keskiviikko 30. joulukuuta 2020

Intialainen perunasalaatti

Syön aika harvoin  perunaa , mutta kun syön niin usein salaateissa, ja tässä yksi suosikkini, herkullinen intialaistyylinen perunasalaatti,  joka sopisi hyvin myös vuodenvaihteen juhlintaan.  Tämä perunasalaatti on hyvä sekä lämpimänä ja kylmänä ,  ja ihanat mausteet  tuovat kivasti makua tälle ruualle.    Käytin tässä pikkuperunoita, joita löytyy helposti lähiseutuni marketista, mutta yhtä hyvin tähän käyvät   suuremmat perunat.

Intialainen perunasalaatti
  • ½ kg kiinteää perunaa
  • 2 dl tuoreita tai pakastettuja herneitä
  • 1 punasipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • pieni pala inkivääriä
  • ½ tl chilihiutaleita
  • ½ tl  kurkumaa
  • 1 tl Garam Masala-mausteskoitusta
  • ripaus mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • muutama  kevätsipulin varsi 
  • kourallinen korianterin lehtiä (voi jättää pois)
  • 2 rkl öljyä paistamiseen
Aloita salaatin valmistus keittämällä  perunat  kypsiksi.  Kun perunat ovat hieman jäähtyneet, leikkaa ne palasiksi.

Hienonna  inkivääri ja  valkosipuli (raastoin kummatkin ).   Lämmitä  öljyä keskilämmöllä   paksupohjaisessa kattilassa tai  wokkipannussa.
Ainekset paistuvat pannulla
 Lisää  valkosipuli ja inkivääri,  ja paista niitä noin minuutin verran, koko ajan käännellen. Lisää nyt kaikki mausteet, suolaa lukuunottamatta.  Anna seoksen paistua kunnes mausteiden ihanat tuoksut avautuvat. ( se tuoksu on hurmaava!).  Lisää tämän jälkeen perunat, ja anna niiden hieman ruskistua,  välillä käännellen. Kun perunat ovat saaneet hieman väriä,  lisää  herneet,  paista muutama minuutti ja lisää  paloiteltu punasipuli.  Paista tämän jälkeen seosta vielä muutaman minuutin ajan, kunnes sipulit ovat pehmenneet.  Lisää  kevätsipulin paloitellut vihreät osat, ja ota pannu pois  hellalta. Lisää lopuksi  sitruunamehu ja suola.

Tässä ruuassa pitää ehdottomasti käyttää tuoreita tai pakastettuja herneitä.  Kun tein tätä  ensimmäistä kertaa, käytin purkkiherneitä,  eivätkä ne todellakaan  ole hyviä tässä salaatissa.
Tosi hyvää :) 

Tässä olikin vuoden viimeinen postaus, ja toivotan teille rakkaat lukijat oikein hyvää tulevaa vuotta 2021 

7 kommenttia:

  1. I'm pretty sure you've seen my ode to potatoes, so you already know how I feel about the spuds. ;) These are a must-make as far as I'm concerned. What a luscious combination of textures and flavors, all in one dish!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bittersweet: I remember very well your ode to spuds:) This potato salad is full on flavors, so I am sure you would love it:)

      Poista
  2. Oj, vad god den ser ut! Gott nytt år Jael!
    Kram!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katarina: Tack snälla du, det här blev nog jättegott:) Gott nytt år och kram till dig också Katarina:)

      Poista
  3. Tuohan on selvästi perinteinen suomalainen juhlaruoka (uusivuosi, vappu, juhannus), vain nakit puuttuu ;D
    Ja vaikka ei uudeksivuodeksi, niin perunasalaattireseptejä tarvitaan aina. Täytyy ehdottomasti kokeilla.
    Hyvää uutta vuotta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuplaespresso; Hih, perinteinen suomalainen juhlaruoka,vain intialaisilla mausteilla höystetty;D
      Harvemmin oikeastaan syön perunoita, mutta tällaisissa salaateissa ne maistuvat niin hyvältä:) Oikein hyvää uutta vuotta sinullekin:)

      Poista
  4. Kuulostaa sopivan lämmittävältä ja mausteiselta! Tuohon vielä nakare sitruunalla maustettua luonnonjogurttia kastikkeeksi, oih! Oikein hyvää alkanutta uutta vuotta sinne kauas!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...