Innostuin taas tekemään suuresti rakastamaani marinoitua munakoisoa;ihanaa herkkua tämä! Hyvää ihan näin,salaateissa tai leivän päällä.
Marinoidut munakoisoviipaleet
- 2 keskikokoista munakoisoa
- oliivi(tai kylmäpuristettua rypsiöljyä) viipaleiden päälle/alle
- 3 valkosipulinkynttä
- 6 rkl valkoviinietikkaa
- 4 rkl oliivi (tai yllämainittua rypsiöljyä)
- 2 rkl vettä
- suolaa, pippuria
- chilihiutaleita (ei välttämätön)
- persiljaa koristeeksi
Munakoisot leikataan pituussuunnasta ohuiksi viipaleiksi. Pellin päälle laitetaan leivinpaperia,joka voidellaan öljyllä,Olen tähän yleensä käyttänyt oliiviöljyä,mutta nyt käytin tässä kylmäpuristettua rypsiöljyä,jossa on kiva pähkinäinen maku ja ihana keltainen väri. Munakoisoviipaleet asetellaan öljytyn paperin päälle,ja viipaleiden päälle sivellään öljyä. Viipaleet paistetaan uunissa 180C asteessa ½ tuntia,tai kunnes ne ovat saaneet väriä. Ohuet öljytyt munakoisopalat paahtuvat helposti liian tummiksi,joten kannattaa tarkistaa ,etteivät palaset mustu liikaa.
Munakoisoviipaleet laitetaan kannelliseen laakeaan astiaan,ja päälle puristetaan valkosipulin kynnet. Valmistetaan marinadi:Yhdistä valkoviinietikka,öljy, vesi, suola, pippuri ja chilihiutaleet ja kaada palasten päälle. Kääntele hieman palasia ,niin että valkosipuli ei jää pelkästään pinnalle.Kansi laitetaan kiinni,ja käännellään,niin että marinointineste pääsee kaikkiin viipaleisiin. Astia laitetaan vuorokaudeksi jääkaappiin.Kannattaa välillä vähän ravistella astiaa marinointikastikkeen vuoksi. Tarjoillessa leikkaa päälle persiljaa. Harkinnassa on tämän munakoisoihanuuden valmistaminen myös raw food-periaatteen mukaisesti,eli ensin marinoidaan hieman munakoisoviipaleita,jonka jälkeen ne kuivataan kuivurissa, jotta ne pehmenisivät,ja sen jälkeen vielä kunnon marinointi.
Quinoa on myös suuri rakkauden kohde;-) Ihanan vihreäksi sen saa,kun kypsyttämisen loppuvaiheessa siihen lisää persilja+valkosipuli+oliivöljytahnaa,ja sekoittelee tahnan tasaisesti quinoan joukkoon. Sitten vielä suolaa ja puolitettuja kirsikkatomaatteja, nam! Ja kaunista,tässä on ihan Italian värit……..
Kuivuriani olen myös käyttänyt ahkerasti. Omenapähkinätorttuja tehdessä ihastuin sen täytteeseen,ja halusin tehdä pelkästään tätä ihanan makuista täytettä.Eli pieniä omenakuutioita, kanelia, sitruunamehua,vaniljaa, ja agavea tai muuta siirappia (käytin tässä taatelisiirappia). Tarkoitus oli kuivattaa niitä vain niin,että ne kuivuvat puoliksi,jolloin maku tiivistyy ihanaksi.
Mutta samana iltana oli muuta kiinnostavaa ja unohdin kuivurin päälle(kuivurissani ei ole ajastinta) Omenaseos oli täysin kuivunut. Itse asiassa se oli kuivunut yhtenäiseksi levyksi,mutta oli tarttunut tuohon kuivuriiin kuuluvan kosteiden juttujen pohjaan. Jos olisin ensin laittanut alle vaikka kookosöljyä, olisi se varmaan tullut kokonaisena siitä pois.Mutta tämä on kuitenkin ihanaa,ihan noin naposteltuna tai sitten muihin juttuihin yhdistettynä.,Ja se tuoksu…….seoksen kuivuessa koko asunnon täytti ihanan omenainen ja mausteinen tuoksu!
Tuo quinoa lähtee kokeiluun heti tänään. :) Kiitos taas kerran ihanista resepteistä ja kuvista!
VastaaPoistaQuinoa ja munakoiso on kaks takuuvarmaa suosikkia täälläkin! Kiva idea toi quinoan maustamien yrttitahnalla.
VastaaPoistaOli muuten hyvää! Piti tulla oikein kertomaan että sain miehenkin syömään hyvällä ruokahalulla vaikka on aiemmin ollut vähän epäileväinen tuosta quinoasta. ;)
VastaaPoistaNäyttää ihanalta toi munakoiso! En ole pitkään, pitkään aikaan tehnyt mitään munakoisosta. Veikkaan, että toi olisi aika herkkua leivän välissä :)
VastaaPoistaCoco G: kiva kun piditte:-) Minustakin quinoa tuolla tavalla on tosi hyvää;ja sitä voi noin syödä sekä lämpimänä että kylmänä.
VastaaPoistaOkriina:Molemmat ovat ehdottomasti suosikkeja,eikä ihme,sillä munakoisokin on niin ihanan monipuolinen:-)
Elina:Munakoisoantipasti tällä tavoin on aivan ihanaa, myös leivän välissä:-)
Munakoiso on niin hyvää.
VastaaPoistaHannele:Niin on:-)
VastaaPoistaHei!
VastaaPoistaOlen Herkun ja koukun kautta päätynyt sivuillesi ja voin vain onnitella mielettömän hyvästä blogistasi(en ole ehtinyt vielä paneutua juurikaan kakkosblogiisi, mutta pian, pian)Munakoiso-ohje lähtee täällä Etelä-Suomen pikkukaupungissa kokeiluun. Olemme kahden hengen talous, 10 vuoden päästä jo eläkeiässä. On kiva seurata nuorten ihmisten ruuanlaitto- ja käsityövinkkejä. Aina tulee hyviä uusia ideoita.
Lähi-Idän tuoksuista tulee mieleen kirja Lumoavien mausteiden kahvila.Oletko lukenut jollakin kielellä? Suomeksi on tullut nyt myös jatko-osa. Kaikkea hyvää jatkossa!!
Hei Äitiliini:Kiitos kun kommentoit ja kiitos kehuista!Kiva jos reseptistä on hyötyä:-) En ole lukenut tuota mainitsemaasi kirjaa,mutta menenkin nettiin etsimään mitä siellä sanotaan. Kaikkea hyvää myös teille !
VastaaPoistaOijoi!! Kokeiluun menee täälläkin pikimmiten, vaikuttaa superhyvältä :)
VastaaPoistaMeilläkin marinoitiin viikonloppuna tämän blogauksen sysäämänä munakoisoa. On se vaan niiiiin hyvää!
VastaaPoistaTuo quinoa-vinkki on aivan mainio. Jostain syystä quinoa ei makunsa takia minua suuremmin houkuttele, mutta enpä ole tullut ajatelleeksi että sen voisi tahnalla maustaa.
Toiskohan joulupukki mulle kuivurin. Tekis niin mieli kokeilla kaikkia sun ihania kuivurireseptejä!
Jytis;On tosi hyvää,teen tätä aika usein,siis sekä tuota munakoisoa että quinoaa.Munakoiso on todella helppo laittaa tuolla tavalla.
VastaaPoistaEsc:Jeps,munakoiso on niin hyvää! Ja itse olen aina pitänyt quinoasta ihan noinkin,mutta siitä saa tuollaisen tahnan avulla tosi kivan väristä ja makuistakin. Oletko kokeillut punaista tai mustaa quinoaa;ne jäävät keitettäessäkin aika rapeiksi ja soveltuvat sen vuoksi tosi hyvin salaatteihin.
Toivottavasti nyt se pukki tuo sulle sen kuivurin....
No en tiennyt, että quinoaa ylipäänsä edes on mustana ja punaisena! Täytyypä katsoa tarkemmin hyllyä ensi kerralla ostoksilla. Kiitän tästäkin vinkistä, menee varmasti kokeiluun. :)
VastaaPoistaIhana kun saa kasvisruokaohjeen taas talteen laitettavaksi.. niissä alkaa melkeen ideat loppumaan kun itse korvataan yleensä peruna/riisi aina jollakin muulla. Houkutteleva resepti, kiitos siitä taas.
VastaaPoistaIhanaa, saan itsekin pian kuivurin, joten pääsen kokeilemaan monia reseptejäsi!
VastaaPoistaToiveissa muuten olisi eläviä jouluruokareseptejä, esim. piparit, laatikkoruuat.. olisikohan sinulla sellaisia takataskussa? :)
Risulinna:Kiva jos reseptini innosti kokeilemaan:-)
VastaaPoistaDaily Eko:Mahtavaa että saat kuivurin! On mietinnässä joitakin jouluruokia, mutta noita pipareita tein juuri,pari postausta alaspäin....
Ihania ruokaohjeita täällä!
VastaaPoistaAnnie:Kiitos:-)
VastaaPoistaI wish I could read Finnish!
VastaaPoistaBeautiful, healthy food as always Yaelin! :D I really like quinoa! :)
VastaaPoistaIlanaDavita:you could always use the Google translator on my side bar.Not a perfect translation but gives some idea....
VastaaPoistaLorraine:Thanks:-) I love quinoa too!
S. antoi vihjeen tästä munakoiso reseptistä. Aion kokeilla. :)
VastaaPoista