maanantai 6. huhtikuuta 2009

Elävän keittiön kesäkurpitsaspagetti

Raw spagetti 2 Joskus teen elävän keittiön kesäkurpitsaspagettia,joka on tosi hyvää ja käy myös hyvin salaattina. Ensin valmistan kastikkeen ja sen jälkeen itse “spagetin”.KUVAT 018

Käytän tässä mieluummin kurpitsoja, joiden kuori on tummanvihreä, koska olen huomannut niiden olevan kovempia sisältä kuin vaaleanvihreät kesäkurpitsat.

Raastettu tomaatti

Kastiketta varten raastoin 3 isohkoa tomaattia raastimen kuvassa olevalla puolella. Leikkasin pienen osan pois tomaattien päistä, näin ne oli helpompi raastaa.

Valmiiseen raasteeseen lisäsin:

-1 rkl sitruunamehua

-1 rkl oliiviöljyä

-1 murskattu valkosipulinkynsi

-1 tl sokeria

Kastike-suolaa, mustapippuria

-hieman tuoretta tai kuivattua oreganoa

-1 hienonnettu chilipippuri

Kastiketta tehdessäni huomasin,ettei kotona ollutkaan chilipippureita, vaikka olin niin luullut, joten käytin kuivattuja chilihiutaleita.Tuore chili olisi kuitenkin ollut parempi tässä.

KUVAT 019

Minulla on tällainen kiva laite, jolla syntyy pitkää ohutta nauhaa kurpitsoista, porkkanoista, punajuuresta ja mistä tahansa kovahkosta hedelmästä/vihanneksesta. Kurpitsat voi aivan hyvin raastaa tavallisen raastimella tai monitoimikoneessa;jos käytät tavallista raastinta, laita raastetut kurpitsat ensin lävikköön, koska niissä voi olla paljon nestettä. Yhdistä raastetut kurpitsat ja kastike.

Raw spagetti 1

Edit: Huomasin laitteen herättävän paljon kiinnostusta. Amazonissa myydään samanlaista täällä,sen lisäksi siellä myydään vastaavaa tulosta tuottavaa Saladacco-laitetta

27 kommenttia:

  1. Teet kyllä tosi terveellistä ruokaa! Eipä ole tullut edes mieleen, että esim. kesäkurpitsaa voisi noinkin tehdä.

    VastaaPoista
  2. Jännä tuo laite, sillä olisi mukava tehdä juuri tällaista. Mitenkäs sitten tehdään jos ei ole laitetta, mitä suosittelet? Juustohöylä?

    Tästä ruuasta vatsa tykkää!

    VastaaPoista
  3. Kiva, jos salaatinkastikkeesta tuli hyvää :) Sen tomaattisoseen tilalle voi laittaa kanssa ketsuppia. Näyttää tosi herkulliselta tämä spagetti, slurps ;)

    VastaaPoista
  4. Susadim:kesäkurpitsa on raakanakin ihan hyvää.

    Sooloilija: on tosiaankin kätevä laite. No voisi käyttää ihan tavallista raastinta, kuten mulla tuolla kuvassa, käytin sellaista ennenkuin oli tuo laite.

    Noora: se salaattikastike oli tosiaankin ihana, ja vielä terveellinen! Kiitos:-)

    Anumorchy: On tosiaankin jännä laite, sillä saa aika upeasti laitettua kaikkea kivaa rehuista.Ostin viime vuonna yhdestä kaupasta Tel Avivista, pitkään aikaan mietin ostanko vai en.

    VastaaPoista
  5. Mää kans haluun tollasen härvelin... on siis sittekki olemas jotain, mitä mulla ei vielä ol... käsittämätöntä !!!
    Luulis saavan jostain täältkippäi, mut jos ei pikapuolin tul vastaan, ni paan sul tilauksen tulemaan ;)))

    VastaaPoista
  6. Rouva V: ai sullakin on kaikenlaisia härveleitä. Mun veli meinas tuoda näitä Suomeen, sillä oli koekappale, ja minä ostin täältä kauhean kalliilla,kun en tiennyt..Veli sitten sanoi,että ei se paljon olisi maksanut (Kiinasta) muttei kuitenkaan ottanut tuotetta myyntiin ,siis Suomessa.Sääli, sillä ihan kiva härveli.

    VastaaPoista
  7. Onpas herkullisen ja simppelin oloinen salaatti, pitää ehdottomasti kokeilla!

    Pitääkin katsella, että olisiko tuommoisia härveleitä täällä kaupassa, näyttää kyllä näppärältä! Voiko sillä raastaa ihan kaikkea vai pehmoisia juttuja vaan?

    VastaaPoista
  8. Satu: Siinä on 3 terää, esim.kurkulla voi tehdä sellaista ohuen ohutta nauhaa.Ja kaaliakin voi laittaa. Sieltä teiltäpäinhän se on kotoisin ,niin että varmasti löytyisi.Velipoika maahantuo härveleitä Suomeen,ja tuo oli sellainen mitä ajatteli tuoda.On olemassa myös toisenäköinen laite, joka ajaa samaa asiaa, mutta on helpompi käyttää, siis tällainen:
    http://www.surlatable.com/gs/saladacco-mandolines-slicers-cooks-tools-kitchen-bar-tools-1.shtml

    VastaaPoista
  9. Vaikuttaapa herkulliselle. Pitää yrittää muistaa kesällä, kunhan täälläkin on tomaateissa kunnolla makua. Ehkä siihen mennessä jostain onnistuisi löytämään tuon kasvisspagettihärvelinkin :)

    VastaaPoista
  10. Patalintu:Kiitos:-) Tuo kastike on muutenkin ihan kiva , ei vaan kesäkurpitsaraasteen kanssa, ja noilla mausteilla tomaattiin saa jo kivasti makua.

    VastaaPoista
  11. OH that's brilliant Yaelin! I've never thought to make spaghetti out of courgettes but it looks so good! :)

    VastaaPoista
  12. Lorraine:-) It is quite tasty too!

    VastaaPoista
  13. Teen usein kesäkurpitsa-"tagliatellea", jossa kurpitsa kuitenkin höyrytetään kypsäksi. Säästyypä sekin vaiva tällä ohjeella :) Joo toi vekotin olis kyllä kiva...

    VastaaPoista
  14. Raikasta salaattia, just meidän makuumme.

    VastaaPoista
  15. Okriina:Tuolla laitteella saa aikaiseksi kivan näköisiä juttuja. Kesäkurpitsatagliatelle on hyvää, vähän oliiviöljyssä paistettuna,

    Hannele:-)

    Arleena: Raikasta on ,ja kastike sopii muuhunkin

    VastaaPoista
  16. Mielenkiintoinen laite. Kiinnostaisi. Teen kesäkurpitsaspagettia paljon vaivalloisemmin - perunankuorimaveitsellä.

    VastaaPoista
  17. Maija: Laitoinkin linkin Amatzoniin,jossa sitä myydään,en tiedä löytyykö sitä Suomesta. Perukuorimsiveitsellä saakin hyvin suikaleita kesäkurpistsasta;olen käyttänyt juustohöylää ja julienne kuorijalla saa myös ohuita nauhoja.

    VastaaPoista
  18. Moikka, sinulle löytyy blogistani jotakin.

    VastaaPoista
  19. Sari:Kiitos, kävinkin jo blogissasi:-)

    Nemo: Niinpä, mutta aika kiva!

    VastaaPoista
  20. Tuollainen laite olisikin kiva jostain löytää. Hienon näköistä "spagettia" se tekee kesäkurpitsasta.:)

    VastaaPoista
  21. Nyt löytyy multakin tuollainen laite :-) Kävin tänään keramiikkamarkkinoilla ja siellä eräässä liikkeessä näkyi tuommoinen. Hinta oli kiinalaisittain kallis eli n. 10 euroa, mutta laadukkaan oloinen. Pitää kokeilla tuoda ohjetta ihan lähipäivinä!

    VastaaPoista
  22. Satu>Olipa halpa,mun maksoi melkein 40 euroa,ihan kiskurihinta......

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...