maanantai 28. lokakuuta 2019

11 vuotta ja piparinen juustokakku

11 vuotta on kulunut siitä kun laitoin pystyyn tämän blogin. En silloin arvannut  mitä kaikkea  tämä toisi mukanaan;  ensimmäinen tarkoitus oli laittaa paperille kirjoittamiani ohjeita talteen. Kulunut vuosi on ollut  mielenkiintoinen:  oli kaksi ihanaa reissua Suomeen ,   kivoja blogitapaamisia&tapahtumia,   olin mukana keittokirjassa ,  ja muuta kivaa.

Blogisynttäreiden kunniaksi ideoin juustokakun,  joka oli syntisen hyvää, kuten naapurini sanoi.  Tämä kakku sopii myös jouluherkuksi,  sillä tässä on piparia,  luumusosetta, valkoista suklaata.....

Piparinen juustokakku luumusoseella ja valkosuklaalla (18 cm irtopohjavuoka)
Pohja:
  • 8 dl piparimuruja ( käytin Annas  peruspipareita )
  • 2 dl kookoshiutaleita
  • 80 gr sulaa voita + ½ dl vettä, tai sen verran vettä että taikina on helposti käsiteltävää
Täyte:
  • 500 gr   rahkaa (käytin 5 % rahkan tapaista juustoa , tähän kävisi hyvin esim. Valion maustettu vaniljarahka)
  • 100 gr valkosuklaata
  • ripaus vaniljaa 
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl Maizenaa
  • 1 dl  luumusosetta
  • valkosuklaata koristeluun
Sekoita piparimurut ja sulatettu voi,  ja lisää vettä sen verran että syntyy helposti käsiteltävä taikina.  Vuoraa  kakkuvuoan pohja leivinpaperilla, ja voitele se sekä vuoan reunat. Taputtele taikinaa vuoan pohjalle,  ja muodosta lopusta taikinasta reunat, kostutetuin käsin.

Sulata  valkosuklaa ja sekoita se rahkan joukkoon.  Tein täytteen helpolla tavalla eli laitoin kaikki ainekset ,   luumusosetta lukuunottamatta, tehosekoittimeen. Kaada   täyte  vuokaan.

Yritin tehdä hienoja raitoja  luumusoseella  mutta se ei ihan onnistunut, koska itse keittämäni luumusose oli liian paksua. Täällä ei  ole valmista luumusosetta  , joten sellainen pitää tehdä itse.

Paista juustokakkua  160 asteen lämmössä  50 minuutin ajan,  uunin alatasossa. Jos kakun pinta tummuu liikaa,   peitä vuoan pinta leivinpaperilla.  Jätä kakku leipomisen jälkeen uuniin, niin että uuniluukku on auki. Anna kakun jäähtyä  huoneenlämmössä,  ja  laita vuoka sen jälkeen jääkaappiin jähmettymään. Kakku on hyvä valmistaa päivää ennen,  jotta kakku ehtii  kunnolla jähmettyä ennenkuin se poistetaan vuoasta.
Koristelin kakun pinnan valkosuklaalla.
Tämä on täyteläinen kakku, joten pieni pala riittää kerralla.

14 kommenttia:

  1. Paljon onnea blogille. :) Ihana kakku.

    VastaaPoista
  2. Onnittelut Jael ❤️ Hieno blogiura jo takana ja matka jatkuu!

    VastaaPoista
  3. Grattis till din blogg! Och tack för all inspiration du sprider. Kram!

    VastaaPoista
  4. Kakku näyttää niin hyvältä♥ Kiva kun vuosi on tuonut mukanaan kaikkea mukavaa! Lämpöiset onnittelut sinulle ja ihanalle blogillesi♥

    VastaaPoista
  5. Paljon onnea ja menestystä jatkossakin. Olet ihana blogiystävä.

    VastaaPoista
  6. Oikein paljon onnea 11-vuotiaalle blogillesi. Onpa tämä blogi tuonut meidätkin kaksi yhteen, joten ihana blogi jo siinäkin mielessä <3

    VastaaPoista
  7. Vuodet vierivät! Onnittelut. Kakku on todellakin syntisen rikas ja mausteinen, juuri suomalaisen maun mukaan. Olet aivan mahtava tekijä, kaikessa <3

    VastaaPoista
  8. Heippa! Taas ollaan täällä ja sinulla on mahtavia makuja. Mikä kakku ja kurpitsahyvää! Iloitsen juuri kurpitsa-aikaan kaiksesta tällaisesta. Tein juuri ihanan samettisen kurpitsakeiton, nami, nami. Kiva kun olet siellä lammen toisella puolella!

    VastaaPoista
  9. Onnea blogille! Täältä olen löytänyt inspiraatiota ja kokkaillut monta ruokaa.

    VastaaPoista
  10. Onnea Onnea!
    Kakku näyttää maistuvaiselta. Juuri sopivaa marraskuun iltoihin tai viikonloppuun :)

    VastaaPoista
  11. Onnea Jael!
    Terkuin kokkailutaitojasi ihaileva noviisi :)

    VastaaPoista
  12. Oh my goodness, happy 11th blogoversary! That's such a huge milestone, but hopefully still just the beginning. Cheers to many more happy, healthy, delicious years!

    VastaaPoista
  13. Oi, mikä kakku! Tuo menee seuraavaksi kokoeiluun. Löysin blogisi aivan sattumalta ja - jäin koukkuun. Nytkin uunissa tästä blogista napattu jugurttikakku - kiitos siitä. Mahtavia makuja, lurps!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tilapuodin Elämää:Kiitos paljom, aivan ihana kuulla, ja kiitos tästä kommentistasi❤

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...