maanantai 31. tammikuuta 2022

Gluteenittomat sitrusmuffinssit

Rakastan tätä Välimeren  talvea, jolloin sitrushedelmät ovat parhaimmillaan.  Silloin tekee mieli valmistaa niistä kaikenlaista.  Noin kuukausi sitten leivoin nämä gluteenittomat sitrusmuffinssit, joihin tuli keittämääni sitrushilloa. 
Muffinssit maustoin tällä keittämälläni sitrushillolla,  johon tuli pääasiassa pomeranssia, mutta myös appelsiinia ja sitruunaa. Hilloja keitän pääasiassa  sitrushedelmistä,   ja hilloja käytän yksinomaan leivontaan tai jälkiruokiin.
Pomeranssit poimin näistä pomeranssipuista,  jotka kasvavat asuinkaupunkini keskustan pienessä puistossa.  Kuvaushetkellä, vuoden alussa,  hedelmiä oli vielä sen verran alhaalla että sain poimittua ihan sopivan määrän.   Viime perjantaina kävin taas tuossa puistossa,    koska halusin poimia lisää pomeransseja. Oli sateinen päivä ,  mutta juuri sillä hetkellä ei satanut. Jäljellä olevat   hedelmät olivat jo liian ylhäällä,  ja yritin pudottaa niitä sateenvarjoni avulla,  mutta hedelmien sijaan puista tuli vesisuihku naamaan.... No sain pudotettua yhden vaivaisen hedelmän....Viime vuonna  katusiivooja  oli sopivasti samaan aikaan puistossa,  ja hän ystävällisesti pudotti minulle hedelmiä luutansa avulla, mutta nyt häntä ei näkynyt missään...

Gluteenittomat sitrusmuffinit
  • 2 kananmunaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 2.5 rkl sitrusmarmelaadia (mitä tahansa...)
  • 100 gr tummaa suklaata sulatettuna
  • 60 ml  oliiviöljyä
  • 2 dl appelsiinimehua + 1 appelsiinin kuoriraaste
  • Gl, jauhoseokseni: 2 dl kookoshiutaleita, ½ dl kikhernejauhoa, 1 dl riisijauhoa, 1 dl mantelijauhoa, ½ dl tapiokatärkkelystä, ½ dl kaurahiutaleita, 2 tl  leivinjauhetta,  ripaus ksantaania,  Tämä oli käyttämäni jauhoseos, jonka olen sekoittanut ja todennut hyvin toimivaksi, mutta tässä voi käyttää mitä tahansa  gluteenitonta jauhoseosta, Olisi kuitenkin  hyvä sisällyttää siihen  mantelijauho sekä  kookoshiutaleet,  jotka antavat parempaa rakennetta  näille muffineille.
Kananmuna  ja sokeri vispataan tasaiseksi, minkä jälkeen lisätään   sula suklaa,  sitrusmarmelaadi,  oliiviöljy ja  , appelsiinimehu. Kaikki märät ainekset sekoitetaan hyvin keskenään. Jauhoseosta lisätään  märkien ainesten joukkoon vähän kerrallaan,  kevyesti samalla sekoittaen. 
Paistoin  muffinssit  silikonisessa muffinssivuoassa,  200 asteen lämmössä,  noin 20 minuutin ajan, kunnes  muffinssin sisään laitettu tikku tuli kuivahkona ulos. Muffinssien annetaan jäähtyä ennen syömistä. . Huom: suklaan määrä  ei tässä ollut erityisen suuri,  joten sitä voi lisätä jos haluaa enemmän suklaista makua.
Jakelin näitä vähän sinne tänne, ja näistä tykättiin :)

8 kommenttia:

  1. Sitrukset ovat ihania talviherkkuja ja voin vain kuvitella, millaista herkkua ne ovat noin tuoreina :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minna:On ne, ja etenkin se tuoksu, mikä tulee vastapoimituista sitruksista:)

      Poista
  2. Tiedätkö, että tätä lukiessa alkoi mielettömästi tekemään appelsiinimarmeladia mieli :)
    Ihanat muffinsit, nam! Herkullista tiistaita Jael <3

    VastaaPoista
  3. Aiai, sitrukset ovat nyt ihan parhaimmillaan ja kyllä meillä niitä syödäänkin :) Vaikka onhan se toki ihan erilaista saada poimia appelsiinit ja muut sitrukset omasta puusta. Ulkomaanreissuilla saa aina hyvän käsityksen siitä millaiset makuerot voi olla vastapoimituissa v.s. monta viikkoa matkalla olleissa hedelmissä.

    VastaaPoista
  4. I'd never guess these muffins are gluten-free! They simply look delicious.

    VastaaPoista
  5. Laitan pomeranssihedelmä to do list illle. Eli täytyypä maistaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi olla vähän ongelma kun sitä ei tuoda Suomeen, tietääkseni. Kuori liian ohut, eikä kestä kuljetusta

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...