perjantai 14. toukokuuta 2010

Herkkupatukoita ja lehtikaalilastut numero 2

Täällä on nyt selvästi alkanut kuuma kausi,ja helteisen viikon aikana ei taaskaan tee mieli tehdä paljon muuta kuin salaatteja ja smoothieita.Kiva oli kuulla,että myös Suomessa on nyt ollut melkein yhtä helteistä kuin täällä!
Pari päivää sitten tein kuitenkin tuliaseksi meneviä namipatukoita,joihin tuli seuraavat ainekset: (määriä en ottanut edes ylös)

- 1/3 osa paahdettuja lisäaineettomia riisinjyviä
- 1/3 osa paahdettua luomuquinoa
 1/3 osa kookosta,jonka jauhoin aika hienojakeiseksi
- jonkun verran jauhettua luomuruokosokeria
- hunajaa
- tahinia
Sekoitin ainekset massaksi,jonka jaoin 2 osaan. Toiseen puoliskoon sekoitin luomusitruunan kuorta ja mehua,sekä aiemmin kuivaamani limejauhoa.Toiseen puoliskoon sekoitin luomuappelsiinin kuorta ja mehua. Painoin massaa patukkasilikonivuokaan  ja laitoin sen vähäksi aikaa pakastimeen.Pakastimen jälkeen patukat irtosivatkin kivasti vuoasta.Patukat laitoin kuivuriin,jossa ne kuivuivat yön yli ja olivat kivasti rapeita sen jälkeen. Erittäin herkullisia:pidin enemmän sitruunaisista patukoista,koska sitruunan maku tuntui niissä niin selvästi.
Patukat tein tällaisessa silikonimuotissa
Ilokseni näin että luomumarketissa on viime aikoina ollut kiitettävän usein luomulehtikaalia,eikä enään tarvitse odotella perjantaita,että pääsisi maatilatorille. Tein niistä taas lastuja, vähän erilaisia kuin viime kerralla. 
Ostin lehtikaalia 2 pakettia ,ja suurin osa meni näihin lastuihin;ylimenevää osaa voisi kokeilla seuraavassa vihersmoothiessa.
Revin lehtiosat kulhoon niin että lehtiruodit eivät tulleet mukaan(ovat kovia) ja lisäsin revittyjen lehtien päälle oliiviöljyä,sitruunamehua,ruususuolaa sekä hieman lempimaustesekoitustani(siinä on ainakin aurinkokuivattua tomaattia ja chiliä sekä yrttejä,muita aineksia en muista)sekoitin hyvin käsillä niin että mausteet ja öljy+sitruunamehu tarttuivat jokaisen palasen pintaan. En laittanut näitä tällä kertaa kuivuriin kun siellä oli samanaikaisesti muita juttuja,vaan laitoin palaset uunipellille, ja kuivasin/paahdoin niitä matalalla lämmöllä.Nämäkin olivat hyviä,mutta pidin enemmän edellisellä kerralla tekemistäni lehtikaalilastuista.

10 kommenttia:

 1. Jännät patukat ja maut vaikuttavat ihanilta! Onko patukkamuotti siis tarkoitettu ihan tätä tarkoitusta varten?

  VastaaPoista
 2. Okriina:Siis se on sellaisen muotoinen,että sillä tulee patukoita.Otankin huomenna kuvan siitä ja laitan tähän postaukseen.

  VastaaPoista
 3. Noi patukat on aivan mahtavan makuisia, maistuis kyl! :)

  VastaaPoista
 4. Ent-tu:Kiitos,ovatkin tosi herkullisia!

  VastaaPoista
 5. Voiskohan noita kaalilastuja tehdä myös kurttukaalista? Täällä kun on lehtikaaliaika vasta syksyllä.

  VastaaPoista
 6. Allu:enpä tiedä,onko se samanlaista kuin lehtikaali?

  VastaaPoista
 7. Ovatko nuo paahdetut riisinjyvät suomeksi samoja kuin riisimurot tyyliin rice crispies? Vai jotain muuta? Jos ovat jotain muuta, onko hajua mistä niitä saisi suomesta? :)

  VastaaPoista
 8. Taika:periaatteessa samoja mutta parempia:tavallisissa kaupan riisimuroissa on lisätty sokeria,suolaa jne. jne.Näissä on vain riisiä netto. Ehkä Ruohonjuuresta tai vastaavista kaupoista saisi tällaisia,joihin ei ole mitään lisätty.

  VastaaPoista
 9. Kiitos vastauksesta ja vierailusta! Muistelin myöhemmin että aikoinaan perheen pikkulemmikillä oli nameina jotain riisimuron tapaisia herkkuja mutta mauttomampia versioita ja luulen että ne olivat juuri näitä perusversioita ilman lisäaineita. Kiitos neuvosta, yritän kyseskellä hippikaupoista. Näyttivät niin hyviltä että näitä on pakko saada!

  VastaaPoista
 10. Taika:Hih,enpä tullut ajatelleeksikaan että pikkulemmikeille oli tietysti ihmisten muroja terveellisempiä muroja...Toivottavasti löydät niitä,sillä nämä olivat tosi herkullisia.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...