lauantai 4. huhtikuuta 2009

Amarettokakku

Kakku

Ensi viikon keskiviikkona täällä alkaa juutalainen pääsiäinen, Pesah, jonka aikana ei syödä tavallisia jauhotuotteita. Leivän sijasta syödään happamatonta Matsa-leipää, sekä siitä jauhettua jauhoa, joka on vähän murumaista.Tästä Matsa-jauhosta tehdään esimerkiksi kakkuja,jolloin kakkujen rakenne on tíheämpi kuin tavallisilla jauhoilla leivottu kakku.Mieleen tulevat lähinnä korppujauhot .

Vuosia sitten kehitin siihen sopivan kakun, jota yleensä teen kerran vuodessa, vaikka se on äärettömän herkullinen. Ohje on ollut mulla jossennen uuniaain ylhäällä,mutta viime viikolla etsin sitä enkä löytänyt mistään!Olenhan tehnyt tätä kakkua useastikin,mutta kun teen sitä niin harvoin oli ohje tarpeen.Hieroin aivonystyröitäni ja sitten se alkoi muistua.Nyt kirjoitan sen tänne muistiin; ruokablogi on kyllä oiva juttu kun sinne voi kirjoittaa reseptit muistiin. Tein tämän kakun ystäviä varten, joiden luo menen keskiviikkona viettämään Pesah-iltaa.Kakun tein jo eilen, sillä se vain paranee vanhetessaan, ja on parempi parin päivän jälkeen.

Amarettokakku

  • 3 dl kookoshiutaleita
  • 3 dl jauhettua mantelia
  • 3 dl korppujauhoa
  • 5 munaa
  • 5 dl sokeria (itse käytin ruokosokeria)
  • 200 gr margariinia tai voita
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • ½ dl Amarettolikööriä
  • 1 tl manteliesanssia

Sekoita margariini/voi sokerin kanssa vaahdoksi.Lisää kananmunat hyvPikkukakkuin sekoittaen.Lisää sitten kaikki muut ainekset ja sekoita hyvin. Paista uunin alaosassa 175C asteessa 40-50 minuuttia,kunnes se on keskelt' kuiva.Laita loppuvaiheessa kakun päälle foliopaperia,jotta pinta ei pala. Manteliesanssi tai uute sekä Amaretto antavat kakulle ihanan mantelisen maun.Kakku on aika tuhti,joten pieni pala kerrallaan riittää.Tein myös pienen koekakun, ja maku oli aivan ihana, samoin rakenne,joka hieman muistuttaa Runebergin torttujen rakennetta.

Tein kakun Muottitällaisessa kivassa silikonivuuassa. Yleensä teen kakun päälle vielä kuorrutuksen sekoittamalla Amarettolikööriä tomusokerin kanssa,Nyt minulla oli näitä marsipaanikukkia.

20 kommenttia:

  1. Tuohan ihan jännää, eikö voisi jotain muuta korppujauhojen sijasta..

    VastaaPoista
  2. Hannele:mä käytän niihin tuota Matsa-jauhoa, joka muistuttaa korppujauhoa.Tavallista jauhoa ei tässä kakussa voi käyttää, koska sen rakenne ei silloin ole oikeanlainen.

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa tosi hyvalta. Pitaakin tana Pesachina kokeilla. Tuo vuoka on ihana, mista olet ostanut?

    VastaaPoista
  4. S.:Kakku on tosi hyvää. Tuon vuoan olen ostanut Naaman tuotteita myyvästä kaupasta, siis astiakaupasta missä myydään Naamanin astioita.Olen nähnyt sitä myös kokkikaupoissa Tel Avivissa.

    VastaaPoista
  5. Oi miten kaunis kakku Yaelian!

    Mä tein joskus mannapuuroa korppujauhoista, kun oli mennyt lasipurkit sekaisin :D Ei ollut kovin hyvää ;)

    VastaaPoista
  6. Rossana:Kiitos:-) Mannapuuro korppujauhoista ei tosiaankaan kuulosta hyvältä mutta tämä kakku on tosi hyvän makuinen/tuntuinen.

    VastaaPoista
  7. Kiitos tiedosta! 3 entista silikonivuokaani ovatkin Naamanin vuokia, siis Naamanin laput niissa oli vaikkakin ovat 'made in china'.
    Tama vuoka on todella kiva, koska tekee tavallisesta kakusta nayttavamman.

    VastaaPoista
  8. Tää onkin mielenkiintoinen resepti, pitäis kokeilla jossain vaiheessa;)

    VastaaPoista
  9. Ei voi näyttää noin ihanalta <3 Ja sulla on superkauniit vuoat!! Ja kätevän hauskasti saan käännettyä tän meiän keliaakikolla :)

    VastaaPoista
  10. Voi mitä herkkuja täällä taas ja vielä kauniita katsella:) Se väri on muuten musta8)

    VastaaPoista
  11. Finkinja:kiitos:-)

    Ent-tu:mulla on jonkinlainen heikkous ollut silikonivuokiin...Keliaatikkoa varten tuon korppujauhon varmaan saakin korvattua jollain muulla aineksella.

    Inkivääri: Kiitos ja kiitos tiedosta.Musta,hmmm, mitäköhän löydän...

    VastaaPoista
  12. İhanan naköinen kakku. Ja niin kaunis vuoka. Mina en ole viela ostanut yhttakaan silikonvuokaa.Pitaisköhan. İhailen niita kylla aina kaupassa.Ja varmaan ovat helppoja kayttaa.

    VastaaPoista
  13. Thankyou for sharing your cake with us Yaelin, it looks delicious! I love that flower mold too! :)

    VastaaPoista
  14. Sateenkaari:kiitos:-) Silikonivuuat ovat siitä ihania,että kakku on todella helppo saada siitä irti.Sitäpaitsi silikoniset vuuat vievät vähemmän tilaakin kaapissa.

    Lorraine: Thanks:-) I love silicone moulds and this one is really pretty!

    Bicycle Wallpaper: Thanks for dropping by..

    VastaaPoista
  15. Ompa herkullisen näköinen kakku ja tuo vuoka on tosi ihana! =)

    VastaaPoista
  16. Mulle tuli heti runebergin torttu mieleen, paitsi että tämä resepti tuntuu paljon jännemmältä. Varmaan ihanaa!

    VastaaPoista
  17. Nemo:Runebergin tortut nimenomaan tulee mieleen kuten tuolla mainitsinkin, mutta tämä maistuu mielestäni vielä paremmalta.Tosi herkullista, ja saa aina hyviä kommentteja ja reseptipyyntöjä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...