torstai 26. marraskuuta 2020

Suklaiset piparit marsipaanilla

Eräällä espanjalaisella sivustolla vastaan tulivat suklaiset piparit,  joihin tulee myös marsipaania. Rakastan marsipaanin makua,  ja se olikin se mikä innosti leipomaan näitä. mutta valmiissa pipareissa ei tuntunutkaan marsipaanin maku. Mutta marsipaanin mantelit vaikuttivat kuitenkin kivasti piparien rakenteeseen.  Tein ensin puolet satsista, ja vein ne torin kahvikauppaan ,  ja jotkut takeaway-kahvin hakijat saivat bonuksena piparin;D  Näistä tykättiin,  ja kun eksäni olisi halunnut näitä hieman lisää,  leivoin toisen satsin seuraavana päivänä.  Kuorrutukset ovat kamalan näköisiä,  en tosiaankaan ole hyvä niissä, mutta pääasia että nämä maistuivat:)  Hieman säätelin ohjetta, sillä ohjeessa oli jauhona leivontajauhoa  "harina de reposteria",  mutta kun normivehnäjauhoihin lisätään   Maizenaa, tulee siitä sopivaa.  Piparit ovat myös hyvin miedosti makeita,  mutta  sokerikuorrutus tai pikeeri antaa lisämakeutta.

Suklaiset piparit marsipaanilla
  • 270 gr vehnäjauhoa
  • 30 gr Maizenaa
  • 30 gr kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 100 gr sokeria
  • 1 appelsiinin kuoriraaste
  • 150 gr voita
  • 1 runsas  teelusikallinen piparimaustetta
  • ripaus muskottipähkinää
  • 30 gr  raastettua marsipaania ( voi korvata mantelijauholla, ja lisäämällä hieman sokeria)
  • 1 kananmuna
Sulata voi, ja anna sen jäähtyä hieman. Sekoita suuressa kulhossa  jauhot,  kaakao, suola, sokeri, mausteet ja leivinjauhe.

Lisää raasttettu marsipaani (tai mantelijauhoa ja hieman sokeria ), appelsiinin kuoriraaste, kevyesti vatkattu muna, ja sulanut voi.  Ainekset sekoitetaan  tasaiseksi  massaksi. Taikina jaetaan kahteen osaan,  litistetään kahdeksi kiekoksi ja kääritään elmukelmuun , ja laitetaan jääkaappiin , vähintään 30 minuutiksi.

Uuni lämmitetään 170 asteeseen.   Levittele hieman jauhoa leivinalustalle ja taikinan päälle,  ja kauli taikinasta noin 3 mm paksuinen levy. Leikkaa muotilla pipareita taikinasta.
Asettele piparit leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Paista pipareita uunin keskitasossa , noin 10-12 minuutin ajan. Anna pipareiden jäähtyä kunnolla,  minkä jälkeen niitä voi koristella. Säilytä pipareita suljetussa rasiassa.
Toisella kerralla  tein vain sydänpipareita, keskikokoisia ja vähän pienempiä. Molemmilla kerroilla   koristelu onnistui tosi surkeasti ,  sillä 1. kerran pikeeri ja toisen kerran sokerikuorrutus valuivat  käyttämästäni ruiskusta, joka ei ehkä ollut sopivin laite näiden koristeluun.

Ensimmäiset piparit.  

16 kommenttia:

  1. Lovely and delicious! I wish I could make these for my mom... She's a big fan of marzipan (and chocolate, of course). It's like these were meant for her!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bittersweet: Hannah , thank you , these were really yummy, but the there were so many flavors that the marzipan was not felt that much. But they were still delicious, and your mom would surely love these.

      Poista
  2. Så goda smaker i dessa fina kex. Ha en fin helg Jael!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katarina:Tack, massor med goda smaker faktist i de här kex. Tack det samma Katarina:)

      Poista
  3. Tänä vuonna ei vielä olekaan tullut pipareita leivottua. Suklaapiparit ovat varmasti maistuvia <3
    Ihanaa viikonloppua sinulle Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi: Musta pipareita on aina niin kiva leipoa,ja tällä kertaa halusin kokeilla taas vähän erilaisia pipareita. OIkein hyvää keskiviikko-iltaa sinulle:)

      Poista
  4. Piparit on niin herkkua ja niin on marsipaanikin:) Mukavaa viikonloppua ja marraskuun loppua❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päden Paja:Piparit onkin herkkua, ja marsipaani, harmi vaan ettei se tuntunut näissä tarpeeksi. Oikein hyvää joulukuuta ja joulun odostusta sinulle :)

      Poista
  5. Kiva resepti, marsipaani on munkin herkkua. Mulla on piparit vielä leipomatta ja voisin kokeilla tätä reseptiä ennen tavallisten tekoa. Mä en kyllä koskaan jaksa koristella pipareita. Olen siihen aivan liian laiska :)

    Suloista alkavaa viikkoa sinulle Jael!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta:Kiva oli kokeilla vähän erilaisia pipareita taas, ja marsipaanihan se tuossa houkutteli, sitä oli vaan suhteessa aika vähän joten jäi muiden makujen alle,mtuta silti hyviä:) Mä olen kyllä aika huono noissa koristeluissa... Oikein ihanaa joulukuuta sinulle:)

      Poista
  6. Rakastan marsipaania, näistä tulisi ehkä liian koukuttavia ja tulisi syötyä jo ennen joulua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli;samoin, se on niin hyvää.Nyt on tarkoitus tehdä marsipaania, mantelit valmiina odottamassa. Hih, mutta näissä se marsipaani ei niin erityisesti tuntunut;D

      Poista
  7. No höh, ettei maistu marsipaanille! Sillä minäkin olen ehdottoman perso marsipaanille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nanna:no ei ,ehkä sitä olisi pitänyt olla enemmän kuin tuo 30 grammaa.Jos teen uudestaan , takuulla isompi määrä sitä ja vähemmän jauhoa;D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...