keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Ruokamessuilla ja gluteenitonta banaanikakkua

Olin eilen Cooking 2011-ruokamessuilla Tel Avivissa,ja heti tuloaulassa oli messujen hauskin juttu:kuvassa näkyvät sokeritaikinasta  tehdyt pienoismallit Israelin tunnetuimmista  kokeista.Myös Boschin yleiskone on tehty sokeritaikinasta.Aivan uskomatonta työtä!
En ottanut messuilla kauheasti kameraa esille,sillä näkemistä riitti ja ihmisiä oli välillä tungokseen asti,niin että kuvaaminen oli hieman hankalaa.Messuilla oli paljon kaikenlaisten keittiövälineiden valmistajaa/maahantuojaa, ruokaesittelyjä,maistiaisia ja mitä nyt tuon tapaisilla messuilla yleensä onkaan.Ostin messuilta ikivanhaan Bamixiini uuden myllyn,sillä edellinen meni rikki vuosia sitten,ja Bamixin mylly on tosi hyvä.Bamixini muuten on 70-luvun mallia ja toimii edelleenkin moitteettomasti.
Ihania Jacobs Dairyn vuohen-ja lampaanmaitojuustoja tuli maistettua.
Laitteista minua kiinnosti erityisesti Thermomix-laite,joka tekee melkein kaikkea:punnitsee,pilkkoaa,jauhaa,paistaa,musertaa,tekee muussia,vatkaa,sekoittaa,höyryttää,vaivaa taikinaa,keittää ja vaikka mitä vielä.Aikamoinen laite ja hinta sen mukainen.Olisi kyllä jännää tuollainen laite kotona;se korvaa nimittäin monen monta muuta laitetta ja näin säästäisi tilaa. 
Messuilla oli myös viiniosasto,jossa sai 5 eurolla ostaa viinilasin sekä 6 maistiaislippua,mutta koska melkein kukaan ei ottanut niitä lippuja,taisimme maistaa paljon  enemmänkin...ihania viinejä taas. Täällä saa todella hyviä viinejä eikä ihmekään,että yksi paikalla olleista viinitarhoista voitti Italiassa tänään keskiviikkona ensimmäisen palkinnon kansainvälisessä viinikilpailussa.Ihmeeksemme viiniosastolla oli tosi tyhjää,vaikka messuilla muuten oli kunnolla täyttä, eikä minkäänlaisia jonoja viinimaistiaisiin,ja yhden viinitarhan esittelijätyttökin näytti hieman ikävystyneeltä....
Viiniosastolla saimme myös 20-minuuttisen esittelyn siitä,miten lasi vaikuttaa viinin makuun ja tuoksuun. Kyseessä olivat itävaltalaisen Riedelin lasit,ja siirsimme kahta erilaista viiniä 3 erin lasin välillä,ja todellakin viinin lasin muoto vaikuttaa viinin tuoksuun ja makuun,joten on hyvä tietää millaisesta lasista tarjoilla tietynlaista viiniä.
Olen tänään mukana asuinalueeni kurssikeskuksen vihreässä tapahtumassa,jonka ympäristösuojeluryhmämme on järjestänyt.  Meillä on siellä myös kahvila malliin kakkupala+kahvi,ja leivoin sinne gluteenittoman banaanikakun,joka ei ehkä näytä kuvassa kauhean hyvältä,mutta on kyllä sitä

Gluteeniton banaanikakku
  • 2 dl hienoksi jauhettua kookosta (hiutaleista)
  • 2 dl riisijauhoa
  • 2 dl idätetystä tattarista jauhettua jauhoa
  • 4 kypsää banaania
  • 2 dl omenamehua
  • 1½ dl oliiviöljyä
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 luomukananmuna
  • 1½ dl täysruokosokeria
  • vaniljaa tangosta
  • 1½ tl ksantaania 
Jauhoin banaanit monitoimikoneessa,lisäsin öljyn,omenamehun,sokerin ja lopuksi kuivat ainekset. Paistetaan 180 C asteessa 50 minuuttia tai kunnes keskelle työnnetty tikku tulee kuivana kakusta ulos.Annetaan jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.

12 kommenttia:

  1. Kyllä jotkut jaksaa näperrellä, itsellä ei riittäisi pinna noihin sokeriukkoihin :)

    Tuo banskukakku vois ehkä olla sellainen mikä onnistuisi tehdä leipäkoneella, olen pitkään miettinyt kakkuohjelman kokeilua siinä.

    VastaaPoista
  2. Hienoja sokeriveistoksia! Olisipa hauska nähdä muitakin tunnettuja kokkeja sokerista tehtyinä :)

    Banaanikakku on aina hyvää. Itse en ole kyllä koskaan tattarijauhoa kokeillut, lieneekö täältä saadakaan... upeata, miten osaat ja jaksat valmistaa ruokaa niin terveellisistä tuotteista!

    VastaaPoista
  3. Pelottava tuo laite, hakeekohan se lapset koulusta ja pyrkii presidentiksi?

    VastaaPoista
  4. Nonnis:Aika paljon sorminäppäryyttä vaatiikin tuollaisten hahmojen tekeminen,ei voinut kuin ihailla tuolla,niin hienoja olivat;D
    Leipäkone jolla voi tehdä myös kakkuja,kuulostaa hyvältä!

    Anna: Nuo olivat kyllä aika uskomattoman hienoja:) Banskukakku onkin hyvää,ja hyvä tapa käyttää kypsyneet banaanit pois.Tattarijauhon jauhoin idätetyistä tattarin jyvistä.Kiitos;ajattelin että tuolla voisi olla myös gluteeniton vaihtoehto kaikkien tavallisten kakkujen ohella...

    Hanna:no ei se pelottava ollut,ei edes purrut sormesta kun lähelle menin;D Mutta aika moneen hommaan se pystyy,,,

    VastaaPoista
  5. Ruokamessut ovat ihania! Ja nuo kokki-ukot ovat vallan riemastuttavia. :-) Rupesi nyt ihan kiinnostamaan tuon Thermomixin hinta. Osaatko yhtään sanoa, mitä hintaluokkaa se on? En ole koskaan kuullutkaan noin monitoimisesta laitteesta!

    VastaaPoista
  6. Hippu:Kokki-ukot olivat tosi hauskoja,Heti tunnistin tuon ukon mikä on nuudelikulhossa syömätikkujen kanssa;D
    Tuolla messuilla se oli paljon edullisempi kuin normaalisti,ja silloinkin noin 5100 euroa,normaalisti vielä siis enemmän.Ja aika uskomaton laite on.Täällä oli pari vuotta sitten sellainen kokkiohjelma,jossa sitä käytettiin aika ahkerasti.

    VastaaPoista
  7. Hups,tuli virhe tuonne eli tarkoitus oli kirjoittaa 1100 euroa,menin ja vähän liioittelin tuolla toisessa komentissa;D

    VastaaPoista
  8. Hui, meinasinkin jo pökertyä, että onpa HIRVEÄN kallis!! On 1100 euroakin kyllä tosi paljon.

    VastaaPoista
  9. What a fun fair! The cake decorating is so cute too :D

    VastaaPoista
  10. Hippu:on se aika kallis kuitenkin,mutta jos olisi sellainen tilanne,että pitää hankkia monta uutta kodinkonetta,niin silloin tuo olisi hyvä laite;D

    Lorraine:Very fun indeed.And the sugar paste miniatures of Israeli chefs were so cool!

    VastaaPoista
  11. That food fair looks like it was interesting, and the gluten-free banana cake sounds good to me. What is täysruokosokeria? I suppose some kind of sugar? Also, it looks like a large amount - does this make 2 loaf cakes?

    VastaaPoista
  12. Faye: the food fair was really interesting and those sugarpaste chef figures were amazing! Täysruokosokeri is whole cane sugar. The recipe can make 2 smaller loaf cakes or one really big one,like I did this time.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...