tiistai 6. lokakuuta 2009

Dokumentti (raaka)perheestä

Huomasin että amerikkalaisesta Taliferon perheestä kertova dokumentti on nyt saatavilla netistä ja laitan tänne linkin sinne.
Pari vuotta sitten,kun olin ensimmäisellä raakaruokakurssilla,kuulin tästä Taliferon perheestä,jotka elävät pelkästään raakaravinnolla. He syövät siemeniä pähkinöitä,vihanneksia,hedelmiä ja ituja. Perheen 57-vuotias isä,Storm, on ollut raakaravinnolla jo 30 vuotta,ja näyttää ikäistään nuoremmalta. Vaimo Jinjee (38v) on synnyttänyt kaikki 4 lastaan kotona. Heidän mukaansa 100% raakaravinto riittää heille.
Itsekin elin 100% raakaravinnolla puoli vuotta pari vuotta sitten,mutta tulin siihen tulokseen,että elimistöni tarvitsee muutakin ravintoa välillä,eli syön myös kalaa ja joskus harvoin juustoa ja jugurttia. Dokumentti on kuitenkin mielenkiintoinen katsaus perheeseen joka elää pelkästään luonnon antimilla.Tosin täytyy muistaa,että dokkari on kokonaan Taliferojen tuottama ja on ollut myynnisä heidän nettisivuillaan.
Tässä on traileri dokumentista ja koko dokumentin voi katsoa täällä.

14 kommenttia:

 1. Vaikuttaa mielenkiintoiselta dokumentilta. Perheenisä vaikutti tosiaan todella nuorekkaalta, lihaksikkaalta ja terveeltä mieheltä. Tuollainen ruokavalio voisi olla superterveellinen. Myös eettisesti.

  Kookas.fi: Terveysuutiset kootusti.

  VastaaPoista
 2. Minulla oli kausia jolloin olin kasvissyoja, mutta huomasin etta elimistoni tarvitsee muutakin ja kun palasin syomaan kalaa ja kanaa, olen terveempi kaikin puolin. Toisaalta tunnen ihmisia jotka ovat olleet kasvissyojia koko ikansa ja ovat aivan hyvassa kunnossa. Mika ravinto kenellekin sopii on hyvin yksilollista. Ei ole ravintoa mika olisi hyva kaikille. Mielenkiintoinen dokumentti, Ihmeellista!

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoista! Taytyypa katsoa tuo video.

  VastaaPoista
 4. Interesting! My husband (who is half Finnish) was raised on a raw foods diet with just fruits and vegetables that weren't cut up. He still loves raw potatoes! :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos, vinkistä, täytyy vilkaista tuo video!

  Ihan mielenkiintoiselta kuulostaa tuo pelkällä raakaravinnolla eläminen - tosin on pakko myöntää, että olen vähän epäluuloinen kaikkien äärimmäisyyksiin vietyjen juttujen suhteen...

  VastaaPoista
 6. Slasher:Dokumentti onkin aika mielenkiintoinen. Pistää hieman miettimään kun Storm on noin hyvässä kunnossa 30 vuoden elettyään 30 vuotta raakaravinnolla.

  S: Niinpä,joillekin sopii paremmin joku mikä taas ei toiselle sovi. Itse koin punaisen lihan jo teininä niin epämiellyttävä että jätin sen pois. Ja olin kasvissyöjä,kunnes myöhemmin tuli linnut taas kuvioihin.Nyt en syö lihaa missään muodossa,kalaa kyllä, ja se sopii mulle hyvin.

  Saara:on ihan katselemisen arvoinen

  Lorraine:That is very interesting!Raw potato I think is ok once it has been marinated for a while.

  Hippu: Aika äärimmäistähän tuo on,mutta mielenkiintoista,miten tuo perhe tosiaankin on kuitenkin loistavassa kunnossa. Itse elin niin ½ vuotta, mutta sen enempää se ei minulle sopinut. Tosin iso osa ruuastani on edelleenkin aika raakavoittoista.

  VastaaPoista
 7. Hyvä idea tuo raakaravinto, mutta en kokonaan haluaisi raa'istua, osa-aikaisesti vain. Raasteetkin ovat poikaa :)

  VastaaPoista
 8. Olen muistaakseni joskus nähnyt tuon dokumentin. Oli ihan ok, mutta kyllästyin jossain vaiheessa kun dokkari kertoi vain siitä perheestä. Taisin sillon hakea fakta-tietoja raakaravinnosta, joten ei ihan vastannut odotuksia :) Mutta muuten oli ihan mielenkiintoinen katsaus raakaravintoperheen arkeen.

  VastaaPoista
 9. Rita:Se,että syö paljon raakaravintoa (salaatteja jne) joka päivä onkin hyvä juttu,Ihan kokonaan raaistua en minäkään osannut...

  Xylitol:Totta,välillä hieman pitkäveteinen tuo dokkari.Ja se tosiaankin kertoo vain siitä perheestä,kun se on heidän tuottamansa juttu.

  VastaaPoista
 10. Mä jotenkin suhtaudun varauksella tohon lasten raakailuun ja äärimmäisiin dietteihin lasten kohdalla muutenkin. Sen lisäksi, että täytyy aika tarkkaan tietää, miten koostaa kasvavan ihmisen ruoka-annokset, jotta kaikki tarvittava tulee tankattua, joutuu kyllä myös kohtaamaan ympäristöstä tulevat haasteet. Kyllä meidän skidit vaan tahtoo niitä lihapullia (kun kerran kaveritkin), vaikka popsivat kiitettävästi myös kasviksia. Sinällään kyllä kasvikset uppoavat usein paremmin raakoina kuin kypsentämättöminä.

  VastaaPoista
 11. Okriina;Tuo perhe tuossa elokuvassa onkin aika äärimmäinen sellainen.Sitä vaan miettii,että miten he tosiaankin ovat noin hyvävointisia tuolla pelkällä raakaravinnolla.

  VastaaPoista
 12. Blogissani on Sinulle jotain. :)

  VastaaPoista
 13. S., ajattelen täysin samoin.

  Jael, onneksi sain kasvissyöjä Even ryhtymään syömään kalaa, edes kalaa...mieti nyt, miten hän olisi jaksanut nuo hoidot ellei mitään lihaa...Minä voisin ehkä luopua jopa kanasta, mutta en ikinä merenelävistä.

  VastaaPoista
 14. Leena:Minähän syön kalaa myös,mutten lihaa.No hyvä että sait Even syömään kalaakin,tuossa kunnossa on hyvä syödä monipuolisesti.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...