keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Joskus tekee mieli makeetakin....

2 kuukauden karppikuurin ensimmäinen jakso jatkuu edelleenkin ihan hyvin;en edelleenkään koe sitä erityisen vaikeaksi,mutta en tunne myöskään laihtuneeni kuin ihan pikkuisen vaan 10 päivän aikana,mikä varmaankin on ihan hyvä,koska tämä ei ole mikään pikadieetti.Aamulla yleensä syön raw siemenkrakkereita,joiden päällä joko tahinia,vihanneksia,raejuustoa tai oliiveja.Oliivit olenkin löytänyt uudelleen:pidän vihreistä oliiveista,mutta syön niitä harvemmin,nyt taas olen syönyt niitä välipalana,ja niissähän ei hiilareita olekaan. Lounaat ovat yleensä salaatteja,joissa jonkinlaista proteiinia,ja illalla melkein joudun pakottamaan itseäni syömään,sillä nälkä ei kauheasti vaivaa. Tässähän pitää syödä vähintään 5 tunnin välein,mikä on ehkä ollut vaikein kohta tällä kuurilla.Koska en aina ehdi syödä 5 tunnin välein,pidän laukussani pussia,jossa on manteleita ja muita pähkinöitä ,sekä siemeniä.

Eilen kuitenkin teki kauheasti mieli jotain makeaa ,ja koska kaikenlaiset sokerit,olkoon sitten peräisin hedelmistä tai viljoista ,ovat kiellettyjä,on makean nälän tyydyttäminen pieni haaste.Kressin kirjassa on reseptejä makeille välipaloille,joissa käytetään esim. soijajauhoa ,ja joissa makeuttajana on Splenda,joka on sukraloosia,joka taas sokerista keinotekoisesti tuotettu makeutusaine:kaiketi parempi kuin sakariini ja aspertaami,mutta keinotekoista kuitenkin,ja sellaista  yritän välttää.Menin kuitenkin hankkimaan sellaista yhden pakkauksen ,sillä painonlasku on tällä hetkellä tärkeä,joten  sallin sen itselleni väliaikaisesti,koska en voi käyttää 2 kuukauteen hedelmiä enkä muita luonnollisia makeutusaineita.Splendassa on per yksi annospussi alle 1 gr hiilihydraattia,joten se sopii tähän erittäin vähähiilariseen vaiheeseen. Kressin kirjan leivontareseptit taas eivät oikein ole makuuni.

Näissä kookosnamusissa käytin kuitenkin sukraloosin sijaan steviaa,jota myös löytyy kaapista.

Vähähiilariset kookos-limekakkuset (raw)
  • *1,25 dl kookoshiutaleita
  • 2 rkl mantelijauhoa
  • 2 tl kylmäpuristettua kookosöljyä
  • 2 limesitruunan mehu ja raastettu kuori
  • steviaa maun mukaan (pidän kirpeästä,joten laitoin steviaa vain sen verran,ettei ollut liian kirpeää)
Jauha kaikki ainekset niin hienoksi kuin mahdollista.Laitoin massan silikonimuottiin,josta tuli 2½ ylläolevassa kuvassa näkyvää kakkusta.Massa koveni kivasti jääkaapissa.Jos tätä ei tee vähähiilarisena,voi makeuttajana käyttää agavea tai hunajaa tai muita luonnollisia makeutusaineita.

*kuivatuissa kookoshiutaleissa on per 100 grammaa  23,65 gr hiilihydraatteja,mutta kuituja samassa määrässä on 16,30 gr,joten nettihiilihydraatit per 100 gr  = 7,35 gr

19 kommenttia:

  1. Kiitos! Tämä tuli tarpeeseen. Olen itse nyt testannut vähähiilihydraattista ruokavaliota, toinen viikko meneillään ja tää makeiden sopivien juttujen keksiminen on ollut mullekkin ongelmallinen.

    Tuntuu vähän luonnottomalta ettei hedelmiä sa syödä mutta ajattelin tätä tiukkaa linjaa noudattaa nyt neljä viikkoa. Makeaa ei kyllä ole tehnyt niin paljon mieli, pala juustoa aika hyvin taltuttaa sen ruoan päätteeksi mutta ei aina :) Olen syönyt tummaa, sokeritonta raw-suklaata mutta se on aika kallista. Tiedätkö muuten kaakao nibsien hiilihydraateista?

    Ja toinen mikä vaatii totuttelua on juustojen (tuntuu niin rasvaiselta!) , kalan ja erityisesti kananmunien käytön lisääminen. Mutta mielenkiinnolla seurailen kehossa tapahtuvia muutoksia, vatsan turvotus ainakin on poissa, paino ei laskenut juurikaan. Pitää jossain vaiheessa itsekkin blogata aiheesta!

    VastaaPoista
  2. Mainio ohje, täytyypä kokeilla!

    Mä oon kans rajoittanut hiilarien saantia, kesä-ja heinäkuussa sain hiilarit lähinnä marjoista. Sen kyllä heti huomaa, kun syön hiilareita, siis esim. vaikka ihan mulpereita tms.

    Tein yhteen aikaan Monkeyfoodista kopsaamallani ohjeella banaanileipää, joka on myös karppiohje. Vaikka banaani ei varsinaisesti karppaajien ruokavalioon kuulu, mutta voihan senkin korvata jollain kun vain keksisi että millä :D

    VastaaPoista
  3. Jytis:no hyvä jos tuosta ohjeesta on hyötyä.Sinäkin siis olet vähähiilarisella kuurilla. Hedelmälakko on tosiaankin vähän vaikeaa,sitä ei ole huomannutkaan miten paljon sitä on käyttänyt kaikkeen,kuten taatelia tai omenaa makeutukseen.Juuston määrää olen minäkin lisännyt,ja ostanut myös luomumunia,ensimmäistä kertaa pariin vuoteen,mutta pakko sitä proteiinien määrää oli lisätä,että onnistuu tämä ja voin nähdä,onko ongelmani tosiaankin kehon kyvystä käsitellä hiilihydraatteja.Tosin mun juusto on sellaista aika kevyttä,välillä 3 tai 5% juustoja.Tuon Kressin kirjan mukaan ei alussa pidäkään odotella mitään painonpudottelua,vaan se tapahtuu sitten vähitellen.Ja punnitakin pitäisi vain kerran kuussa.Housut tuntuu pikkuriikkisen löysemmiltä,joten eiköhän se tästä.Raakasuklaata tein kerran viime viikolla ihan pienen satsin,ja laitoin siihenkin steviaa,oli ihan ok vaikkei yhtä hyvää kuin esim.agaven kanssa.Kaakaossa on per ruokalusikka 1,14 g nettihiilareita,sen jälkeen kun kuidut on vähennetty hiilareiden kokonaismäärästä.Kaakao nibsien hiilarimäärää en onnistunut löytämään,mutta puolethan siitä on rasvaan ja siinä on myös kuitua,joten kai pieni määrä niitä on ihan ok välillä.

    Chaos:tykkäsin tuosta tosi paljon,mutta pidänkin kirpeästä mausta.Ja lime ja kookos sopivat yhteen niin hyvin.Täytyykin katsoa se Monkeyn ohje siitä leivästä,ja miettiä,mitä voisi laittaa tilalle.Mun leipä on nykyään nuo raakakrakkerit,onneksi niissäkään ei ole hiilareita kuin ihan nimeksi.

    VastaaPoista
  4. Tosi mukava kyllä seurata kun joku muukin opettelee syömään uudella tavalla :) Ja että samoja tuntemuksia on herännyt! Joo steviaa taidan minäkin hankkia ja ehkä tosiaan voisi katsoa vähän juustojen rasvaprosentteja ettei lähde ihan hanskasta.

    Mukavaa että kookosöljyä voi kuitenkin käyttää kohtuudella, ajattelin testata paistaa pannulla siinä pähkinöitä tai siemeniä ja nautiskella soijajugurtin kanssa, ans kattoa mitä tapahtuu :)

    Niin ja makeasta piti vielä sanoa että suurin herätys on ehkä ollut se kuinka monessa elintarvikkeessa onkaan sokeria, huh!

    Mutta hyvä jos housut löystyy, mäkin taidan kaivaa vaa'an esiin vasta parin viikon päästä seuraavan kerran. Vähän jännitti meneekö ruoansulatus tukkoon ja saako tarpeeksi kuituja mutta toistaiseksi ollut oikein hyvä olo!

    VastaaPoista
  5. Toihan on mahtavaa, että steviaa voi kuitenkin käyttää, niin ei tarvitse ihan keinotekoisiin makeutuksiin turvautua. Kiva ohje.

    VastaaPoista
  6. Ja kunhan suu tuosta vielä karppiintuu, niin makuaisti tervehtyy ja alkaa sitruunakin maistumaan makealta. Tosiaan makuaisti muuttuu sellaiseksi että erottaa pienenkin makeuden ruoasta, jolloin herkkuihinkaan ei tarvitse laittaa niin paljoa sokeria tai makeutusainetta.

    Minun täytyy kokeilla noita kakkusia. Ne voisivat helpottaa hampaiden särkyä (oikominen menossa), varsinkin jos ne jäädyttäisi kunnolla.

    VastaaPoista
  7. Näyttävät kauniilta nuo sinun namusi. Meillä on nyt luumupuu väärällään kypsiä luumuja, en malta olla syömättä niitä.
    Näitä namuja voisin kokeilla, heti kun luumut loppuvat. :)

    VastaaPoista
  8. Jytis:tosiaankin kiva kun voi nähdä miten muilla menee vähän samantapainen kuuri.Oppii siitä sitten itsekin.Ihan rasvaisia juustoja en ole tosiaankaan syönyt,kun on niin hyviä vähempirasvaisia.Harmittaa kun täällä tuota soijajugurttia ei ole saatavilla,olen kyllä joskus tehnyt itse,joten sitä voisi taas kokeilla.Kookosrasvaa olen käyttänyt pannussakin nyt,esim. munakkaassa,tätä ennen vain raakajutuissa.Itseänikin hieman mietitytti tuo kuidun saanti,mutta mullahan suurin osa tulee kasviksista,ja noihin siemenkekseihin olen nyt lisännyt psylliumia,jotta ne olisivat vieläkin kuitupitoisempia.

    Okriina:Onneksi on steviaa,kauhean hintavaahan se on eikä tietenkään sama juttu kuin vaikka hunaja,mutta tässä tapauksessa käy ihan hyvin.

    Tiina:mulla väheni tuo makeanhimo aika hyvin jo joskus 3 vuotta sitten kun siirryin raakaruokaan,ja jätin pois prosessoidut tuotteet.Silloin jo alkoi se makeanhimo kunnolla laskea,ja entiset jutut eivät lainkaan houkutelleet. Esim.ennen olin täysin suklaaholisti ,mutta nyt kaikki normisuklaa on ihan liian makeeta ollut jo aika kauan.Mutta kai tuota makeapitoisuutta voi tästä vieläkin laskea;hedelmistähän ja erityisesti kuivistahan sitä on tullut aika paljonkin.Mutta joskus tekee mieli ihan vähän jotain makeahkoa.Tsemppia hamppaiden oikomisen kanssa,toivottavasti ei satu liikaa..

    Unelma:Kiitos:-) Luumut ja vielä omasta puusta kuulostavaat ihanilta ,mutta nyt joudun väliaikaisesti unohtamaan sellaisetkin.Mutta nämä pikku kakkuset olivat just passelia makeeta.

    VastaaPoista
  9. Ihmeellinen tuo dieetti.

    Olen muutaman päivän pyrkinyt syömään kevyemmin ja vähemmän kuin tavallista, ja olo on selvästi kevyempi. Nyt voi taas liikkuakin kun Suomessa helteet loppuivat.Kesällä ehti tulla puhku olo.

    VastaaPoista
  10. Rita:ei se kauhean ihmeellinen ole,siinä on vain poistettu väliaikaisesti (2kk)kaikki missä on sokeria(siis kaikenlaista sokeria) ja tärkkelystä. Olo onkin aina kevyempi kun syö kevyemmin. Täällä on vielä helteitä joten ihan kauheasti ei voi kävellä

    VastaaPoista
  11. Hei, nuohan näyttävät todella herkullisilta, kookosta ja limeä - ei voi mennä vikaan :D
    Testiin menee tämäkin ohje!

    VastaaPoista
  12. Päivi;kiitos,olivat erittäin herkullisia.Limen ja kookoksen liitto on tosiaankin onnistunut!

    VastaaPoista
  13. Aika myöhässä nyt vasta kävin läpi ja vastailin kommentteihin klassikossa, kiitos vierailusta & kommentista!

    Maittavia kuvia täällä kyllä paljon, tuo kookos vain edelleen tihkaisee mutta monta veden kielelle tuovaa tuotosta on. Nam. :-)

    VastaaPoista
  14. Jael, me ihmiset ollaan niin erilaisia! Minä sain painoni putoamaan kolmessa kuukaudessa kaksi vaatenumeroa pienemmäksi vain jättämällä kaiken valkoisen sokerin ja jauhot pois. Eli söin hedelmiä, joka tekikin sen, että ei tullut ollenkaan makeanhimoa. Kaiken syy olivat eräät kauppaneuvosjuhlat, joihin löysin unelmailtapuvun, mutta isommat koot olivat loppu. Ostin kaksi numeroa liian pienen ja siihen mahduin sitten hyvin, kun juhlat koittivat.

    Nyt olen harkinnassa aloittaa saman, mutta säilyttäen hapankorput iltapalana, sillä enää en rukiista luovu. Odotan vielä jotain järisyttävää inspiraatiota...ehkä juhlia, joihin menen tuohon vanhassa, mutta juuri minunoloisessa iltapuvussa.

    Jaksamista tiukkaan diettiisi!

    VastaaPoista
  15. Timo:-) Kiitos!Muistankin että kerran täällä mainitsit että kookos ei maistu.(itse tykkään siitä hurjasti)

    Leena:ei tämä kauhean tiukka dieetti ole,ja tämähän kestää vain tuonne lokakuun puoliväliin,jolloin alkaa seuraava vaihe,jossa hedelmät jo ovat mukana.Kauheasti löytyy hiilihydraattomia juttuja,vaikken edes lihatuotteita syö.Makeanhimoni on pienen pieni,mutta joskus tarvitsee jotain namiakin,vaikka tällä dieetillä on.
    Kiitos tsempeistä!

    VastaaPoista
  16. Tuota... Eikö tuo metabolismi B vaikuta sinusta yhtään keksityltä jutulta? Siihen luetut piirteethän täsmäävät ihan kaikkiin ihmisiin. Ei ole harvinaista, että yleispäteviä oireita sisältävän keksityn ilmiön perusteella yritetään päästä saavuttamaan vähän taloudellista hyötyä. Hiilihydraatittomat dieetit alkavat olla vähän vanha juttu, mutta painonsa kanssa kamppaileva haluaa ilmeisesti mielummin radikaalin kuin yksinkertaisen ratkaisun. Painonhallinnan ympärillä pyörivä bisnes lihottaa ihmisiä entisestään ja estää tehokkaasti järjen käyttöä.

    Pitkät ajat syömättä pahentavat paino-ongelmia ja samaan aikaan saattaa syntyä illuusio, että syöminen on todellista vähäisempää vaikka tosiasiassa se on vain harvemmin tapahtuvaa. Ihmelaihdutusohjelmiin kuuluu yleensä jonkinlainen ateriarytmi ja ruokapäiväkirjan pito, jotka saavat kiinnittämään huomiota ruokailuun. Tämä onnistuisi myös ilman ylimääräistä metaboliadramatisointia.

    VastaaPoista
  17. Anonyymi:Kressillä on monen vuoden kokemus ravintoterapeuttina,ja hän alkoi tutkimaan juttua,kun tajusi että jotkut laihtuivat hänen määräämillään dieeteillä ja jotkut eivät.Tätä asiaa on tutkittu tosi tarkkaan,ja hän antaa hyvät selitykset kaikkeen;joten sai jopa itseni kaltaisen skeptikon vakuuttuneeksi,ja kaiken lisäksi ystäväni on onnistunut sen avulla laihtumaan.Hän myös sanoo,että ilman hiilareita oleva dieetti ei ole terveellinen,mutta välttämätön,jotta elimistö saadaan tasapainoon.2 kuukauden kuluttua tulevat hiilihydraatit jo mukaan,vaikka kontrolloidusti. Olen syönyt tämän 2½ viikon aikana enemmän kuin ennen,en ole mitenkään nälkäinen,koska voin syödä aina kun nälättää,ja joitakin senttejä on hävinnyt.Tässä ne kilot karisevat hitaasti,mikä onkin parempi..

    VastaaPoista
  18. No hiilariton dietti ei takulla olekkaan terveellinen. Eihän keho välttämättä hiilareita tarvitse, mutta en ymmärrä miksi ei muka ketokarpilla vähintään 20 g hiilareilla voi olla?
    Siis, kun tuossa edellisessä viestissä puhut ilman hiilareita olevasta dietistä. Itse puhuisin mielummin hyvä hiilarisesta tai hiilaritietoisesta, koska harva elää ilman hiilareita vetäen vain rasvaa ja proteiinia. Sori saivartelu, mutta kun tuo hiilarittomuus tulee usein vastaan eikä yleensä sellaista kukaan harrasta. Sinullakin kirjoituksen mukaan on salaatti päivän menussa , niin eihän salaatti ole hiilariton.

    Ja jos et syö hiilareita, niin silloin on vedettä aika hemmetisti rasvaa. Mistä saitkaan ne protskut?
    Jos pelkällä kitukuurilla on, niin ei saa kuin elimistön ja hormoonit sekaisin. Koettu on (kärsin siitä edelleen ties monettako vuotta)ja näitä kitukuurilaisia on netti pullollaan, kun lisikset (munuaiset)tai kilpparit prakaa.

    Mielestäni 5 h välein syöminen kuulostaa hyvältä. Muutenkin sun sapuskat on hyvännäköisiä. Oma laiskuus harmittaa, kun ei jaksa väkertää.
    Kaalihan on vähähiilarinen, mutta sitä ei oikein kilpparihäiriöisen kannata vetää kovin usein. Epäselvää mulle on ainakin vielä tuhoutuuko ne goitrogeenit edes kuumennuksessa.

    T: Myy

    VastaaPoista
  19. Myy:Anteeksi että vasta nyt huomasin tämän kommenttisi.Kirjoitin ehkä vähän harhaanjohtavasti,sillä olen kyllä syönyt tänä aikana hiilareita,mutta hyvässä muodossa.Kress puhuu siitä,että 8 ensimmäisen viikon ajan saa syödä per 5 tuntia max,5gr hiilareita,eli per päivä siis yli 20,kunhan ne jakaa oikein.Ja koska syön tosiaankin salaattia kerran tai pari päivässä niin tuleehan niistäkin hiilareita ,mutta niukasti.En käytä kasviksia,missä hiilaripitoisuus on korkea,joten salaattini sisältävät enimmäkseen vihreitä lehtiä(salaattia,portulakkaa, jne)vihreitä versoja (auringonkukka)kurkkua,kevätsipuli ja niinpäin.Tomaattejakin saa syödä vain 1 per 5 tuntia.Proteiinit saan kalasta,tofusta ,juustosta,pähkinöistä ,siemenistä,vihreistä kasviksista.Kitukuuriksi tätä en ole kokenut,sillä olen syönyt enemmän kuin ennen,ja paljon raakoja kasviksia,ja kuitenkin laihtunut hiljalleen koko ajan,hitaasti.8 viikon loputtua siirrytään toiseen vaiheeseen,jossa hiilareita tulee syödä enemmän,ja tulee vahtia,että niitä tosiaankin syö 5 tunnin välein.
    Tässä oikeastaan pitäisi syödä jotain joka 2.5 tunti,mutta ei suositella yli 5 tuntia kestävää syömättömyyttä.Kiitos,mutta mulla on tuolla aika paljon helppojakin ohjeita.Ja pitäisi tosiaankin tutkia häviääkö ne goitrogeenit kuumentaessa.Täytyypä googlettaa...

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...