lauantai 5. lokakuuta 2019

Kukkakaalia korealaisittain

Kukkakaali on täälläpäin kylmempien säiden kasvis,  ja parhaimmillaan kevättalvella.  Kesällä löytyy kyllä kukkakaalia, mutta se on sekä  kallista että  ei niin hyvän näköistä.  Muutama päivä sitten näin suhteellisen hyvän näköisiä kukkakaaleja, ja vieläpä edullisesti , tutussa vihanneskaupassa.  Viimeksi ostin kukkakaalia ehkä toukokuussa,  joten oli jo korkea aika taas tehdä jotain tuosta ihanasta kasviksesta:)   Tällä kertaa tein kukkista korealaiseen tyyliin: ohjeita sellaiseen on netissä monta,  mutta otin ideoita vähän sieltä ja täältä,  ja  lopputulos oli tosi hyvää,  vaikka minulta puuttuikin ruokaan kuuluva kevätsipuli.

Kukkakaalia korealaisittain
  • 1 pieni tai keskikokoinen kukkakaali,  kukintoihin jaettuna
  • 1 dl riisijauhoa
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl leivinsoodaa
  • ripaus suolaa
  • 1 muna
  • ½ dl jääkylmää  vettä 
  • 2-3 rkl öljyä paistamiseen 
Kastike:
  • 3 rkl  Gochujang-tahnaa 
  • pieni pala inkivääriä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 tl seesamiöljyä
  • 2 tl tummaa sokeria tai hunajaa ym.
  • vettä tarpeen mukaan
Ruuan päälle
  • seesaminsiemeniä
  • 1 tl raastettua limetinkuorta
  • 1 kevätsipulin varsi
Pese , kuivaa ja leikkaa kukkakaali pieniksi kukinnoiksi.  Tein  ensin niin että laitoin kukkakaalin kukinnot kulhoon,  ja kaadoin päälle kiehuvaa vettä . Halusin pehmentää kukkakaalia hieman ennen paistamista.  Kun vesi on jäähtynyt, kukkakaalikukinnot laitetaan lävikköön kuivumaan  .  Riisijauho, levinjauhe, leivinsooda, suola , vesi ja kananmuna blendataan tasaiseksi tempurakastikkeeksi, jonka tulee olla löysähköä.  Kukkakaalikukinnot  ja tempurakastike sekoitetaan keskenään,   niin että kastiketta tarttuu hyvin kukkakaalikukintojen pinnoille. 

Paistoin  kukkakaalikukinnot 2 erässä: pannuun laitetaan öljyä,  ja kun öljy on kuumaa, annetaan kukkakaalikukintojen paistua keskilämmöllä  4 minuutin ajan, minkä jälkeen kukinnot käännetään ja toisenkin puolen annetaan paistua 4 minuutin ajan. 

Punaista kastiketta kaikki kastikkeen ainekset sekoitetaan tasaiseksi. Vettä lisätään tarpeen mukaan.   Kastikkeen annetaan lämmetä pannulla , ja  paistetut kukkakaalipalat sekoitetaan kastikkeen kanssa.  Kukkakaalipintojen rapea pinta tietenkin pehmenee kuin näin tehdään ,  joten niitä voi myös sivellä kastikkeella.  Kukkaalipalat voi myös  kypsentää ensin  uunissa, ja lisätä punaista  kastiketta vasta sen jälkeen. 

Kukkaalin päälle  sirotellaan  seesaminsiemeniä, ja   raastettua limetin kuorta. 1 kevätsipulin varsi pilkotaan ja ripotellaan  kukkakaalin päälle. Minulta puuttui tuo kevätsipuli
Nam,hyvää:)
Täällä oli äskettäin   thaimaalainen katuruokafestivaali.  En kyllä syönyt siellä mitään sillä tulin liian aikaisin paikalle.
Vong-ravintolan  menu festivaaleilla.

13 kommenttia:

  1. Oijoi! Tuolla reseptillä ei voi tulla muuta kuin hyvää :)
    Ihania kuvia, joista melkein voi tuntea katuruokatapahtuman mausteiden tuoksut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuplaespresso:Kiitos,tässä oli kyllä niin ihanat maut 💚🌶Kiitos paljon, oli ihanan värikkäät messut, harmi vaam että just silloin oli kamalan kuumaa, enkä sitten jaksanut jäädä odottelemasn kunnes kojujen keittiöt olivat kunnolla toiminnassa

      Poista
  2. Kylläpä näyttääkin niin hyvältä. Me ollaan vähän tylsiä tuon kukkakaalin kanssa ja sitä tulee syötyä oikeastaan vain kahdella tavalla. Pataruoissa ja sitten paistettuna, ensin dipattuna kananmunaan.
    Herkullista viikonloppua sinulle Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:Kiitos,hurjan hyvää omikin
      Kukkakaali on siitä hyvä että taipuu tosi moneen, kannattaa kokeilla💚Paistettuna onkin tosi hyvää. Ihanaa tiistaita Outi🌺

      Poista
  3. Voi että, tämä kuulostaa tosi herkulliselta. Nyt kun olen siirtynyt pikkuhiljaa enemmän kasvisruokailun puolelle, niin kaikki hyvät ideat tarttuu mieleen. Pistän tämän reseptin ylös ja testaan pikimmiten :)

    Suloista sunnuntaita sinulle.

    Ps. kuvasi ovat taas niin upeita

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta:Kiitos💚Tosi hyvää omikin. Mun keittiösdä suurin osa kasvisruokas, ja joskus harvoin kalaa. Kiitos, kännykällä saa välillä tosi hyviä kuvia ❤Ja oikein hyvää tiistaita

      Poista
  4. Upeita ruokakuvia! Jos aineksia on 3 tai enemmän,jätän tekemättä. Onneksi isäntä kokkailee meillä, mutta hänen ruokansa ovat niin perusruokaa, Eikä juuri mausteita. Nyt on uunissa lohifilee ja valkoiset perunat kiehumassa. Viipaloin omenoita uuniin, fariinisokeria ja tilkka vettä. Tulen kohta teille LOL

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaari:Kiitos💚Kolmella aineksella tuleekin helppoja kokkauksia. Itsellåni yleensä enemmän aineksis etenkin kun niin pidän mausteista 🌶 Nam, ihana omenaherkku 💚🍏Have a lovely Tuesday 🌺

      Poista
  5. Kukkis on suurta herkkuani ja tähän tapaan valmistettuna taitasi mennä minun suuhun noi kaikki! :-)

    VastaaPoista
  6. Cauliflower sugar is hot these days... Literally, in this spicy sauce! I can never get enough, as popular as it becomes. I would eat this rendition any day, everyday, if given the chance!

    VastaaPoista
  7. Gochujang-kukkakaalia on kyllä tehtävä, odotellaan jättisatoa tulevaksi!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...