keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Victoria Boutenkon luennolla

Eilen illalla olin Victoria Boutenkon luennolla Tel Avivin Reidman Collegessa(alternatiivisen lääketieteen  opisto) Victoria osoittautui erittäin miellyttäväksi luennoitsijaksi,ja kuulijoita oli runsaasti paikalla.Luennon aiheena olivat vihreät smoothiet,ja alussa Victoria kertoi aika paljon asiaa vihreistä lehdistä,minkä jälkeen hän kertoi omasta historiastaan. Tästä voi lukea Riina Verhon blogikirjoituksessa,jossa  aika paljon samaa asiaa  kuin Victorian  eilen kertomasta omasta raakaruokaan liittyvästä historiasta.Victoria myös sanoi,ettei hän enään suosittele täysin 100% ruokavaliota,vaan 90-95% raakaruokavaliota,ja hänen mielestään jopa ns.tavallinen sekaruokavalio on ok,kunhan päivää kohden juodaan vähintään litra vihreää smoothieta.Minulle myös selveni se,että vihreitä lehtiä pitää vaihdella:olen käyttänyt suurimmaksi osaksi pinaatinlehtiä smoothien pohjana,mutta tätä pitäisi vaihdella niin,että välillä pinaattia,välillä vihreitä salaatinlehtiä tai mangondia ja niin edelleen.Victoria kertoi jättäneensä pähkinät kokonaan pois ruokavaliostaan,ja suositteli korvaamaan ne siemenillä,.Itse arvelen,että kyse on siitä,miten paljon pähkinöitä syö.Kuten Victoria mainitsi,suurin osa ns.gourmet -raakaruokaresepteistä ovat pähkinäpohjaisia,mutta jos näitä nautitaan vain harvoin,niin ainakin omasta mielestäni se on ihan ok.Eri juttu on sitten se,jos syö yhdellä kerralla kokonaisen mantelivoipurkin,kuten Victoria kertoi tehneensä.....

Aulassa myytiin Victorian hepreaksi ilmestyneitä kirjoja ,ja luennon aikana ilmeni,että Victoria on uudestaan menossa Suomeen ja että hänen kirjansa "Green for Life" on ilmestymässä suomeksi!Yhtä asiaa en ymmärtänyt,nimittäin  sitä,että Victorian Suomen luento maksoi 25 euroa kun se täällä maksoi 8 euroa. Ihan mukava kokemus ja bussipysäkillä selveni,että paikalla oli ollut toinenkin suomalainen,uusi tuttavuus E.Terveisiä!

19 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen aihe. Pitääpä tarkkailla kirjan ilmestymistä suomeksi :)

  VastaaPoista
 2. Jael, olet nauttinut pinaatista tehtyjä smoothieita jo jonkin aikaa...Pinaatissa on jotain, minkä takia sitä ei saisi syödä joka päivä. En nyt muista, mikä se asia oli...Vihreä tee tntuu nyt olevan kaikkialla kova juttu, mutta se onkin sitten jo eri asia...

  VastaaPoista
 3. Mizyena:mielenkiintoinen tosiaankin!

  Leena:Nitraatteja kai.Yritän käyttää luomupinaattia, mutta nyt aion vaihdella näitä vihreitä kuten tuossa kirjoitin. Vihreää teetäkin tulee aina välillä juotua.

  VastaaPoista
 4. Pinaatissa on ainakin oksaalihappoa ja jos on taipumusta munuaiskiviin, ei saisi syödä kovin paljon pinaattia.
  Nimimerkki "Kokemusta on"

  VastaaPoista
 5. Allu;niinhän se olikin,samaa mitä on myös esim.raparperissa.Olen kyllä sitä aika lailla vetänyt parin viimeisen vuoden aikana noissa smoothieissa...täytyy nyt hillitä sitä ja käyttää muitakin vihreitä...

  VastaaPoista
 6. Myös mina olen kuullut,ettei pinaattia saa syöda jatkuvasti.
  Mina teen usein smootien itse puristetusta appelsiininmehusta ja hedelmista,taikka rasvattomasta jugurtista ja hedelmista.

  VastaaPoista
 7. Sateenkaari;kyllä minä olen sen tiennyt,mutta kun rakastan pinaattia....nyt kyllä aioin käyttää muitakin vihreitä smoothieeni.

  VastaaPoista
 8. Kiinnostavaa tekstiä. Toivottavasti huomaan sitten tämän kirjan ilmestymisen suomenkielisenä.

  VastaaPoista
 9. Unelma:Victoria ainakin sanoi sen ilmestyvän piakkoin..

  VastaaPoista
 10. Tuo Green for Life -kirja saattaa olla sellainen jonka minäkin voisin itselleni hankkia, kun olen ajatellut siirtyä myö syhä enemmän raakaravintoon. Näin keväällä se erityisesti tulee mieleen, ja toivon mukaan nyt ajankohtaiseksikin.

  En ihmettele miksi luentonsa Suomessa maksaa niin paljon enemmän - täällä 'kaikki maksaa enemmän kuin muualla', vai näyttääkö se minusta vain siltä... mene ja tiedä..

  VastaaPoista
 11. Israel-kaipuu:Victorian kirjassa on aika hyvin selitetty asiat ja myös perusteluita.Keväällä yleensä tuleekin halu syödä kevyemmin.Eihän täällä mitenkään erityisen halpaa ole,mutta tuossa luentojen hinnnoissa oli tosi paljon eroa.

  VastaaPoista
 12. Oli kiva lukea sinun kommenttisi luennosta. Itse en valitettavasti päässyt täällä Suomessa (-kaan) Victorian luennolle, mutta toivottavasti seuraavalla kerralla sitten.

  VastaaPoista
 13. Okriina:Oli ihan kiva kokemus olla tuolla luennolla.Eräässä blogissa oli Victoriaa kuvailtu ylipainoiseksi väsyneeksi naiseksi,,mutta täällä hän oli,no ehkä ylipainoinen,mutta erittäin "radiant".Ja erittäin miellyttävä luennoitsija,jolta tuli uusiakin asioita esille.Hän oli erittäin ihastunut täkäläiseen hyvään hevi-tarjontaan,ja täällä hän pitikin 3 erilaista luentoa ja yhdyn workshopin,joka oli tarkoitettu vain naisille!

  VastaaPoista
 14. Mielenkiintoista, mielenkiintoista :-)

  Meillakin on taalla Pekingissa oma raw food guru Jennifer Mc Clelland, ( www.jennifermcclelland.com )
  jonka luennoille en tosin viela ole paassyt. Muutenhan raw food on viela suht tuntematon kasite Kiinassa. Lahinna meidan ulkkareiden "kotkotuksia" :-)

  Itsekin nautin paivittain, yleensa valipalana ennen treenia jonkinlaisen smoothien. Yleensa kaytan siihen nipun jotain tuoretta vihreaa, vehnanorasjauhetta, proteiinijauhetta, papaijaa tai avocadoa, chia-siemenia tai pellavansiemenia ja hieman hunajaa. Taytyykin tutustua uusiin resepteihin, nimittain huomenna aloitan 5 paivan detox-kuurin ja en halua tehda mitaan tayspaastoa vaan perustan sen aloe vera-nektariin ja viherpirteloihin. Haluan saada itseni "herkkukoukusta" irti ja puhtia painonpudotukseen.

  VastaaPoista
 15. Satu:pitääkin mennä tutustumaan tuon Jenniferin sivustoon.Mielenkiintoista että myös Kiinassa on joku siitä luennoitseva.
  Tsemppiä detox-kuurille.Itse pidin sellaisen tammikuussa tai olisko ollut helmikuussa,viikon ajan.Join silloin paljon viherpirtelöitä ja hedelmäpirtelöitä.

  VastaaPoista
 16. Miksi pähkinöistä pitäisi luopua, mikä oli perusteluna, outoa? Niissähän on paljon kaikkean hyödyllistä ja terveellistä. Kai sitä pitäisi vaihdella muutenkin kaikkea mitä syö, ei vain sitä vihreätä.

  VastaaPoista
 17. Pellon pientareella:taisi liittyä painoon....Victoria ei ollut ihan laiha...Mutta ei hän pelkästään vihreää syökään.

  VastaaPoista
 18. Totta. Ja tuon kommentin jälkeen menin jollekin sivulle, jossa sanottiin, että gorillat syövät (vain) noin 10% pähkinöitä ja siemeniä (jos oikein muistan), liittyy ehkä siihenkin. Mutta aika jännää kuitenkin, että Boutenko on ylipainonen.

  VastaaPoista
 19. Pellon pientareella:Taisi sekin olla se syy,hän puhuikin paljon juuri noista serkuistamme;D ja mitä ne syövät...

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...