitoseokseen.  Sekoita seosta vispilällä 2 minuutin ajan. Älä keitä seosta sen enempää sillä muuten  suurusteen teho heikkenee.  Kaada  seos heti tarjoiluastioihin,  ja anna  vanukkaiden jäähtyä ja jähmettyä,   minkä jälkeen ne siirretään jääkaappiin vähintään  2 tunniksi ennen tarjoilua.  Veriappelsiinisiirappia kaadetaan vanukkaiden päälle,  ja  päälle ripotetaan vielä kuivassa pannussa paahdettuja  kookoshiutaleita.  Kookoshiutaleet voi korvata vaikka pähkinärouheella.
Veriappelsiinit 💗
Appelsiinit ostin maatilatorilta.

18 kommenttia:

  1. De ser väldigt goda ut och kokos och citrus passar bra ihop.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tack Katarina, goda och lättgjorda.) Kokos och citrus är nog en bra kombination:)

      Poista
  2. Oi nam... Toi on varmasti tosi herkkua. Minulla on jonkinlainen kookoskausi menossa, kun tungen sitä joka paikkaan. Nämä sopisivat hyvin sarjan jatkoksi (kunhan nyt ensin syödään tuo tänään leipomani juustokakku - ilman kookosta ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minna: Kookos on aina kuulunut suosikkeihini, ja ihan kaipaan Venezuelasta sitä että pystyi kadunkulmissa ostamaan tuoreen kookoksen johon oli laitettu pilli. Se juustokakkusi näytti kyllä tosi herkulliselta:)

      Poista
  3. Voi, miten ihana ohje taas!!
    Näyttää ja kuulostaa täydelliselle herkulle.

    Kaunista viiknloppua sinulle ja toivottavasti nilkka on jo parantunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Susanna: Kiitos, tämä on kiva ohje koska on helppotekoista mutta kuitenkin näyttävää, ja päällyksiä voi vaihdella . Oikein kaunista sunnuntaita sinulle ; nilkka vähän parempi mutta nyt olen varovainen muutaman päivän, kiitos:)

      Poista
  4. Oi oi just tällaiset jälkkäri on munkin herkkua, tosin tuon siirapin olen keittänyt hunajalla ja näin korvannut valkoisen sokerin. Mä niin söisin tuota nytkin, mut kukahan sen valmistaisi 😊.
    Toivottavasti sun nilkka paranee pian ja jos omistat sen nilkkatuen nii käytä sitä ainakin pari kolme viikkoa.
    Kaikkea hyvää sinulle 😘

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sari:Näitä on niin kiva tehdä kun ovat helppotekoisia ja hyviä. En yleensä käytä valkoista sokeria, mutta sitä on jemmassa jos en halua tällaisista jutuista ruskehtavia... Kiitos, nilkkaan ei enään satu mutta pitää olla varovainen jonkun aikaa. Juu on nilkkatuki onneksi kun ei ole ensimmäinen kerta tällainen nyrjähdys , ja päällä on nytkin:) Kiitos Sari ihanainen; oikein hyvää alkavaa viikkoa sinulle:)

      Poista
  5. Onpa jännittävän näköinen ja kuuloinen jälkiruoka. Varmaan tosi hyvää! Onko tuo kuinka makeaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satu:todella helppo mutta kaunis ja näyttävä. EI ole mitenkään makea koska aika vähän sokeria tuli itse vanukkaaseen mutta tuo siirappi tietysti lisäsi makeutta.

      Poista
  6. Malabi olikin mulle ihan uusi nimi. Näin sitä oppii joka päivä jotain uutta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuplaespresso: Ruokabloggailu avartaa:;D Täällä tosiaankin tuollaiset malabit ovat todella suosittuja :)

      Poista
  7. Onpas ihastuttava jälkkäriannos. Kookos on herkullista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaura:Kiitos paljon, helppotekoinen ja kaunis:) Minäkin pidän kookoksesta tosi paljon:)

      Poista
  8. Varmasti hyvää. Ja jo heti ensimmäiseksi nautin noista erityisen kauniista kuvista. Ne ovat onnistuneet ihan täydellisesti!! Tuota herkkuakin aion myöhemmin kokeilla. Kiitos Jael!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena:Kiitos Leena, hyvää onkin. Ja kiitos myös sanoistasi, kamerani ei enään toimi erityisen hyvin,mutta nyt oli valo ihan täydellinen, ja ovathan nuo sitruksetkin niin kuvauksellisia:)

      Poista
  9. Another stunning citrus and coconut pairing! I especially love that hint of rosewater... It sounds so delicate and complex.

    VastaaPoista
  10. Oijoi kun kuulostaa hyvältä, kiitos vinkistä❤

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...