En ole vähään aikaan tehnyt ruokapostauksia,sillä yritän pudottaa painoa ja olen viime aikoina syönyt enimmäkseen perussalaatteja ja muuta vastaavaa. Pari päivää sitten näin kuitenkin aamulehdessäni jännän punajuurisalaattireseptin,ja se oli ihan pakko tehdä.
Pidän punajuuresta, mutta en usein käytä sitä.Tämä salaatti oli kuitenkin niin hyvää, että tätä varmaankin tulee tehtyä uudestaan;kaikki maut sulautuivat tosi ihanasti yhteen.
Appelsiininen punajuurisalaatti
- 500-600 gr punajuuria
- silputtua tuoretta korianteria
- appelsiinin lohkoja
Kastikkeeseen:
- 2 rkl rypsiöljyä
- ½ rkl granaattiomenasiiirappia (siirappi on makean kirpeää, joten sen voi korvata sekoittamalla vaikka tavalliseen siirappiin pari tippaa sitruunamehua)
- 1 tl murskattuja korianterin siemeniä
- 1 appelsiinin raastettu kuori
- 3 rkl appelsiinimehua
- 1 rkl sinappia
- ½ tl suolaa, ½ tl mustapippuria
Keitä punajuuret kunnes ne ovat pehmeitä (noin puolisen tuntia). Valuta kylmän veden alla, ja kuori sekä paloittele punajuuret kuutioiksi. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada se lämpimien punajuurikuutioiden sekaan. Sekoita ja lisää lopussa tuoretta korianteria ja appelsiinin lohkoja.
Eilen tapasin ensimmäistä kertaa blogiystävän! Mimi englanninkielisestä Mimi’s Israeli Kitchen oli kutsunut minut illalliselle. Oli tosi mukavaa tavata sydämellinen ja ihanan ystävällinen Mimi, jonka kanssa juttu luisti heti. Sain tietää, että hän oli syntynyt Caracasissa, jossa asuin yli vuoden, ja meillä oli jopa yhteisiä tuttuja, pieni maailma!Mimi tiesi,etten syö lihaa ja oli valmistanut herkullisen illallisen. Ensin hän tarjoili herkullista talvikurpitsakeittoa, josta unohdin ottaa kuvan. Sitten ilmestyi uunissa paahdettu fenkoli mantelisen valkokastikkeen kanssa.En ole fenkolin ystävä ja en ollut koskaan aikaisemmin syönyt kypsennettyä fenkolia, mutta tämän oli aivan ihanaa ja teki minusta heti fenkolin ystävän! Aniksen makua ei tuntunut lainkaan ja annos oli herkkua. Odotan, että Mimi postaa reseptin blogissaan ja sitten voin suomentaa reseptin tänne. Muutenkin Mimin blogissa on ihania reseptejä ja kuvia ja muutenkin mukavia juttuja. Fenkolin jälkeen oli dhalia, riisiä sekä tomaatteja, nam! Edit:Englanninkielinen resepti on nyt tässä, suosittelen sillä tämä oli tosi hyvää.Voin suomentaa reseptin tänne, jos joku sitä haluaa.
Mutta kaikkein eniten pidin Mimin viinistä! Mimi tekee kotonaan viinejä, olohuoneen nurkassa oli useita sellaisia käymisastioita, joista unohtui taas ottaa kuva. Ruuan kanssa tarjoiltiin hänen viime vuonna pullottamansa Riesling (se oli vielä viimeinen pullo!) ja se oli aivan upea viini, kevyen hedelmäinen ja raikas. En tiedä kuinka monta lasia siitä join, mutta kivasti se meni päähän. En ole koskaan aikaisemmin juonut kotitekoista viiniä, ja tämä Mimin Riesling kyllä päihitti monet kaupan viinit!
Myös kuvassa näkyvä kotitekoinen leipä oli herkullista! Mimi tuntee hyvin kaikenlaiset villikasvit sekä mitä niistä voi tehdä, ja onkin joskus bloggaillut niistä.Hän myös tekee omia kasvovoiteita, esimerkiksi kamomillasta, jota kasvoi hänen kotinsa lähellä.
Kertakaikkiaan oli mukava tavata blogiystävä ja varmaan tapaamme uudelleenkin.Thanks Mimi :-)
Mäkin pidän punajuuresta, kiitos ideasta.
VastaaPoistaKiitokset puhajuuriohjeesta. Punajuuri on herkullinen mutta niin kovin unohdettu herkku.
VastaaPoistaIloitsin puolestasi mainiosta illallisesta ja sydämellisestä uudesta ystävästä
punajuuriappelsiineja - kyllä kuulostaa eksoottiselta. nyt olisi kyllä just passeli aika koittaa kun Pastis heiluu Saksanmaalla.
VastaaPoistabloginkautta tutuksi tulleita on kyllä mielenkiintoista tavata. että kohtaako ne omat ennakko-ajatukset toisesta. Miten kävi, olitteko toistenne mielestä sellaisia kuin odottaa saattoi?
Selvästikin viini oli hyvää, kun et muista montako lasia joit :D
VastaaPoistaAllu:-) Kokeile,hyvää oli..
VastaaPoistaLeena:kiitos:-) Punajuuri onkin terveellistä ja sitä voisikin syödä useammin..
Hyppysellinen: Tosi onnistunut yhdistelmä on tässä salaatissa.
Jännitti vähän mutta olimme kirjoittaneet muutamia meilejä ja puhuneet puhelimessa ennen tapaamista.Tässä tapauksessa ennakko-ajatukset sopi aika hyvin yhteen...Tapaaminen meni tosi hyvin:-)
Susadim: Se viini oli uskomattoman hyvää...;-)
Aika uskomaton makuyhdistelmä, pitääkin kokeilla joskus - itselleni kun tykkään punajuurista, ei meillä muut tämmöisiä edes maista.. Kiitoa vinkistä.
VastaaPoistaKiitos reseptista, tykkaan punajuuresta.
VastaaPoistaVierailu Mimin kanssa kuulosti ihanalta :)
Mukavalta kuulosti tuo vierailusi uuden tuttavan luona - kyllä jotkut sitten osaa tehdä itse vaikka mitä ! Ihan kateeksi käy mitä kaikkea pääsit testaamaan :)
VastaaPoistaSirokko;tosi hyvä makuyhdistelmä, kokeile. En usein syö punajuurta, mutta tästä tykkäsin kovasti.
VastaaPoistaSusa: Kiitos:-)Vierailu oli oikein mukava!
Risulinna: Nimenomaan se että osataan tehdä itse niin paljon! Tuo viinijuttukin;kuvittelin sen olevan jotain kamalaa litkua mutta se olikin aivan upea viini!
Oli varmastikin ihana vierailu - iloitsen kanssasi! :-)
VastaaPoistaPunajuurisalaatti menee ihan varmasti testiin, ja varmaankin vielä aika pian. Minunkin pitäisi yrittää ruveta (taas) hieman pudottamaan painoa, joten olen hengessä mukana. Tsemppiä painonpudotukseen! :-)
Hippu:kiitos:-)
VastaaPoistaPunajuurisalaatti oli tosi hyvää,siitä tuli heti mun punajuurisuosikki.
Tsemppiä sullekin jos joudut painoa pudottamaan...
the photos are real good
VastaaPoistathanks
Recipe man:thanks so much for stopping by:-) You have nice recipes, do you plan to put pics in your blog as well?
VastaaPoistaHurjan kiva postaus. Luulen kokeilevani sinun appelsiinistä punajuurisalaattiasi. Tsemppailen itseäni terveellisempiin ruokailutottumuksiin.
VastaaPoistaBlogiystävävierailu kuullosti aivan mahtavalta.
Aimarii:Kiva kun kävit kommentoimassa:-) Kokeile ihmeessä;punajuurisalaatti oli hyvää appelsiinilla maustettuna..
VastaaPoistaTuota täytyy kokeilla, tykkäämme punajuuresta.
VastaaPoistaHannele> Hyvää punajuurisalaattia oli!
VastaaPoistaThe beetroot salad looks delicious Yaelin and it's great that you got to meet someone who is such a great cook. You would have a lot in common! :)
VastaaPoistaLorraine:thanks! It was really great to meet a fellow food blogger:-)
VastaaPoistaOi! Tuossa sivulla näkyi amarettokakun ohje ja Bambi! Toista syödään ja toista rakastetaan!Vilkaisenpa sun amarettokakkua...
VastaaPoistaLeena: Tuo amarettokakku on tosi ihanaa.Sitä rasvamäärää ehkä voisi hieman vähentää kun noissa pähkinöissäkin on rasvaa.
VastaaPoista