Rakastan inkivääriä! Ja tungenkin sitä moneen paikkaan,etenkin smoothieihin. Ollessani viime viikolla olutmessuilla sain maistaa tummalla rommilla terästettyä inkivääriolutta,joka oli tosi hyvää. Ajattelin tehdä sitä itsekin,mutta sisälämpötilat kodissani ovat vielä sen verran alhaiset,että taidan tehdä sitä vasta kun on hieman lämpimämpää.Inkiväärioluthan ei ole olut,vaan siman tapaan tehty inkiväärin makuinen juoma. Toistaiseksi tein sitten simppelin inkiväärijuoman,joka on todella raikkaan hyvää.
Simppeli inkiväärijuoma
- 3/4 dl sitruunamehua
- vähintään 3 cm kokoinen pala inkivääriä
- steviaa maun mukaan (tai muuta makeutusainetta)
- 4 dl vettä
Purista mehu sitruunasta,laita mehu,vesi,makeutusaine ja inkivääri tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Siivilöi ja nauti.
Inkivääriä kannattaa muutenkin käyttää,sillä siinä on monta terveydelle hyvää ominaisuutta:
- Inkiväärillä on antispasmisia ominaisuuksia, ja helpottaa mahavaivoja,kuten ilmanmuodostusta ja turvotusta.
- Inkivääri helpottaa yskää
- Inkiväärin on todettu helpottavan pahoinvointia
- Inkiväärissä on antiviraalisia ominaisuuksia,ja sitä käytetään tavallisen flunssan hoidossa
- Inkivääri toimii antihistamiinina ja sitä käytetään allergioiden hoidossa
- Inkiväärin entsyymit helpottavat ruuansulatusta.Antiikin kreikkalaiset söivät inkivääriä raskaan aterian jälkeen helpottaakseen oloaan
- Inkiväärin limaneritystoiminta estää mahahaavan muodostumista
- Inkiväärin on todettu alentavan kolestrolia
- Inkivääriä käytetään ripulin hoidossa.
Nappasin ohjeen keittiön oveen post-it lapulle. Minäkin tykkään kovasti inkivääristä, ongelmani on se että joudun säännölliseen tahtiin heittelemään käppyräksi kuivahtaneita inkiväärikoppuroita jääkaapistani koska inkiväärinhimossani niitä ostelen ja sitten unohdan kaappiin...
VastaaPoistaJa tuotahan kokeillaan. Tilasin Suomesta kotikaljantekoainetta. Taidankin seuraavalla kerralla maustaa sitä tekovaiheessa inkiväärillä. Voisi tulla veikeän makuista.
VastaaPoistaTaika:Oli ihanan raikas juoma ja aika paljon inkivääriä siihen kuluikin.Minulla harvemmin kuivuvat ne inkivääripalat koska käytän sitä aika reippaasti..
VastaaPoistaTuula:Varmaankin sopisi kotikaljan maustajaksi.Kerro sitten miltä maistui!
Sellainen inkivääriolut kuulostaa erinomaiselta idealta. Odottelen reseptiä, toivottavasti kohta jo lämpenee!
VastaaPoistaAnkerias Vipunen:Tuolla postauksen loppupäässä,linkin takana on mainio step by step ohje inkiväärioluelle. Ja itse asiassa tykkään kun on vähän viileää:)
VastaaPoistaInkivääri on kyllä ihmeaines:)) Minäkin pääsemässä sen makuun, "kiitos" viimeviikkoisen flunssan.
VastaaPoistaOnhan se terveellista, mutta maku ei sovi suuhuni ollenkaan. Paitsi nyt ihan pienissa maarin pipareissa.
VastaaPoistaMulla on ollut sama ongelma kuin Taikalla, mutta nyt taas Campasimpukan tapaan olen flunssan myötä jotenkin innostunut inkivääristä ja tungen sitä joka smoothieen :) Onpa kiva, että siinä on noin paljon hyviä puolia!
VastaaPoistaCampasimpukka;on se,ja kiva kun pääsit sen makuun;D
VastaaPoistaAnu: minä taas tykkään sen mausta:)
Tiia:Juuri smoothieiden ansiosta ei tulekaan tuota kuivumisongelmaa.Olen sitä aina tunkenut aika reilusti niihin.Ja tosiaankin on aika hyviä ominaisuuksia omaava aines:)
Ihana postaus! Inkivääri on todella hyvää ja kiva huomata, että sillä on noin paljon hyviä ominaisuuksia.
VastaaPoistaTein inkivääriteetä pari päivää sitten, kun tuntui siltä, että flunssaa pukkasi - selvisin siitä, ehkä juuri inkiväärin ansiosta :)
Kiitos myös erinomaisesta linkistä inkiväärijuomien maailmaan!
Hiidenuhma:kiitos ja kiva kun kävit:)Minustakin inkivääri on ihana aines ja niin terveellinenkin:)
VastaaPoistaInkivääriteekin on hyvää,sitä onkin tullut juotua paljon kun on viileää sisälläkin.
Täytyypä kokeilla tuota juomaa. Aikaisemmin pidin inkivääriä yleensä kotona, mutta olin sen taas jostain syystä unohtanut, kun äskettäin podin flunssaa...
VastaaPoistaLöytyihän se yhteinen raaka-ainerakkaus, vaikka ne oliivit ja sienet ei minuun uponneetkaan. Inkivääri on ihan mahtavaa ihan kaikissa muodoissa.
VastaaPoistaIhana inkivaari! Mehustan sita aina tuoremehujen mukaan, mutta pitaa seuraavalla kerralla kokeilla tata sinun reseptia!
VastaaPoistaMarleena;Inkivääriä on kyllä hyvä olla kotona,jos potee flunssaa..
VastaaPoistaJonna:No hyvä että löytyi yhteinen raaka-ainerakkaus;D Inkivääri on tosiaankin kivasti monipuolinen,ja sopii niin moneen:)
Maria:Tuoremehujen mukana minäkin sitä juon,aina kun olen torilla ja ostan lasin vastapuristettua mehua.Suosikkini siellä porkkana-selleri-inkivääri.Tämä juoma taas on niin hyvää,että tuli ihan himo siihen;D
Tämä oli Hyvää! Sellaisella sokerimakeutuksella täällä suunnalla =)
VastaaPoistaBirgitta:Olen nyt ihan hurahtanut tähän juomaan;D ja mikä tahansa makeus käy:)
VastaaPoistaYaelin, I'm going to make this as my husband is crazy for ginger ale. I didn't realise that it was this easy to make! :D
VastaaPoistaLorraine:What I made was not exactly ginger ale but ginger juice with lemon;really refreshing.But behind the link there are really good instructions to how to make ginger ale:)
VastaaPoista