Bataatti on sellainen juures,jota olen vasta tänne tultuani alkanut kunnolla käyttää.Suomessa vielä joitakin vuosia ei bataattia joka marketista löytynyt,mutta nyt taitaa sitäkin löytyä aika hyvin.Bataattihan on kotoin Etelä-Amerikasta, ja Venezuelassa asuessani sekä Perussa vieraillessa sitä tarjottiin usein,ja täällä taas bataatit ovat halpoja ja niitä saa hyvin ympäri vuoden. Oranssi bataatti on hyvä A-vitamiinin lähde,ja se sisältää myös C-vitamiinia,rautaa sekä kalsiumia.Bataatti on hyvää sekä raakana että kypsennettynä;kypsentäessä bataatin sisältämä makeus tulee paremmin esille.
Tämän reseptin bongasin täkäläisestä blogista. Blogin teksti on täyttä hepreaa,mutta kuvat puhukoon puolestaan,sillä Mayan blogi on ihanan visuaalinen ja kuvat ovat upeita.Siellä on tämän reseptin valmistusvaihe step-by step kuvin.
Herkullinen bataattilisäke/salaatti
- 2-3 bataattia,noin ½ kiloa
- 3½ rkl oliiviöljyä
- suolaa,pippuria
- 1 sitruunan mehu
- nippu persiljaa
Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja asettele kuutiot pellille tasaiseksi kerrokseksi. Paista kuutioita 200 C asteessa noin 25 minuuttia,tai kunnes kuutiot ovat pehmentyneet;kuitenkin niin että kuutiot pysyvät hyvin koossa eivätkä hajoa muussiksi niitä käsiteltäessä.Lisää joukkoon sitruunan mehu sekä silputtu persilja. Sitruunamehua saa olla runsaasti,niin että sen kirpeys tuntuu;se tasaa kivasti bataatin makeutta. Tämä lisäkesalaatti on todella herkullista,ja tähän tulee aivan himo!Tämä on muuten hyvää sekä lämpimänä että kylmänä.
Ihana bataattiresepti! Hyvin täältä Suomestakin bataattia nykyään löytyy. Täältä omasta pikkupitäjästäkin sitä aina kaupoista saa. Meillä bataattia syödäänkin aika usein, kun se on niin hyvää. Nytkin bataatteja kaapista löytyy, kun Lidlistä on ollut nyt tarjouksessa 1,99 €/kg. Normaalistikin bataattia saa alle 3 euron.:)
VastaaPoistaVaikuttaa oikein maukkaalta tämä bataattilisuke. Pakko tehdä.
VastaaPoistaTäällä bataatti on aika kallista. Usien kaupoissa on valtvan isoja bataatteja, joten yksi painaa helposti 300-500 g. Joskus niiden pinta on nahistunut. Siksi en usein osta bataattia. Mutta lähdenpäs tästä etsimään josko hyviä löytyisi.
Eipä ole kovinkaan pitkiä aikoja siitä, kun ensimmäisen kerran bataattia ostin. Tein keiton ja tykkäsimme molemmat. Taidanpa taas käydä bataattiostoksilla.
VastaaPoistaKmsu:Kiva kun sitä nykyään löytyy helposti:-)Bataatti kun tosiaankin on niin hyvää!
VastaaPoistaSooloilija:on tosi hyvää! Täällä bataatit ovat useimmiten pienempiä,mulla tuohon meni 3 bataattia.
Unelma.Bataatista tosiaankin saa tehtyä herkullista keittoa,ja paljon muutakin:-)
Kaunis kuva. Nayttaa tosi herkulliselta, taytyy laittaa ohje korvan taakse..
VastaaPoistaIhana ohje! Bataatti saa siis freesattuna makeutta samoin kuin paprika, jota minä änkeän kaikkialle.
VastaaPoistaNyt laitankin huomenna kasvisruokaohjeen...Katsos teen nyt oikein kuvilla sitä Leenan parhaat reseptit -kirjaa ja siksi sekä uusin vanhoja että tarjoan uusia reseptejä blogissani nyt tiuhaan eli about kerran viikossa.
Sötpotatis är gott.
VastaaPoistaVoihan nami! Bataatti on kyllä yksi parhaista lisäkekasviksista, ja niin hyvää että :P Tällä ohjeella pitää kokeilla, koska on sopivan yksinkertaista ja edullista opiskelijan ruokavalioon.
VastaaPoistaUijui! Bataatit on namia :)
VastaaPoistaAnna;juu herkullista,kokeilepa...
VastaaPoistaLeena;kypsennettäessä bataatin sisältämä sokeri karamellisoituu,ja siitä tulee makeaa.En ole sitä freesannut koskaan,mutta uunissa laittanut ja lätyissä,ja molemmissa oli ihana!Vau,hienolta kuulostaa se reseptikuvakirja:-)
Hannele:Faktist gott, man kunde äta sötpotatis nästan dagligen...
Insanity:Niinhän se onkin,koska siitä tulee sellainen kivan makea kypsyttäessä. Onneksi ei taida Suomessakaan enään olla kauhean kallista.
Chaos:Niinpä on:-)
Nayttaa tosi hyvalta tuo bataatti.En ole koskaan valmistanut,enka ole myöskaan katsonut,olisiko taalla myynnissa.
VastaaPoistaNyt pitaa kylla korjata tama asia.
Kiitos reseptista.
Terveiset sateisesta Antalyasta.Lamminta +10.
mitä hemskattia! mä kommentoin aiemminkin (ja jupi jupi koitetaan taas)
VastaaPoistaihanalta näyttävät sinunkin kuvasi ja linkkaamasi blogin kuvat.
tämä voisi luontua minultakin ja kuulostaa hyvältä. uusia lisäkkeitä aina kaivataan!
Yksinkertainen on kaunista! Bataatti on herkkua melkein sellaisenaan.
VastaaPoistaSateenkaari:jos löydät,kokeile,sillä on hyvää! 10 astetta kelpaisi ihan hyvin minulle,täällä on vielä lämmintä päivällä ja luvassa lämmin viikonloppu,mutta ensi viikolla sitten pitäisi kylmetä.
VastaaPoistaMerituuli:kiitos:-) Bataatti onkin tosi hyvä lisäkkeenä!
Okriina:bataattiin ei tosiaankaan paljon tarvitse lisätä,on niin hyvä aines.
Lovely simple recipe Yaelin! Sweet potato is always so reliably good isn't it and always so lovely and sweet :D
VastaaPoistaLorraine:yes,sweet potato is an especially good!
VastaaPoistaHeipsan! Ompa hyvän näköistä tämä, bataatti on mulle vielä aika uusi tuttavuus mutta sitäkin herkullisempi :p
VastaaPoistaHei Tintsu ja kiva kun kävit kommentoimassa:-) Bataatti on tosiaankin ihana kasvis ja sopii leivontaankin!
VastaaPoistammmm, älskar batata! jättegott att göra en indisk verison med ghee, grädde, kumin, gurkmejram och timjan. ungnsbakade!
VastaaPoistaSara;indiska versionen låter gott,man kunde göra det med kokosmjölk istället för grädde.
VastaaPoistayes, eller utan grädde funkar ju också.
VastaaPoistaKiitos bataattireseptistä. Laitan bataattia keitoksi ja muhennokseksi, mutta tällaista uunibataattiruokaa en ole kokeillut.
VastaaPoistaSara;jag skall pröva någon gång:-)
VastaaPoistaAnna;Bataatti on tosi monipuolinen,ja ihana näin salaatteihin sekoitettuna vaikka.
Nam! Näyttää ja kuulostaa tosi hyviltä, täytynee kokeilla joskus :)
VastaaPoistaMahtavan herkulliselta näyttääkin - ja aivan upeat värit! :)
VastaaPoistaMimosas:On tosiaankin hyvää,kannattaa kokeilla!
VastaaPoistaEnt-tu:Niin onkin,hyvää ja bataatti tosi kauniin väristä:-)
This dish looks absolutely delicious. What a pitty i can not translate the recipe to english.
VastaaPoistaAlthough
Thx for the nice picture!
Bobbinis-kitchen;this dish was indeed very delicious,thank you. You can use the google translator on the right side of my blog to translate the text into other languages.
VastaaPoistaNo niin, eilen tein tata bataattilisaketta ja kylla se oli hyvaa. Meidan bataatit eivat kylla ole oransseja, eli siita tuli ihan keltainen lisake :)
VastaaPoistaAnna:kiva että tykkäsit.Täällä olevat lajikkeet ovat tosiaankin oransseja ja luulen,että myös makeampia kuin keltainen bataatti.
VastaaPoista