torstai 23. huhtikuuta 2009

Inspiraatiota muista ruokablogeista

Paahdetut fenkolit Hain inspiraatiota muista ruokablogeista.  Parisen päivää sitten tapasin Mimin, täkäläisen englanninkielisen ruokabloggaajan, joka tarjoili minulle muun muassa kuvassa näkyviä paahdettuja fenkoleita mantelisen valkoviinikermakastikkeen kanssa. HyFenkolit ennen uuniaviä  olivat ja resepti löytyy täältä. Mimin reseptissä laitettiin kastikkeeseen pieni hyppysellinen paprikaa;itse laitoin hieman enemmän,joten kastikkeeni on keltaisempi. Etsin myös kasvisrasvakermaa,tai muuta maidotonta kermaa,  mutten löytänyt. Niinpä käytin Mimin tavoin 10% ruokakermaa, joka kiehui kokoon paksuksi kastikkeeksi. Mantelit lisäävät kivasti rapeutta annokseen. Tätä tulee varmaankin tehtyä uudestaan, sillä alkuruokana tämä on tosi hyvä annos. Pienemmässä kuvassa näkyvät öljyllä valellut fenkolinpuolikkaat juuri ennen uuniiin menoa.

Parathat Hippu blogista Tamarind Heaven  oli tehnyt vihreitä parathoja tofulla, joista innostuin. Tein näitä ja kivoja olivat!  Resepti löytyy täältä. Jääkaapistani löytyy melkein aina tuoretta pinaattia ja nämä kivan vihreät leipäset käärin rullaksi ja laitoin sisälle vihanneksia ja tahinikastiketta.Hyvää!

Nakyma

Kuvassa näkyvä köynnös on passiohedelmän ,joka kuukausi sitten kukki ensimmäistä kertaa.Kukat eivät kuitenkaan kehittyneet hedelmiksi,mikä oli pieni pettymys.Ehkäpä ensin kerralla sitten….Minulla ei ole parveketta, mutta olohuoneen siirrettävien ikkunalasien takana on parvekkeen kaide, ja sieltä näkyy olohuoneeni alla olevaa puistoa.

16 kommenttia:

 1. Tuohan lupaavaa että ruokabloggarit kohtaavat ja yhdistävät tietojaan ja taitojaan. It's the beginning of a beautiful friendship when two food bloggers join forces :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos ohjeista, molempia taidan kokeilla.

  VastaaPoista
 3. Fenkoli, siihen herää himo. Ja tuon kastikkeen kanssa, kuulostaa todella toimivalta.

  VastaaPoista
 4. Ohoh, sinä panitkin heti toimeksi noiden parathojen kanssa! :-) Hauska uusi tapa kääriä ne rullalle ja täyttää vihanneksilla - mun täytyy vastaavasti varmaankin kokeilla tuota!

  En kyllä mitenkään uskoisi, että nuo ekassa kuvassa olevat ovat fenkoleita. Ne näyttävät niiiin hyviltä!

  Harmi, ettet saanut köynnöksestäsi passiohedelmää, mutta toivottavasti ensi kerralla on parempi onni! :-)

  VastaaPoista
 5. Rita: Tosi kivaa,että on tällainen medium jonka kautta voi tavata uusia kivoja ihmisiä!

  Susadim: suosittelen...

  Jams: En ole koskaan ollut mikään fenkolin ystävä, mutta tällä reseptillä tykkäsin.

  Hippu:Kiitos reseptistä, se oli helppo ja tulos hyvä! Teen varmasti uudelleenkin.

  Tuo fenkoli oli hyvä tuon kastikkeen ja paahdettujen rapeiden manteleiden kanssa. Joo, olin aika pettynyt sen passionhedelmän kanssa;olin jo varma että tulee hedelmiä omasta käynnöksestäni....

  VastaaPoista
 6. Fenkoolia syön usein kalan kanssa.
  Tarjoan aamiaisen tänään.

  VastaaPoista
 7. Herkun näköisiä ruokia! Mulla on myös passionhedelmä ikkunalaudalla, mutta ei ole toistaiseksi edes kukkinut...

  VastaaPoista
 8. Hannele:miten laitat fenkolisi?

  Okriina:Kiitos:-) Kuulemma kestää 2 vuotta ennenkuin kukkii

  VastaaPoista
 9. Mina en ole koskaan tehnyt fenkolista mitaan.Ehdottomasti sita pitaa kokeilla.Ja tuo sinun tekemasi ruoka nayttaa tosi herkulliselta.Kiitos ohjeesta.
  İhanaa perjantaipaivan jatkoa sinne İsraeliin.

  VastaaPoista
 10. Sateenkaari:Kiitos:-)En minäkään ollut aikaisemmin mitään tehnyt fenkolista,tämä oli ihan ensimmäinen juttu ja oli vielä hyväkin!Hyvää perjantaita myös sinulle !

  VastaaPoista
 11. Hyvistä fenkoliresepteistä tulee aina häämme mieleen.. meillä oli siellä aivan ihanaa fenkolisalaattia.. hyvältä kuulostaa tuo mimiltä saatu ohjeesi. Pitääpä koittaa!

  VastaaPoista
 12. Risulinnaa:kannattaa kokeilla, sillä se oli hyvää..

  VastaaPoista
 13. En mitään erikoista, keittäny fenkolin kevyesti, voinokare, joskus juustoa päälle. Jollen ole laittanut kalasoppaa.

  VastaaPoista
 14. Jael, sinä se osaat kokata ja vielä sen lisäksi ottaa upeita ruokakuvia.

  Passionhedelmä on upeanmakuista.

  Yritän minäkin tehdä muutama kuvauksen...ruokakuvaus on aivan oma lajinsa ja vaativa sellainen.

  VastaaPoista
 15. Meille ryömii köynnöksenä naapurin puolelta passiohedelmiä. Muutamia maisteltiin jo viime kesänä. Naapurit saavat kuulemma niitä niin paljon että heillä käy joku muukin poimimassa, yli oman tarpeen siis. Eiköhän sullakin ala jossain vaiheessa tuottamaan hedelmää..

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...