torstai 7. helmikuuta 2019

Appelsiiniset kookosherkkupalat

Talvi ja sitrusten ihana aika inspiroi  kokkaamaan sitruksilla :)  Viikon alkupuolella kävin ostamassa appelsiineja, greippejä ja klementiinejä suoraan viljelijältä,  ja käytin mehukkaita appelsiineja appelsiinisiin kookosherkkupaloihin,   jotka  ovat ehkä jonkinlainen kakun ja pikkuleivän välimuoto.  Näiden herkkujen alkuperä on latinalaisessa Amerikassa  ja Espanjassa,  mutta tein itselleni sopivan version.  Näistä tulikin todella herkullisia ,  ja nyt kun vanha kunnon ruokahaastekin on tullut takaisin, sopivat niin hyvin helmikuun haasteen sitrushedelmäteemaan. 🍊

Appelsiiniset kookosherkkupalat
  • 1 purkki kondensoitua maitoa
  • 1 kananmuna
  • ripaus vaniljaa (joko tangosta tai vaniljauutetta)
  • 1 dl appelsiinimehua
  • 1 appelsiinin kuoriraaste
  • 5 dl kookoshiutaleita
  • 2 dl vehnäjauhoa
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • 1 rkl sokeria
  • ripaus suolaa
Kondensoitu maito , kananmuna , vanilja ja appelsiinimehu vispataan niin että seos on hieman kuohkeaa.  Kuivat ainekset eli kookoshiutaleet,  appelsiinin kuoriraaste, vehnäjauho, leivinjauhe, suola ja sokeri sekoitellaan toisessa astiassa,  ja käännellään varovasti   märkien ainesten joukkoon.
Taikina on hieman löysähköä,  ja tein näitä 3 eri tavalla, eli osan paistoin  silikonivuuassa,  ja osan niin että  laitoin taikinaa  leivinpaperille,  noin ½ ruokalusikallista per kakkunen.  Leivinpellillä paistetut kakkuset levisivät  ohuemmiksi  ja hieman rapeammiksi kakkusiksi (pikkuleiviksi) kun taas silikonivuokiin laitettu taikina paistui hieman kakkumaisemmaksi.  Molemmat versiot todella hyviä:) 

Appelsiinisia kookosherkkuja paistetaan 180 C lämmössä noin 15 minuuttia ,  eli kunnes pinta on saanut hieman väriä. Jos näitä paistetaan silikonivuoassa (tai muffinivuossa) , kannattaa odotella kunnes  kakkuset ovat täysin jäähtyneet  , sillä  lämpiminä ne saattavat hajota.  Laitoin esim. silikonivuoan jääkaappiin muutamaksi tunniksi,  ja poistin kakkuset vuoasta vasta sen jälkeen.

11 kommenttia:

  1. Täällä on nyt oikea sitrushedelmien aika. Ihanan halvalla saa appelsiineja, klementiineja ja mandariineja. Raikkaita herkkupaloja olet tehnyt, nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:Sitrusten aika on kyllä ihanaa:) Ja kiitos, tosi hyviä olivatkin nuo:)

      Poista
  2. Mitä ihmettä, onko ruohaaste tullut takaisin?! Mistä se löytyy?

    Ihanilta näyttävät herkkusi. :-) En muuten muista, milloin olen syönyt viimeksi greippejä. Nyt alkoi tehdä niitä ihan hirveästi mieli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satu: Jeps, tuli nyt takaisin mutta ilman kilpailua. Eli löytyy täältä, liity siihen https://www.facebook.com/search/top/?q=suomen%20ruokabloggaajat&epa=SEARCH_BOX
      Kiitos Satu ihanainen:) Myyjällä oli vain yksi verigreippi jäljellä, ja se oli niin hyvää:)

      Poista
  3. De här både ser och låter jättegoda!

    VastaaPoista
  4. Näitä on kokeiltava kun on sitrusaikakin. Mulla on muuten aika monta sun reseptiä kokeilua odottomassa, en löydä mistään muualta niin kivoja ja helppoja uusia virityksiä kun sun blogista, kiitos niistä ja yksikään kokeilu ei ole ollut turha!

    VastaaPoista
  5. Kokeiluun menee kun puut notkuvat hedelmiä meilläkin!
    Jaa, Espanjassa vanhakin resepti...enkä ole siihen törmännyt vaikka täällä sitrusalueella asutaan!
    Ehkä Andaluciasta.
    Kiitos reseptistä ja mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  6. Näyttääpä herkullisilta! Tätä reseptiä voisi kokeilla kun tulee vieraita ensi viikolla. :)

    VastaaPoista
  7. Such lovely little cakes! I can imagine that the orange and coconut flavor is very vibrant and cheerful, which is perfect for these colder winter days.

    VastaaPoista
  8. Kiitos taas mukavasta ohjeesta. Voi Jael, kirjoitit taatelitutkimuksesta? En nyt löydäkään sitä kertoakseni eteenpäin, anna vihje. Kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomalainen Kyproksessa:silloin kun siitä kirjoitin niin linkki toimi, mutta nyt ei enään

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...