keskiviikko 15. elokuuta 2012

Herkkusmoothie ja vierailu pastaravintolassa ilman pastaa...

Kuumuudesta ja kosteudesta johtuen en kotiin paluuni jälkeen ole oikein jaksanut viettää aikaa keittiössä.Niinpä siellä on enimmäkseen tehty erilaisia smoothieita,makeampia pelkästään hedelmäpohjaisia,kuten kuvan smoothie tai sitten vähemmän makeita vihreitä smoothieita. Torit ovat nyt täynnä kesän hedelmiä,johon kuuluvat mm.mangot ja suosikkihedelmiini kuuluvat nektariinit.Maya-mangolajiketta pidetään täällä kaikken parhaimpana mangona,ja se onkin ihanan makea,jossa ripaus kirpeyttäkin.Täällä myytävät mangot ovat vain aika pieniä,sillä kaikki suuret yksilöt taitavatkin mennä vientiin....
Maya-mangon ulkokuori on joissakin yksilöissä kauniin oranssinkeltainen ja toisissa taas on punaisia sävyjä.

Kuvan namismoothieen tuli pakastettuja banaaninpaloja,mangoa sekä tuoreesta appelsiinista puristettua mehua.Ah,olipa herkullista!
Menin torikäynnin jälkeen torin laidalle kesän alussa avattuun Pasta Basta-ravintolaan. En kyllä syönyt pastaa tuolla,sillä tulin liian aikaisin,joten tyydyin kahviin. Syön äärimmäisen harvoin pastaa,ja silloinkin yleensä tattaripohjaisia sobanuudeleita,riisinuudeleita tai mungpapu-nuudeleita,mutta joskus harvoin kunnon pasta-annos on niin hyvää! 
Italiasta tuotu pastakone on lasiseinän takana ja sillä tehdään päivittäin ravintolassa käytetty tuorepasta. Pasta Bastoja on täällä nyt kaksi;joista ensimmäinen Jerusalemin Mahane Yehuda-torilla,ja nyt sitten kesällä avattiin Tel  Avivin Karmel-torille toinen pastapaikka. Ruokalista menee siten,että valitaan tuorepasta,joko täysjyväjauhoista tehty tai tavallinen,siihen kastike ja mahdolliset lisäkkeet listalta(peruskastikkeet kuuluvat 4 euron pasta-annoksen hintaan;kalliimmat kastikkeet ja listalta valitut lisäkkeet nostavat annoksen hintaa).
Ravintolassa on myös viinisäiliö,ja hyllyillä tyhjiä viinipulloja.Säiliössä on Tishbi-viinitalon  CaberneSirah (Cabernet Sauvignonin ja Syrah-lajikkeen rypäleistä). Minua miellytti se,että tuolta voi ostaa tuoreelta täytetyn punaviinipullon(7 Eur) ja tyhjän pullon voi sitten tuoda uudelleen täytettäväksi,jolloin viinin hinnaksi tulee vain 5 euroa.Mukavasti toteutettua kierrätystä!
Tel Avivin kaupungintalon viereisen aukion oliivipuissa oli jo aika suureksi kasvaneita oliiveja ,ja välillä runsaastikin.Sen sijaan kotini viereisen puiston 2 oliivipuussa oli kuolleita oksia sekä huonon näköisiä oliiveja.Niitä ei kai oltu huollettu yhtä hyvin kuin kuvassa olevaa oliivipuuta...

14 kommenttia:

  1. Herkulliset ainekset smoothiessa!:) Täältäkin saa nyt hirmuisen hyviä nektariineja. Makeita ja mehukkaita. Rasiallinen tulee syötyä nopeasti.:)

    VastaaPoista
  2. Maistuis varmaan sullekin:oli tosiaankin nami smoothie.Nektariinit ovat ihania täällä just nyt,suuria ja mehukkaita.Harmi että niiden sesonki on vaan aika lyhyt ja sitten pitää taas odotella ensi kesään...

    VastaaPoista
  3. Ihana smoothie, edellisestä on vierähtänyt itsellä ihan liian pitkä aika. Pitäisi ottaa taas välineet esiin ja ryhtyä surauttelemaan aamusmoothieita :)

    VastaaPoista
  4. Oi, mikä smoothie! Ihan kade, kun saat vastikään poimittuja, paikallisia hedelmiä. Suomessa ei pääse valitsemaan mangolajiketta, vaan sitä syödään, mitä kaupassa sattuu olemaan. Hedelmät ovat silti herkkua, vaikka tuontitavarana.

    VastaaPoista
  5. Hahhaa, pastaravintolassa ilman pastaa :D Smoothie on tosiaan mehukkaan kuuloinen. Kenkuttaa, että mangon on edelleen niitä harvoja allergian aiheuttajia minulle, vaikka muuten olen lähes allergioista parantunutkin. Jotenkin se mango on niin houkuttelevan oloinen. Vai onko se niin, että kielletty hedelmä on houkuttelevin ;)

    VastaaPoista
  6. Ihan jano tuli ja vesi kielelle herahti tuosta smoothijuomasta!

    Olisipas meidänkin pihalla oliivipuu!!

    VastaaPoista
  7. Annemi:oli hyvä smoothie ja kun nyt on niin hellettä,niin tuollaiset smoothiet maistuvatkin paremmin kuin mikään muu ruoka.

    Hiidenuhma:olen kyllä hyvässä asemassa siinä mielessä että saan täällä tosi ihania tuoreita hedelmiä ja vihanneksia.Mutta teillä on ne ihanat marjat metsissä (joita minäkin tänä kesänä pääsin kivasti poimimaan:) ja tuontiananas on Suomessa tosi edullista.Täällä kasvatetaan vähän ananasta mutta se onkin sikakallista.

    Paula:ensi kerralla sitten pitää mennä tuonne kun pastakone on päällä;D Ja ostaa viinipullo samalla;D Harmi ettet pysty syömään mangoa allergian vuoksi.Kai se niin vaan on että jos jotain ei saa niin se on houkuttelevampaa.Mutta onneksi on muitakin hedelmiä:)

    Kiiris:oli kyllä hyvä vilvoitusjuoma;pakastetuista banaaneista saa niin hyvän pirtelömäisen smoothiepohjan.Oliivipuu on kyllä kiva mutta se on myös aika allergeeninen ,joten ei ihan jokaiseen pihaan sovi...

    VastaaPoista
  8. Mä olen löytänyt täältä monta ihanaa juomaohjetta ja taas uusi smoothieihanuus!

    VastaaPoista
  9. Rakastan mangoa ja smootheja.
    Meillä menee kaikki viinipullot lasinkeräykseen, erotellaan kolme eri väriä. Joskus on saanut viedä niitä viininviljelijälle takaisin, mutta eivät taida enää viitsiä pestä niitä.

    VastaaPoista
  10. Anna;kiva kuulla,että olet täältä löytänyt jotain hyödyllistä:)

    Allu:mangot smoothiessa ovatkin tosi namia.Täällä voi viedä viinipullot takaisin markettiin,mutta eivät kaikki taida viedä. Taidan seuraavan pulloni ostaa tuolta...

    VastaaPoista
  11. Oih ja voih, alkoi niin tekemään mieli mangoja! Afrikassa asuessa se oli ehdoton lempihedelmäni. No passionhedelmä oli myös ja avokado, jos se lasketaan hedelmäksi.

    Koitahan jaksaa siellä kuumuudessa!

    VastaaPoista
  12. Omenaminttu:mangot ovat kyllä tosi ihania;tosin pidän vielä enemmän nektariineista:) Ja passionhedelmätkin ovat tykkään-listallani:)
    Kuumaa riittää,olen aika huono kestämään sitä,mutta eiköhän tämä tästä,kiitos tsempeistä!

    VastaaPoista
  13. Jos mango kasvaisi täälläkin, se olisi taatusti vakkari-smoothiehedelmä. Mutta täytyy tyytyä muihin vaihtoehtoihin. Kreikan reissulla pihallamme kasvavissa oliivipuissa oli samoin jo tosi suuret oliivit. Melkein olisi tehnyt mieli napsia mukaan...

    VastaaPoista
  14. Outi;mango on etenkin smoothieissa ihana,koska se antaa vähän "kermamaisen" rakenteen. Oliivit näyttävät tänä vuonna olevan tosi suuret,tosin tässä ihan lähellä olevissa puissa niissä on vähän vikoja,kaupungintalon vieressä taas tosi nättejä:)Mutta vielä on liian aikaista napsia niitä...

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...