lauantai 24. lokakuuta 2009

Cashewpiparit

Piparit

Olin jo pitkään suunnitellut tekeväni pipareita ,joissa pohjana olisivat pelkät pähkinät,ja eilen teinkin sitten pipareita cashewpähkinöistä. Nämä olivat todella helppotekoiset,sillä aineksia tuli vain 3: pähkinät, makeutus ja mausteet. Cashewpähkinän voisi osittain tai kokonaankin korvata myös manteleilla.

Cashewpiparit

  • 1 3/4 kuppia (käytin amerikkalaista kuppimittaa)cashewpähkinöitä
  • 2 kukkurallista teelusikkaa piparimaustetta
  • ripaus ruususuolaa
  • agavea  (en saanut ylös tarkkaa määrää,sillä kaadoin suoraan pullosta…)

Jauha cashewpähkinät jauhoksi.Lisää mausteet ja suola.Laita kulhoon ja lisää agavesiirappi. Samalla kun kaadoin agavea pähkinäjauhon joukkoon, käsittelin sitä käsin, niin että siitä muodostui koossa  pysyvä massa.Pyörittelin taikinan palloksi ja laitoin sen joksikin aikaa jääkaappiin jähmettymään.

Piparien valmistuspiparit punainen Kaulin taikinapallon kahden leivinpaperin välissä mahdollisimman ohueksi taikinaksi,josta otin muotilla tähtiä ja pieniä sydämiä.  Kuivasin pipareita kuivurissa yön yli. Koska piparit olivat ohuita ,kuivuivat ne hyvin.

Piparini olivat lievästi makeita, ja mausteet antoivat herkullisen maun. Seuraavan satsin makeuttaisin ehkä taatelisiirapilla, sillä se myös muistuttaa enemmän tavallista siirappia kuin agave ja antaisi enemmän myös väriä.

19 kommenttia:

  1. Janna idea tehda pahkinoista pipareita, ei minulle ole koskaan tullut mieleen. Taitaa kuitenkin olla aika yksinkertaista. Janna myos, etta siirappi riittaa sitojana, eika tarvitse lisata esim. vetta. Varmaan hyvia!

    VastaaPoista
  2. Oletan että kuppi ei ole mikään outo kasvi vaan puhe on cashewpähkinöiden määrästä. ;)

    Olen todella iloinen näistä raw-herkkuresepteistä. Itse olen vähähiilihydraattisella ruokavaliolla ja siihen ei kuulu perinteiset jauhot, joten jos herkkuja haluaa niin ne pitää keksiä jostain muusta raaka-aineksista. Viime aikoina sinulla on ollut tarjolla paljon hyviä reseptejä pähkinöistä ja soveltuvat loistavasti ruokavaliooni. En vain omista kuivuria, joten joudun tyytymään uunin lämpöön.

    VastaaPoista
  3. Kuningasidea! Täytyypä tehdä noita viimeistään joulukuun puolella =)

    VastaaPoista
  4. Anna;Oli tosi yksinkertaista tehdä ja se siirappi tosiaankin riitti sitomaan sitä taikinaa.

    TKongas:Kiva kun huomasit tuon virheen,korjasinkin sen:-) Ja mukavaa ,jos ohjeistani on hyötyä:-)

    Chaos:-) Suosittelen...

    VastaaPoista
  5. Cashew on kyllä monipuolinen pähkinä. Manteleista olen tehnyt vähän saman tapaisia joskus, mutta ne paistettiin uunissa miedolla lämmöllä. Nää raakaversiot kyllä houkuttaa nykyisin huomattavasti enemmän :)

    VastaaPoista
  6. Ihanan kuuloinen ohje. Mutta miten tuo nostaminen kuivuriin - tavallisen piparienkin tekeminen on joskus kärsimättömälle tuskaa kun nostaessa pipari rikkoutuu (siis raakana).

    Suomessa talviaikaan on kätevä nostaa pipariarsenaali ensin parvekkeelle, kylmettyneitä pipareita on näppärä nostella uunipellille.

    VastaaPoista
  7. Okriina:Totta, cashew on kyllä ihanan monipuolinen!Manteleitten kanssankin näistä vois myös tulla hyviä.

    Johki:Tuo taikina oli aika ok,niin että sain ihan sellaisen laastan kanssa nostettua ne kuivurin alustalle. Joo,tuota Suomen ylimääräistä parveke pakastin/jääkaappijuttua välillä kaipaileekin;-)

    VastaaPoista
  8. Oi, älä. Minä yritän nyt välttää kaikkea mahdollista hyvää. :)

    VastaaPoista
  9. Mielenkiintoinen ohje. Piparimaustetta, nam. :-)

    Nuo tekemäsi kuvasarjat ovat hauskoja ja näppäriä; oletko tehnyt nekin sillä Photoscapella? Mä olen saanut sentään sen ohjelman jo ladattua itselleni (ja mieskin halusi sellaisen itselleen, kun näki sen mun koneella!), mutta en ole vielä perehtynyt sen käyttöön tarkemmin. Aikomus kyllä on. :-)

    VastaaPoista
  10. Hippu:Piparimauste onkin hyvää,toin Suomesta....vaikka kyllä täälläkin helposti saisi,kun pyytäisin maustekauppiaaltani tuollaisen sekoituksen tekemään. Jeps,PhotoScapella olen tehnyt nuo kuvasarjat, helppoa on sen avulla niitä tehdä,joten siitä vaan.....

    VastaaPoista
  11. Hei ihana blogi sinulla! Saanhan linkittää sinut :) ?

    VastaaPoista
  12. Onpas helppo ohje ja tosi hyvin onnistuneita! Heh, itse kokeilin tossa jokin aika sitten pipaeita, mutta eivät ihan onnistuneet ja makukin oli outo...luulen sen johtuneen kaupan pipaimausteesta...liikaa inkivääriä ja ihan kuin jokin mauste olisi puuttunut kokonaan. Oli kyllä kummallista ja ajattelinkin ensi keralla kysyä mitä mausteita äitini laittaa pipareihin =)

    VastaaPoista
  13. Ps. Anteeksi, mutta minulla on R-kirjain näppiksessä vähän jumissa ja unohdin sen ;)

    VastaaPoista
  14. Tintsu:tottakai:-)

    Mia Lucia:Viime vuonna tein itse oman sekoituksen;nyt kesällä ostin Suomesta Santa Marian piparimausteen,joka kyllä mielestäni oli ihan ok.

    VastaaPoista
  15. I love the hearts and the stars shape, they look so easy to perform :D.
    Nuts are so healthy and tasty that I could eat the whole batch ;D

    VastaaPoista
  16. Nuria:Gracias por comentarme:-) I have a very good Tupperware cookie cutter,which makes cookie cutting very easy...Yes nuts are sooo good and healthy:-)

    VastaaPoista
  17. Kiitos tästä ohjeesta, noita on suorastaan ihan pakko kokeilla :)
    Varsinkin siksi, kun niissä ei ole vehnää jota mun vatsani ei oikein kestä.

    VastaaPoista
  18. Oi! Näitä pitää kokeilla, ihanan yksinkertainen idea :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...