tiistai 26. helmikuuta 2019

Paistettua kaalia ja tahinia

Rakastan kaaleja! Täälläpäin  kaalien parasta aikaa on talvi ja kevät,  ja olenkin käyttänyt paljon kaaleja:  parsakaalia, kukkakaalia,  punakaalia ja keräkaalia.  Keräkaalia tulee ehkä käytettyä eniten,  käytän mm. sitä salaateissa ja  wokkiruuissa . Yksi suosikkiohjeeni tavalliselle keräkaalille on paistettu kaali tahinilla.  Että se onkin hyvää , ja niin yksinkertaista!  Tätä voisin syödä  vaikka joka päivä....

Paistettua kaalia ja tahinia (2 annosta)
 • 1 pieni keräkaali
 • 3 rkl öljyä (käytin rypsiöljyä)
 • ½ tl chilihiutaleita
 • ½ tl curryjauhetta
 • 1 rkl soijakastiketta
 • 1 rkl  taatelisiirappia ( taatelisiirapin voi korvata tummalla siirapilla)
 • 1 tl  seesamiöljyä
 • 1 rkl  hyvälaatuista tahinia , suoraan purkista.
Puhdista kaali, ja leikkaa se pieniin lohkoihin.  Hiero öljyä lohkojen pinnoille. Lämmitä öljy pannulla , ja lisää chili ja curryjauhe öljyyn ennen kaalia (paistokasari paras tähän tarkoitukseen),  ja kun öljy on kuumaa,  asettele lohkot  pannulle.   Peitä pannu kannella,  ja anna kaalin paistua  kannen alla noin 5-6 minuuttia, kunnes kaalin alapinta on saanut väriä.   Käännä kaalilohkot varovasti niin että toisetkin puolet saavat väriä,   ja ota kansi pois.  Nosta lieden lämpötila maksimiin, lisää  soijakastike,  siirappi sekä seesamiöljy ,  ja paista  kaalia välillä käännellen kunnes kaalinpalat ovat saaneet väriä ja pehmentyneet.  Asettele kaali tarjoiluastiaan,  ja kaada  tahinia päälle.
Tämä on niin hyvää!
I love cabbage:)
Ennen  viikonloppua kävin  lähiseutuni jättimarketissa.   Siellä on pitkät  tiskit täynnä valmista kotiruokaa,  ja marketilla oma keittiö sekä  keittiömestari.  Olen huomannut että monet ostavat valmista ruokaa kotiin.  
Pannuissa ei ollut punaista ruokaa vaan väri tuli lampuista.
Viikonlopun alla  oli tavallisten valmisruokatiskien lisäksi myös   pitkä rivi suuria kattiloita täynnä erilaisia ruokia.  En ollut aikaisemmin huomannut tätä koska en yleensä käy  tuolla viikonlopun alla (liikaa ihmisiä...).  Marketissa tuli huomattua muitakin erilaisuuksia esim, Suomen marketteihin verrattuna:  tuolla on monen monta riviä  erilaisia kasvismaitoja, tosi kattava kokoelma,  mutta kauramaitoa on vain kahdelta valmistajalta, ja nekin ulkomailta,  Toiselta hyllyltä löysin italialaista kaurakermaa  mutta muuten ei täällä näy kauratuotteita  kuten Suomessa (kauragurttia , kaurajäätelöä, ym.).   Niinpä  teenkin itse kauragurttia .

7 kommenttia:

 1. Minä olen meidän perheen ainoa, joka tykkää kaalista. Aina kun äitini tekee kaaliruokia, pyydän säästämään vähän minullekin :)
  Ihanaa tiistaita sinulle Jael <3

  VastaaPoista
 2. Kuulostaapa herkulta! Kaaliruokia tulee tehtyä turhan harvoin, vaikka se onkin niin hyvä ja halpa aines. Tosin perilliseni arvostavat kaalia ainoastaan salaattina 😅

  VastaaPoista
 3. I'm so happy to see I've found a fellow cabbage-lover over here! Three cheers for greens! This looks like such a brilliant and delicious preparation, I'll have to try it for dinner tonight. :)

  VastaaPoista
 4. I'm also a cabbage lover! Especially when it is roasted to bring out its natural sweetness. In fact I just roasted some red cabbage!

  VastaaPoista
 5. Kål är så gott och tack för ditt recept!

  VastaaPoista
 6. Herkullisen kuuloinen kaali ruoka �� pitääpä testata ��

  VastaaPoista
 7. Tuo resepti on tosi hyvä :D
  Kiitos Jael!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...