lauantai 1. toukokuuta 2010

Vihreä jauhe smoothieille

Kasvatan usein vehnänorasta kotioloissa,mutta usein myös ostan sitä,sillä sitä saa täällä  luomumarketeista luomuna aika edullisesti.Pakkaukset ovat yleensä 250 gr painoisia,mikä saattaa kuulostaa pieneltä määrältä,mutta on itse asiassa paljon,sillä orakset ovat niin kevyitä. Olen aina välillä laittanut sitä viherpirtelöihin,mutta miettinyt sitä,onko se yhtä tehokasta blenderissä sekoitettuna kuin erikoismehustimella puristettuna. Victoria Boutenko sanoi kuitenkin parisen viikkoa sitten täällä luennollaan,että vehnänorasta voi myös lisätä blenderiin viherpirtelöitä tehdessä,joten olenkin lisännyt niiden määrää juomissani. Tuossa 250 gramman pakkauksesta tuntui kuitenkin riittävän  vehnänorasta vaikka kuinka moneen juomaan,eikä se kasa siinä pakkauksessa tuntunut pienenevän....joten tuli mieleen,että voisi kuivattaa sitä ja jauhaa jauheeksi. Vehnänorasta riitti kuivurin 3 kerrokseen,ja koska se on niin kevyttä,kuivui se nopeasti parissa tunnissa.
Jauhoin orakset kuivumisen jälkeen Magic Bullet-laitteellani,joka on verraton apu kun on  kyseessä  jonkun aineksen jauhaminen hienoksi.Jauhettahan ei ihan kauhea määrä tullut tuosta vajaasta 200 gr orasta,mutta katselin hieman tuoteselostuksia netissä erilaisista vihreistä jauheista,ja lisäsin vehnänorasjauheeseen erilaisia kaapistani löytyneitä aineksia.

Vihreä jauhe smoothieita varten
 • 200 gr tai enemmän  vehnänorasta(ennen kuivatusta ja jauhatusta)
 • 1½ rkl hienoksi jauhettua vihreän teen lehtiä
 • 1 lakritsijuuritanko hienoksi jauhettuna
 • 1 rkl hienoksi jauhettua kuivattua ruusunmarjaa
 • 1 tl jauhettuja kaakaonibsejä
 • 2 asidofilus-kapselin sisältö
 • 3 chlorella-kapselin sisältö
Sekoita kaikki jauhetut ainekset keskenään. Eihän tätä kauheasti tullut,sellainen puolikas hillopurkkia,mutta kyllä tästä aika moneen smoothieen riittää.Ja hinta verrattuna  kaupan kalliisiin jauheisiin on suuri!

16 kommenttia:

 1. Kaikki smoothiet ja etenkin vihreät ovat kovasti esillä nyt suomalaisissa sekä terveys- että naistenlehdissä. Mutta kaikki eivät ole yhtä viitseliäitä tekemään niitä oraiden kasvatuksesta alkaen itse, jotkut kuitenkin. Toukokuun Eeva-lehdessä raakaravintovalmentaja pitää kädessään vihreää smmothieta. Häneltä on juuri ilmestynyt kirja Hellaton kokki (Moreeni). Siinä kirjassa kyllä viitsitään idättää ja versottaa.

  VastaaPoista
 2. Leena;hyvä onkin että ovat esillä,sillä vihreiden lehtien lisääminen juomiin tekee vaan hyvää.Niissähän on paljon klorofylliä,mikä on terveellistä. Ei niitä oraita ole vaikeaa itse kasvatella. Juu,tiedän tuon raakaravintovalmentajan ja siitä kirjasta:-)

  VastaaPoista
 3. Tosi hyvä juttu! Eli vihreän teen lehtiä voi myös syödä?

  Onko tuo Magic Bullet blenderi vaiko myös mylly vai mikä? Saako sillä esim. kuorelliset pellavansiemenet jauhoksi, tai kaakaopavut tms.?

  VastaaPoista
 4. Pellon pientareella:Olen nähnyt monen tuotteet tuoteselostuksessa,myös vihreiden jauheiden,että vihreää teetä on mukana,joten kaiketi sitä voi jauhaa ja käyttää jauheena. Magic Bullet on sekä mylly että miniblenderi. Erinomainen laite! Etenkin myllynä;jauhan sillä kaiken;pellavansiemenet,murskatut kaakaopavut,vehnänjyvät,lakritsijuuret,jne.jne.

  VastaaPoista
 5. Ajattelin itse kans tehdä kesällä viherjauhetta. Mm. nokkosesta ja voikukanlehdistä =)

  VastaaPoista
 6. Linda:Nokkosista olen minäkin tehnyt jauhetta;täällä niiden aika on kevättalvella,nyt ovat jo kuivuneet.

  VastaaPoista
 7. Toi vehnänoraan käyttäminen blendattuna näyttää jakavan mielipiteitä. Toiset sanovat, että sen sisältämä kuitu on liian rasittavaa ruoansulatuselimistölle, minkä vuoksi se pitäisi aina käyttää mehuksi puristettuna tai kuivattuna jauheena. En ole itse blenderiin laittanut sellaisenaan, toistaiseksi. Mutta viherjauhetta kannattaisi tosiaan tehdä itse, kun se on noin helppoa. Siitähän saa maksaa aika lailla, jos ostaa valmiina. Kiitos taas inspiroivasta postauksesta!

  VastaaPoista
 8. Tämä oli mukava juttu ja tärkeä. Olen aina luullut, että vehnän orasta saa käyttää vain puristettuna mehuna.
  Olen nyt tehnyt joka päivä smoothieta marjoista, siemenistä ja muutamasta vihreästä lehdestä (erilaista salaattia). Kookosöljy on juomassa hyvän makuista. Pian saa käydä pihalta keräämässä vihersmoothien ainekset.

  VastaaPoista
 9. åh. google translator igen, vad precis är det gröna pulvret???

  VastaaPoista
 10. Okriina;Olenkin lukenut mielipiteitä asiasta,mutta uskon Boutenkon tietävän aika paljon asiasta,ja hän kehoittikin lisäämään vehnänorasta smoothien joukkoon.Ja
  itselleni ei ole siitä tullut minkäänlaisia ruuansulatusongelmia,joten laitan jatkossakin välillä.Jos vaan voi,niin kannattaa tehdä tuota viherjauhetta itse;hinta-ero valmiiseen on todella suuri!

  Unelma:kiva kun pidit:.) Vehnänorasta tosiaankin saa jauheena terveyskaupoista ja kuivurilla voi laittaa itse,kuten laitoin.Ja tuossa jo selitinkin siitä että laitoin tuoreena smoothien joukkoon.Hyvältä kuulostaa smoothiesi ja kiva kun saat kohta aineksia siihen omalta kasvimaalta:-)


  Sara:Grön pulver,som är gjord av wheatgrass.(och av lakritsrot ,nypon,chocklad nibs,grön te,chlorella,acidofilus)

  VastaaPoista
 11. Kaytan jonkin verran kaupasta ostettua vehnanoras pulveria smoothiessa. Laitan sita tosin hyvin vahan koska en erityisemmin pida sen mausta. Jotenkin se maistuu "oklolle".

  VastaaPoista
 12. Satu:eihän ruohopulveri ihan kauhean hyvälle maistu,mutta...mun mielestä ainakin aika hyvin sen maku peittyy smoothieissa.

  VastaaPoista
 13. Ah, tämä on kyllä huomattavasti vaivattomampi käyttötapa kuin mehustaminen.. Mietinkin voisikohan vehnänoraita laittaa pakkaseen? Voisi kasvattaa suuremman satsin ja ottaa pakkastesta aina tarpeen mukaan. :)

  VastaaPoista
 14. Eve;Muistan nähneeni jonkun kaupan pakastekaapissa pakastettua vehnänorasta joten miksei.....

  VastaaPoista
 15. I think my Finnish mother in law would really like this recipe, I'll pass it onto her. Thanks Yaelin! :D

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...