maanantai 7. syyskuuta 2020

Hävikkiviikko 2020

Näissä banaanikakkusissa on käytetty myös banaanin kuoria, eli banaaneista  ei mitään mennyt hukkaan.
Tällä viikolla (7.9-13.9)  vietetään taas   hävikkiviikkoa,  jonka sanoma on edistää ruokahävikin vähentämistä kotitalouksissa.   Suomessahan heitetään roskiin vuosittain  120-160 miljoonaa kiloa ruokaa, mikä kuulostaa aivan käsittämättömältä.   Usein  osa ruuasta jää hyödyntämättä,  minkä voi välttää  vaikka suunnittelemalla tarkemmin mitä kerää kaupan ruokakoriin.

Itse yritän ostaa vain sen mitä tarvitsen,   ja miettiä tarkoin mitä ostan , tosin lipsahdan aina välillä... Tykkään myös hyödyntää  hedelmistä ja   vihanneksista sellaiset osat mitä normaalisti heitetään pois.

Tässä muutamia  postaamiani ruokia, jossa olen hyödyntänyt hävikkiä:


12 kommenttia:

 1. Jos jostain ollaan perheenä ylpeitä on se, että meillä ei juurikaan tule ruokahävikkiä...jee hyvä me :)
  Ihania hävikkiherkkuja on täällä näkynytkin tasaisesti ja nuo bataattilastut on jo kokeiltukin täällä myös.
  Kaunista uutta viikkoa sinulle Jael <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi, hatunnosto teille👍Kiitos Outi💚Nuo bataatti sipsit onkin herkkua.Kaunista viikkoa sinullekin ❤️

   Poista
 2. Jag försöker använda allt som är möjligt. Det känns så fel att slänga mat. Ha en bra dag!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katarina:Du hará så Räty,Set känns faktiskt fel att slänga bort mat some man kunde använda.Här i Israel har de mycket att lära om saken...

   Poista
 3. Minä myönnän rehellisesti että meillä tulee jonkin verran ruokahävikkiä kaikista hyvistä yrityksistä huolimatta. No, eipähän ala pyhimyksenkehä kiristää ;)
  Parempaan pitää silti aina pyrkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuplaespresso:aika vaikeaahan sitä ruokahävikkiä on kokonaan välttää.Täällä on sikäli helpompaa kun on niin paljon kauppoja joissa myydään kuivata varaa painon mukaan,joten on helppoa ostaa vain se määrä mitä tarvitsee,mutta aina tosiaankin parantamisen varaa,ja täällä asuinmaassani heitetään aivan liikaa ruokaa pois.

   Poista
 4. Joskus harmittaa se, että kaupoissa esim vihannekset pakataan isompiin muovipakkauksiin(!). Jos olisi kunnon toreja niin kuin teillä, voisi ostaa juuri sen määrän, mitä tarvitsee. Nuo banaanikakkuset menevät koelistalle, kiitos. Mukavaa alkanutta viikkoa sinne kuumuuteen täältä haaleasta tihkusateesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lissu: Se on kyllä harmillista. Jotkut jutut täälläkin muovikääreiden alla.... Ja jopa esitettiin että koronan vuoksi kasvikset olisi hyvä pakata muoviin,mutta onneksi on tosiaankin torit mistä saa kaikkea painon mukaan. Näitä banaanikakkusia olen tehnyt eniten kokonaisena kakkuna, ja tosi hyvää:) Kiitos samoin , ja lähetäpä vähän sitä sadetta tännekin, hiki valuu kun on kosteaa ja kuumaa.....

   Poista
 5. This is the first I've heard of loss week and wish it was more well known worldwide! Food waste is a really big issue, for absolutely everyone, and there are so many ways to prevent it with just a bit of creativity. Thank you for sharing these brilliant ideas. Waste not, want not!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannah:isn't it a great idea! I wish it would be implemented in other countries too, for example here in Israel far too much food is thrown away- Yes, waste not:)

   Poista
 6. Meillä on koronaetäilyn aikana pienentynyt hävikki, vaikka siihen olen kyllä ennenkin kiinnittänyt huomiota. Nyt kun kävin katsomassa sun linkistä kaikkea sitruksista, niin alkoi tehdä mieli sitruunan kuorista hilloa.

  Iloa viikonloppuusi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta; Toivottavasti pysyy teillä vain epäilynä eikä koronana. Kiva kuulla että hävikki vähentynyt. Kasviksista saa kyllä tosiaankin tehtyä kaikenlaista, sen sijaan että heittäisimme vaikka kuoret roskikseen. Kaunista uutta viikkoa Birgitta.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...