Joskus teen elävän keittiön kesäkurpitsaspagettia,joka on tosi hyvää ja käy myös hyvin salaattina. Ensin valmistan kastikkeen ja sen jälkeen itse “spagetin”.
Käytän tässä mieluummin kurpitsoja, joiden kuori on tummanvihreä, koska olen huomannut niiden olevan kovempia sisältä kuin vaaleanvihreät kesäkurpitsat.
Kastiketta varten raastoin 3 isohkoa tomaattia raastimen kuvassa olevalla puolella. Leikkasin pienen osan pois tomaattien päistä, näin ne oli helpompi raastaa.
Valmiiseen raasteeseen lisäsin:
-1 rkl sitruunamehua
-1 rkl oliiviöljyä
-1 murskattu valkosipulinkynsi
-1 tl sokeria
-hieman tuoretta tai kuivattua oreganoa
-1 hienonnettu chilipippuri
Kastiketta tehdessäni huomasin,ettei kotona ollutkaan chilipippureita, vaikka olin niin luullut, joten käytin kuivattuja chilihiutaleita.Tuore chili olisi kuitenkin ollut parempi tässä.
Minulla on tällainen kiva laite, jolla syntyy pitkää ohutta nauhaa kurpitsoista, porkkanoista, punajuuresta ja mistä tahansa kovahkosta hedelmästä/vihanneksesta. Kurpitsat voi aivan hyvin raastaa tavallisen raastimella tai monitoimikoneessa;jos käytät tavallista raastinta, laita raastetut kurpitsat ensin lävikköön, koska niissä voi olla paljon nestettä. Yhdistä raastetut kurpitsat ja kastike.
Edit: Huomasin laitteen herättävän paljon kiinnostusta. Amazonissa myydään samanlaista täällä,sen lisäksi siellä myydään vastaavaa tulosta tuottavaa Saladacco-laitetta
Teet kyllä tosi terveellistä ruokaa! Eipä ole tullut edes mieleen, että esim. kesäkurpitsaa voisi noinkin tehdä.
VastaaPoistaJännä tuo laite, sillä olisi mukava tehdä juuri tällaista. Mitenkäs sitten tehdään jos ei ole laitetta, mitä suosittelet? Juustohöylä?
VastaaPoistaTästä ruuasta vatsa tykkää!
Kiva, jos salaatinkastikkeesta tuli hyvää :) Sen tomaattisoseen tilalle voi laittaa kanssa ketsuppia. Näyttää tosi herkulliselta tämä spagetti, slurps ;)
VastaaPoistaOho, tuohan on janna vempain!
VastaaPoistaSusadim:kesäkurpitsa on raakanakin ihan hyvää.
VastaaPoistaSooloilija: on tosiaankin kätevä laite. No voisi käyttää ihan tavallista raastinta, kuten mulla tuolla kuvassa, käytin sellaista ennenkuin oli tuo laite.
Noora: se salaattikastike oli tosiaankin ihana, ja vielä terveellinen! Kiitos:-)
Anumorchy: On tosiaankin jännä laite, sillä saa aika upeasti laitettua kaikkea kivaa rehuista.Ostin viime vuonna yhdestä kaupasta Tel Avivista, pitkään aikaan mietin ostanko vai en.
Mää kans haluun tollasen härvelin... on siis sittekki olemas jotain, mitä mulla ei vielä ol... käsittämätöntä !!!
VastaaPoistaLuulis saavan jostain täältkippäi, mut jos ei pikapuolin tul vastaan, ni paan sul tilauksen tulemaan ;)))
Rouva V: ai sullakin on kaikenlaisia härveleitä. Mun veli meinas tuoda näitä Suomeen, sillä oli koekappale, ja minä ostin täältä kauhean kalliilla,kun en tiennyt..Veli sitten sanoi,että ei se paljon olisi maksanut (Kiinasta) muttei kuitenkaan ottanut tuotetta myyntiin ,siis Suomessa.Sääli, sillä ihan kiva härveli.
VastaaPoistaOnpas herkullisen ja simppelin oloinen salaatti, pitää ehdottomasti kokeilla!
VastaaPoistaPitääkin katsella, että olisiko tuommoisia härveleitä täällä kaupassa, näyttää kyllä näppärältä! Voiko sillä raastaa ihan kaikkea vai pehmoisia juttuja vaan?
Satu: Siinä on 3 terää, esim.kurkulla voi tehdä sellaista ohuen ohutta nauhaa.Ja kaaliakin voi laittaa. Sieltä teiltäpäinhän se on kotoisin ,niin että varmasti löytyisi.Velipoika maahantuo härveleitä Suomeen,ja tuo oli sellainen mitä ajatteli tuoda.On olemassa myös toisenäköinen laite, joka ajaa samaa asiaa, mutta on helpompi käyttää, siis tällainen:
VastaaPoistahttp://www.surlatable.com/gs/saladacco-mandolines-slicers-cooks-tools-kitchen-bar-tools-1.shtml
Vaikuttaapa herkulliselle. Pitää yrittää muistaa kesällä, kunhan täälläkin on tomaateissa kunnolla makua. Ehkä siihen mennessä jostain onnistuisi löytämään tuon kasvisspagettihärvelinkin :)
VastaaPoistaPatalintu:Kiitos:-) Tuo kastike on muutenkin ihan kiva , ei vaan kesäkurpitsaraasteen kanssa, ja noilla mausteilla tomaattiin saa jo kivasti makua.
VastaaPoistaOH that's brilliant Yaelin! I've never thought to make spaghetti out of courgettes but it looks so good! :)
VastaaPoistaLorraine:-) It is quite tasty too!
VastaaPoistaIhana idea! :-)
VastaaPoistaHippu:-)
VastaaPoistaTeen usein kesäkurpitsa-"tagliatellea", jossa kurpitsa kuitenkin höyrytetään kypsäksi. Säästyypä sekin vaiva tällä ohjeella :) Joo toi vekotin olis kyllä kiva...
VastaaPoistaJännää.
VastaaPoistaRaikasta salaattia, just meidän makuumme.
VastaaPoistaOkriina:Tuolla laitteella saa aikaiseksi kivan näköisiä juttuja. Kesäkurpitsatagliatelle on hyvää, vähän oliiviöljyssä paistettuna,
VastaaPoistaHannele:-)
Arleena: Raikasta on ,ja kastike sopii muuhunkin
Mielenkiintoinen laite. Kiinnostaisi. Teen kesäkurpitsaspagettia paljon vaivalloisemmin - perunankuorimaveitsellä.
VastaaPoistaMaija: Laitoinkin linkin Amatzoniin,jossa sitä myydään,en tiedä löytyykö sitä Suomesta. Perukuorimsiveitsellä saakin hyvin suikaleita kesäkurpistsasta;olen käyttänyt juustohöylää ja julienne kuorijalla saa myös ohuita nauhoja.
VastaaPoistaMoikka, sinulle löytyy blogistani jotakin.
VastaaPoistaerikoinen härveli ;)
VastaaPoistaSari:Kiitos, kävinkin jo blogissasi:-)
VastaaPoistaNemo: Niinpä, mutta aika kiva!
Tuollainen laite olisikin kiva jostain löytää. Hienon näköistä "spagettia" se tekee kesäkurpitsasta.:)
VastaaPoistaNyt löytyy multakin tuollainen laite :-) Kävin tänään keramiikkamarkkinoilla ja siellä eräässä liikkeessä näkyi tuommoinen. Hinta oli kiinalaisittain kallis eli n. 10 euroa, mutta laadukkaan oloinen. Pitää kokeilla tuoda ohjetta ihan lähipäivinä!
VastaaPoistaSatu>Olipa halpa,mun maksoi melkein 40 euroa,ihan kiskurihinta......
VastaaPoista