Puolisentoista vuotta sitten postasin munakoisoruoasta,jollaiseen tutustuin Venezuelassa.Siinä munakoisoa raastettiin salaattiin,ja se on todella herkullista sillä tavalla valmistettuna.Mietin joku aika sitten,että siitä voisi kokeilla tehdä raakaversio,ja katsella millainen siitä tulee.Teinkin sitä sitten eilen ja siitä tuli tosi hyvää.Alkuperäistä raastettua munakoisosalaattia söin yhdessä Caracasin kahvilassa monta kertaa;en saanut reseptiä mutta muistin suurin piirtein mitä siihen tuli.
Eli tässä munakoisosalaatissa kuorin ensin munakoison,ja sitten raastoin sen.Lisäsin suolaa joukkoon ja laitoin raasteen "hikoilemaan" muutamaksi tunniksi,jonka jälkeen huuhtelin raastetta,ja laitoin uudestaan lävikköön,kunnes suurin osa nesteestä oli haihtunut.(painoin raastetta jonkun verran,jolloin siitä lähti nestettä.Sitä ei kuitenkaan pidä jättää rutikuivaksi)
Munakoisosalaatti venezuelalaiseen tyyliin
- 1 iso munakoiso
- 2-3 rkl oliiviöljyä
- 2 murskattua valkosipulinkynttä
- 1 rkl luomuvalkoviinietikkaa
- suolaa,mustapippuria
- runsaasti silputtua persiljaa
Laitoin marinoidun,raastetun munakoison kuivurin kiinteälle tasolle,ja kuivasin pari tuntia,kunnes se oli pehmennyt ja väri muuttunut hieman tummemmaksi.Tätä voi myös tehdä uunissa matalalla lämpötilalla uuniluukun ollessa raollaan.Koska raaste on aika ohutta,ei sitä tarvitse kauan kuivatella. Pidin tästä tosi paljon ,ja muutenkin tähän tuli paljon vähemmän öljyä kuin tavalliseen versioon,mikä on hyvä asia!
Tein myös pikanttia tomaattisalaattia,joka mielestäni maistuu ihanalle.
Pikantti tomaattisalaatti
- 4-5 tomaattia
- 1 vihreä chilipippuri
- 2 valkosipulin kynttä
- suolaa
- ½ sitruunan mehu
Toivotan kaikille oikein iloista pääsiäistä!
Iloista pääsiäistä sinulle myös.
VastaaPoistaOikein iloista (ja maistuvaa!) pääsiäistä sinullekin! Kiitos jälleen kerran ihanasta reseptistä.
VastaaPoistaMunakoisosalaatti kuulostaa hyvälle! Mukavaa pääsiäistä!
VastaaPoistaUnelma:kiitos samoin!
VastaaPoistaAletheia:Sinulle samoin iloista pääsiäistä!
Okriina;Munakoisosalaatti on tosi hyvää näin valmistettuna.Iloista pääsiäistä sinullekin!
Hyvää pääsiäistä! Kiitos vinkistä käyttää munakoisoa raakana :D
VastaaPoistaÄitiliini:Kiitos samoin! Tuo munakoiso oli tuolla tavoin laitettuna melkein parempaa kuin se alkuperäinen,erittäin paljon öljyä sisältävä ruoka.
VastaaPoista