tiistai 5. marraskuuta 2019

Tosi appelsiiniset vanukkaat

Tässä olisi superhelppotekoiset  ja erittäin herkulliset appelsiinivanukkaat, joissa appelsiinin maku tosiaankin tuntuu.  Sitrukset ovat taas alkaneet ilmestyä kauppoihin,  ja  löysin uuden sadon luomuappelsiineja, joissa oli hieman kirpeyttä,  ja ne sopivatkin mainiosti näihin vanukkaisiin. Appelsiiniset vanukkaat muistuttavat  malabi-vanukkaita,  paitsi että maidon/kookosmaidon näissä korvaa appelsiini.   Nämä vanukkaissa ei ole laktoosia eikä gluteenia.
Sitruksia lähiseudun jättimarketissa.

Tosi appelsiiniset vanukkaat
  • 4 appelsiinia (3.5 dl appelsiinin hedelmälihaa)
  • 1.5 dl appelsiinimehua
  • 1 dl sokeria
  • 4 rkl   Maizenaa
  • päälle esim. kookoshiutaleita ja appelsiinin kuoriraastetta
Appelsiineistani ei kuori irronnut helposti,joten piti käyttää veistä..
Käytin luomuappelsiineja, mutta jos appelsiinit eivät ole luomua, ne pestään hyvin.  Appelsiinit kuoritaan , ja  hedelmä leikataan palasiksi.  Mahdolliset siemenet poistetaan.     

Laitoin appelsiinipalat,  niistä valuneen mehun, appelsiinimehun sekä sokerin tehosekoittimeen. Näistä tulee vain  lievästi makeita , joten sokeria voi lisätä jos haluaa näistä makeampia.  Kone sai sekoittaa  aineksia  niin että seoksesta tuli tasaista. Tämän jälkeen siivilöin soseen,  niin että siivilään jäivät appelsiinin kalvot ja muut kovemmat osat.     Appelsiiniseos laitetaan uudestaan  tehosekoittimeen (joka on välillä pesty)  ja Maizena lisätään appelsiiniseokseen.   Tehosekoittimen annetaan käydä kunnes Maizena on täysin liuennut appelsiiniseoksen joukkoon. Tässä voisi varmaan käyttää myös sauvasekoitinta.

Kaada seos kattilaan ,  ja anna seoksen kiehua keskilämmöllä  kiehumispisteeseen asti, lähes koko ajan sekoittaen,  jotta  seos ei tartu pohjaan,  ja jotta ei tule kokkareita.  Kun seos  saavuttaa kiehumispisteen (tässä vaiheessa seoksen pitäisi jo saostua) ,   alenna lämpö minimiin,  ja vatkaa seosta vielä muutaman minuutin ajan. Seos jähmettyy nopeasti huoneenlämmössä ,  joten kaada seos nopeasti tarjoiluastiaan/astioihin.   Anna vanukkaiden jähmettyä jääkaapissa,  mieluiten yön yli,  ja ripottele päälle  kookosta ja raastettua appelsiininkuorta ,  mutta tässäkin voi käyttää mielikuvitusta.
Näissä maistuu niin appelsiini!
Olen tehnyt näitä jo muutaman kerran,  ja myös sokerittomina,  stevialla. 

P. S. Älkää heittäkö pois niitä appelsiinin kuoria 🍊.Laitan kuoret lasipurkkiin, etikkaa päälle,  ja muutaman viikon jälkeen siivilöin, ja tuloksena  todella tehokas puhdistusneste 🍊

10 kommenttia:

  1. Ihanan helppo ohje, kiitos siitä. Näyttääkin niin herkulliselta. Kivaa tiistaita sinulle Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:Kiitos🧡🍊Todellakin helppotekoisia, ja niin hyviä 🧡Oikein hyvää keskiviikkoa sinulle🌺

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Katarina:Tack🧡🍊De här är nog jättegoda, och med så mycket smak 🍊🧡

      Poista
  3. Voi miten ihana ohje, ilman mitään turhaa, vesikielellä täällä luen ohjetta. Hitsit kun en saa tällä dietillä syödä appelsiineja, mutta mähän kokeilen vaikka sitruunasta ja greipistä ja mähän rakastan hapanta makua.
    Voi hyvin Jael <3, onko Bambi jo terve?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saaran Lautasella:Kiitos Sari ihanainen ❤Varmaan eu helppoa kun pitää vältellä hedelmiä, tein joitakin vuosia sitten sellaisen kuurin missä piti 2 kk olla ilman hedelmiä ja hiilareita vain minimaalisen vähän. Mutta sitruunat ja greipit, ja miksei marjatkin sopisi, ja minäkin rakastan happamia makuja🍋🍋Kiitos kysymästä ❤Bambi 🐕on vielä antibioottikuurilla, ja voi jo paljon paremmin

      Poista
  4. So simple yet spectacular! This really lets the best fresh ingredients shine. I love it!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hannah: Thanks:) Really simple indeed, and you can really feel the aroma of the oranges here:)

      Poista
  5. Onpa raikkaan näköinen ja kuuloinen jälkiruoka, sopisi varmaankin tuhdin aterian makeaksi päätökseksi! Ihanaa loppuviikkoa, toivottavasti pain nähdään Helsingissä : )

    VastaaPoista
  6. Onnea blogin syntymäpäivälle! Unohdin sen viimeksi. Sinnikkäästi tuot uusia makuja ja rohkaiset kokeilemaan. Tämä puhdistusainekin on aika kiva juttu.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...