tiistai 17. joulukuuta 2019

Vegaaninen melkein kuin kermalikööri

Venezuelassa asuessa ihastuin sikäläiseen rommipohjaiseen juomaan nimeltä Ponche Crema jota juodaan nimenomaan jouluna.   Luulin että olin tässä blogissa julkaissut muutaman erilaisen ohjeen tuosta juomasta,  mutta selvisi että olin kirjoittanut siitä vain kerran ,  vuonna   2009 eli 10 vuotta sitten... Oikea Ponche Crema on aika tuhti munatoti-tyypppinen juoma,  mutta silloin  blogin alkuaikoina laitoin  sinne hieman kevennetyn ohjeen,  jossa ei käytetty munia  vaan kondensoitua maitoa.   Samaan postaukseen   olin kirjoittanut että vegaanisen version voi valmistaa kookosmaidolla. Unohdin täysin tuon vegaanisen version,  mutta kun  Venezuelasta alunperin kotoisin oleva  Maria Jose julkaisi YouTube -sivustollaan kevyemmän  version tuosta juomasta,  muistin oman postaukseni,  ja  vegaanisen ja helpon version tuosta juomasta.  Maria Jose tosin teki oman juomansa maidosta,  ja kookosmaidon  voi  vaihtaa maidoksi,  mikä tekee juomasta vieläkin kevyemmän.
Juoman melkein kaikki ainekset,  eli sokeri ja Maizena puuttuvat.  Juomastani tuli tummahkoa, koska käytin  tummaa rommia ja ruokosokeria,  mutta vaalealla rommilla ja valkoisella sokerilla juomasta tulee valkoista.

Vegaaninen melkein kuin kermalikööri ( noin 8 desiä valmista juomaa)
  •  Purkki  kookosmaitoa  eli 400 ml 
  • 2 dl vettä
  • Hieman vaniljatangosta raaputettua vaniljaa tai hyvälaatuista vanilja-aromia
  • 3 dl sokeria (käytin tummaa ruokosokeria)
  • ½ tl  kanelia (tämän voi jättää pois mutta kanelista tulee kiva makuvivahde)
  • 2 dl mitä tahansa rommia
  • 2 .5 rkl Maizenaa
Laita kaikki ainekset  , rommia lukuunottamatta,  tehosekoittimeen (tai käytä sauvasekoitinta)  ,  ja surauta ainekset tasaiseksi.  Kaada kattilaan ,  ja keitä seosta hiljalleen   alemmalla keskilämmöllä,  aina välillä vispaten,   kunnes  seos alkaa poreilla.   Heti kun seos osoittaa kiehumisen merkkejä  ,  sitä tulee vispata jatkuvasti,  ja kun seos on sakeutunut, sitä vispataan vielä noin puolen minuutin ajan. 

Seoksen annetaan jäähtyä,  ja jäähtynyt seos ja rommi  sekoitetaan tasaiseksi juomaksi   tehosekoittimessa (tai sauvasekoittimella).   Tarjotaan kylmänä.   Tämä juoma säilyy kuukausia, mutta vain jos sitä säilytetään jääkaapissa. 
Ihana juoma, ja vieläpä  helppotekoinen:)

12 kommenttia:

  1. Tosiaan sopii hyvin jouluiseen tunnelmaan tämä juoma.
    Ihanaa iltaa sinulle Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:Tosiaankin sopii hyvin , on niin hyvää:) Kiitos samoin sinulle Outi:)

      Poista
  2. I can never get enough nog! Truth be told, I never had the "real" thing before going vegan, but I love the creamy, nutmeg-spiked drinks I've tried, sans eggs and dairy. I've got to taste your coconut version next!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hannah: Nog is so goooood! And this vegan version is just as good as the egg and dairy filled nog:)

      Poista
  3. Krämigt och gott! Passar bra nu till jul.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katarina :Tack det bleb mycket gott och krämigt.Perfekt till jul 🎅🎄

      Poista
  4. Tuossahan olisikin oiva lahja idea anoppilaan:) Leppoisia joulunalus päiviä sinne♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päden Paja:Kiitos,kauniissa pullossa tosiaankin kiva lahja ❤Oikein mukavaa joulun odotusta sinullekin 🎅🎄

      Poista
  5. Meillä ei alkoholia juoda, mutta lasi on erittäin kaunis. Onko se israelilaista muotoilua?
    Voihan lasista juoda vaikka julmustia.
    Oikein rattoisaa joulua sinuelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Donna Roomassa:liköörilasin ja samaan sarjaan kuuluvat viinilasit olen ikuisuus sitten ostanut Suomessa ja tuonut ne tänne💙Oikein hyvää joulun aikaa sinullekin 🎄🎅

      Poista
  6. Lempidrinkkini on pina colada, joten tämä varmasti maistuisi minulle! Kiva että on laktoositon, Baileys kun ei ole ja sitä pitää varoen maistella : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli:Pina Colada🍍🍹.Minunkin pitää varoa laktoosia, kun on todettu laktoosi-intoleranssi =.joten tätä voi juoda ilman vatsakipuja, ja on hyvää ja kermaisen makuista ❤

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...