Filotaikinaa tulee joskus harvoin käytettyä, ja filotaikinastahan saa tehtyä ihanan rapeita leivonnaisia. Filotaikina kuuluu Lähi-Idän keittiöön, ja täällä omalla suunallani löytyy kaikenlaisia filotaikinasta tehtyjä herkkuja. Mutta yleensä ne ovat myös aika rasvaisia, kun jokainen ohut taikinalevy voidellaan, voilla tai öljyllä. Muistan joskus nähneeni ohjeen , jossa rasva korvattiin kananmunalla, ja pakkohan sitä oli kokeilla. Öljyä tuli taikinaan vain pieni määrä, ja kananmuna tosiaankin korvaa loistavasti rasvan näissä leivonnaisissa:) Leivonnaisten pinnasta tuli ihanan rapea, juuri niin kuin filotaikinaleivonnaisissa yleensä:)
Kevyemmät filorullat (10 kpl)
- 10 filotaikinalevyä
- 2 kananmunaa
- 1 rkl öljyä
- 1 rkl vettä
Täyte: Täytteenä voi olla mitä vain, Minulla oli tällainen täyte:
- 200 gr fetajuustoa
- 1 kananmuna
- vihreää pestoa
Filotaikinalevyt leikataan kahteen osaan, niin että levyjä on 20 kpl, ja niitä säilytetään kostean keittiöpyyhkeen alla. Sekoita kananmunat , öljy sekä vesi.
Filotaikinapala "voidellaan" kananmunaseoksella. Päälle asetellaan toinen levy, joka myös sivellään kananmunaseoksella. Täytettä lisätään taikinan yläreunalle, , reunoja taitetaan hieman ja taikinasta muodostetaan rullamainen paketti; vähän samaan tapaan kuin kevätkääryle. Taitetut reunat sivellään myös kananmunaseoksella. Rullat asetellaan uunipellille levitetyn leivinpaperin päälle, niin että rullan alasauma on alaspäin. Rullat sivellään kananmunaseoksella.
Rullat paistetaan uunissa , 180 asteen lämmössä, 20 minuutin ajan, tai kunnes rullien pinta on saanut kunnolla väriä.
Filotaikina herkut ovat niin hyviä. Meillä mies tekee filotaikinasta pasteijoita, sellaisia, joiden sisällä on broilerin filesuikaleita ja sulatejuustoa, niin herkkuja ovat.
VastaaPoistaFeta-pestorullat näyttävät myös herkullisilta. Tykkään filotaikinan rapeudesta.
Ihanaa viikkoa sinulle Jael <3
Outi: Filotaikinasta tehnyt herkut onkin ihania, ja ihana on taikinakin,mutta yleensä siihen käytetään paljon rasvaa,mutta näin melkein rasvattomanakin oli tosi hyvää:) Herkulliselta kuulostavat myös miehesi tekemät pasteijat:) Oikein hyvää viikkoa sinullekin Outi:)
PoistaVilket bra tips att använda ägg. De ser jättegoda ut.
VastaaPoistaKatarina:Det blev så gott, och när man tillsätter bara lite olja, så blev de ändå knapriga:) Tack snällä du:)
PoistaTäälläkin tykätään filotaikinana tehdyistä suupaloista, pasteijoista ja piiraista! Kiva tuo fetajuuston ja peston yhdistelmä, testiin : )
VastaaPoistaHeli: FIlotaikina on kyllä mahtava kaikenlaisiin herkkuihin:) Ja ihan näin melkein rasvattomanakin hyvää:)
PoistaOlen opettellut tekemään levylihapiirakkaa ja olenkin parin vuoden aikana saanut sisällön kohdalleen. Ainoa mikä tökkii edelleen on kauliminen?? Miten se voi olla niin vaikeaa???? Yksinkertaiset ohjeet, apuva?
VastaaPoistaAi niin, olen mainoskiertueella:
Shöy must göy on!! https://sushuokailee.blogspot.com/2020/09/susvision-esittaa-illan-ratoksi-sus.html
Sus: Hienoa, levypiirakkasi oli varmaan herkullista. Tämä filotaikina mitä käytin on siitä kätevä kun ei tarvitse mitään kaulia:)
PoistaSo crispy, flaky, and rich! I can practically taste these now. :)
VastaaPoistaBittersweet: Hannah, really flaky , and crispy, in spite of a minimal amount of oil. But for you, as a vegan , I think oil is the option, maybe mixed with some soymilk, to make it lighter.
PoistaOi, miten herkullisen näköisiä! Kiitos reseptistä! Kauniita syyspäiviä sinulle <3
VastaaPoistaIhana resepti, kokeilen tätä viikonlopuksi. Varmaan samoilla täytteillä :)
VastaaPoista