torstai 15. joulukuuta 2016

Tofu-vihanneskulho appelsiinisella maapähkinäkastikkeella

Rakastan ruokaa jossa on aasialaisperäisiä makuja,ja uusien kulhojeni (kuvassa) kunniaksi valmistin tofua ja vihanneksia maapähkinäisessä kastikkeessa,johon tuli pieni twist. Näin sitrushedelmien aikaan lisäsin mukaan appelsiinia,joka antoikin ruualle kivan makuvivahteen.Tämä oli kyllä tosi hyvää,ja voisin syödä tätä lähes joka päivä.
*******************************************************************************
Tofu-vihanneskulho appelsiinisella maapähkinäkastikkeella (2-3 annosta)
  • 200 gr kuutioitua tofua
  • 300 gr parsakaalia
  • rasiallinen herkkusieniä
  • 1 punainen paprika suikaloituna
  • 2 kevätsipulinm vartta
  • 2 tl seesamiöljyä
  • noin ½ dl Maizenaa
  • Sobanuudeleita (tai muita nuudeleita)
  • öljyä paistamiseen ,noin 2-2,5 rkl
Kastike
  • 2½ rkl maapähkinävoita (ei makeutettua)
  • ½ vihreä chili
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • ½ sentin paksuinen pala inkivääriä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 tl seesamiöljyä
  • 1 rkl riisietikkaa (muukin etikka käy)
  • 2 rkl appelsiinimehua
  • ½ rkl appelsiinin raastettua kuorta

*******************************************************************************
Tofukuutioihin sekoitellaan seesamiöljyä,ja ne laitetaan pussiin johon on lisätty Maizena. Pussia heilutellaan kunnes Maizenaa on hyvin tarttunut kuutioiden pinnalle. Ruokalusikallinen öljyä  lämmitetään wokkipannussa,ja kuutioita paistetaan ,lähes koko ajan käännellen,kunnes niiden pinta on hieman saanut väriä.Tofukuutioiden annetaan odottaa kunnes muut ainekset ovat lähes valmiita. Kastikkeen ainekset jauhetaan tasaiseksi kastikkeeksi,  joko tehosekoittimessa  tai sauvasekoittimella.

Wokki lämmitetään kuumaksi ja siinä kypsennetään ensin herkkusienet ,ilman öljyä. Lisätään pieniksi kukinnoiksi leikattu parsakaali (myös varret) , sekä suikaloitu  punainen paprika,ja pannuun lisätään 1 rkl öljyä Nuudelit laitetaan kiehumaan vihannesten kypsyessä. Vihannessekoitusta paistetaan kuumassa wokissa, sekoitellen, kunnes vihannekset ovat hieman pehmentyneet. Tofukuutiot lisätään nyt wokkiin,  tämän jälkeen kastike, ja kaiken annetaan kiehua noin 4 minuuttia, tai kunnes kastikkeen nestettä on jonkun verran haihtunut.Tofukuutioissa oleva Maizena myös hieman saostaa kastiketta.  Loppuvaiheessa lisätään yksi pieneksi pilkottu kevätsipulin varsi (toista kevätsipulin vartta ei kypsennetä ,vaan pilkottu varsi lisätään kun ruoka on valmis)
Nuudeleita asetellaan kulhoon,ja vihannes-tofuseosta kastikkeineen kaadetaan nuudeleiden päälle. Toisesta kevätsipulista pilkotaan palasia  ruuan päälle.
Otin muutaman kuvan vietnamilaisesta ravintolasta  Tel Avivin eteläisessä osassa. Seinälle oli ripustettu vietnamilaisia olkihattuja.
Pikku ravintola oli ihanan värikäs.

6 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen keitto. Hyvin sopisi lämmittämään kylminäkin päivinä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:kiitos,ihan keitto tuo ei kuitenkaan ole,mutta lämmittää kivasti:)

      Poista
  2. Kuulostaa herkulta! Mielenkiintoni herää aina kun maapähkinävoi mainitaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paula:kiitos,olikin hyvää.Ja ihan sama juttu,rakastan maapähkinävoita!

      Poista
  3. Låter som något helt i min smak, jag älskar jordnötssmör och sås med det blir så gott. Fina skålar!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn:Liksom jag,jordnötssmör är nog så gott,brukar göra det själv. Tack,det var mycket gott,och mina nya skålar är jättefina:)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...