Torilta löytyi vielä eilen herneitä,vaikka olin luullut sesongin jo loppuneen. Ostin niitä sitten puoli kiloa,ja vaikka näiden aika oikeastaan on jo ohi,löysin pienen matosen vain kahdesta herneenpalosta.
Osan kuorituista herneistä pakastin,ja osasta tuli seuraava tahna,joka maistui hyvälle siemenkeksien kanssa. Paloittelin lautaselle myös pieniä oranssinvärisiä sormipaprikoita;oranssi ja tuo hento vihreä yhdessä on ihana väriyhdistelmä,jotenkuten keväinen!
Minttuinen hernecashew-tahna
- 2 dl tuoreita herneitä (pakastetutkin käy)
- 3/4 dl liotettuja cashewpähkinöitä
- pari mintun oksaa
- ½ sitruunan mehu
- suolaa,pippuria maun mukaan
- 1 tl oliiviöljyä
- ½ dl vettä
Voi apua... aivan upean näköinen herkku! Niin kaunis kuva.
VastaaPoistaKokeilin vasta joku aika sitten ekan kerran hernetahnaa (jollain tosi yksinkertaisella ohjeella), ja voi että herne osaakin olla hyvää tuommoisessa tahnamuodossa. Muuten en sitä niin kauheasti rakasta.
Mulla on muuten vieläkin ne sun mansikkakuppijutskat kokeilematta, mutta meinaan lähiaikoina kokeilla niitä "tuunattuja"...:-)
Hippu;kiitos,nuo värit ovatkin herkullisen kauniit;) Herne onkin aika kiva tahnamuodossa,En itsekään sitä kauhean usein syö,joskus salaateissa ja sitten ihan noin vaan,silloin kun niiden aika täällä on eli talvella.
VastaaPoistaOdottelenkin että kokeilet niitä sun versioita mansikkajutuista;D
Voisikin pyöräyttää pakastimesta löytyvistä herneistä jotain tämän tapaista :) Kauniit on kyllä värit tässä.
VastaaPoistaHerne-cashew - tahna oli ihan eka raw food kokeiluni syksyllä 2009. Ja sille tielle jäin :) Enempiä kehuja tämä herkku ei kai sitten tarvitsekaan.
VastaaPoistaNonnis;siitä vaan pyöräyttämään! Värit ovat tosiaankin ihanat!
VastaaPoistaOkriina:Ja hyvälle tielle jäitkin:)
Tämä näyttääkin tarpeeksi simppeliltä ja nopealta ohjeelta minulle! Kiitos ohjeesta:)
VastaaPoistaKaisu;Simppeli ja kiva levite;)Toivottavasti pidät,,
VastaaPoistaTein samantapaista tahnaa vastikaan ja ihastuin siihen valtavasti. Minttu ja herneet tuovat varmasti herkullista tuoreutta makuun.
VastaaPoistaThis is beautiful and sounds delicious. I love fresh peas but haven't tried them as a spread.
VastaaPoistaHow long do you soak the cashews. Do you choose them because they are sweet or because they are soft and easy to puree? or both?
Also, what were the crackers you served--flax seed crackers?
Hi Faye;Peas are really nice in spreads and have such a lovely colour:) I soak the cashews for a few hours.I like cashews as they are so creamy and puree easily.Also,when making cashew milk,all of the cashews goes into the milk versus the almond milk,where you are left with almond pulp. Cashews are lovely in raw desserts:)
VastaaPoistaYes,those crackers are flax seed crackers,with carrots and sun dried tomatoes, sunflower and pumpkin seeds.
Oikein odotan millon täällä saa kotimaisia herneitä taas. Uskon että on vauvallekin suurta herkkua. Sitten voisi koittaa tätäkin reseptiä :)
VastaaPoistaMausteinen Manteli:Eihän siihen enään niin pitkä aika olekaan.Ja vauvasi varmaankin rakastaa niitä myös:)
VastaaPoistaThis sounds fantastic... I have hummus practically every day, so this sounds like a great way to shape up the usual dip. Cashews and peas sound like a delightful, creamy, and lovely green pairing!
VastaaPoistaHannah;thanks:) This is a different kind of a dip,and has such a wonderful,springlike color:)
VastaaPoistaNAMIA! ja ihanaa perjantaita ;)
VastaaPoistakiva blogi!
Ihanan keväänvihreä tahna! Täytyy kokeilla kunhan päästään hernekauteen täälläkin :)
VastaaPoistahyvä idea tämä "hernehummus", tekee mieli heti kokeilla!!
VastaaPoistaKakkukahvi:kiitos ja kiva kun kävit:)
VastaaPoistaRiikka;ja tuossa on niin ihana värikin:) Pian teilläkin on herneaika:)
Herkkusuu: Kiva jos tykkäät:)