sunnuntai 19. elokuuta 2012

Mangoa ,limesitruunaa ja suklaata...

Mangojen ollessa parhaimmillaan ja edullisimmillaan on niitä tullut nautittua runsaastikin,ja viikonloppuna käytin mangoa tällaiseen semiraakaan jälkiruokaan. Mangohan tykkää sekä limesitruunasta että suklaasta,joten tähän tuli molempia.Jos mangosta leikkaa palasia,niin kannattaa käyttää kiinteää mangoa.

Mangoa,limesitruunaa ja suklaata
  • 1 kiinteä mango
  • 1 limesitruuna(mehu sekä kuoriraaste)
Leikkasin mangopalat neliön muotoisiksi ja puristin limesitruunaa päälle. Suklaa on suurinpiirtein sama raw-suklaamousse,mitä tein täällä,paitsi että en käyttänyt banaania ja kookosöljyn osuus oli hieman suurempi,ja laitoin sekaan myös ruokalusikallisen rommia.Suklaata pursottelin mangopalasten päälle ja ripottelin lautaselle vielä luomulimen kuoriraastetta.
Löysin supermarketista nuoren kookoksen,ja  täällä sellaista löytää harvoin.Se ei ollut pakastettu,vaan tuoretavarana tuotu(täällähän sitä ei kasva,tietääkseni...). Veitsellä piti aika lailla poistaa tuota valkoista osaa,ennenkuin löysin kookospähkinän "silmät",jotka sitten puhkaisin.Niiden kautta valutin kookosvettä,jota oli tosi paljon,valtava lasillinen,ja se oli todella tuoreen makuista ja hyvää.Kookosliha tässä pähkinässä ei ollut ihan nuorta eli hyytelömäistä,mutta kuitenkin erittäin pehmeää ,verrattuna vanhojen kookosten kuivaan hedelmälihaan.Jauhoin kookoksen yhdessä muutaman nektariinin ja stevian kanssa;ja lisäsin lopussa hieman kookosöljyä sekä ripauksen lesitiiniä.Siitä tulikin hyvät jätskipuikot! Saisipa näitä nuoria kookoksia useamminkin!

18 kommenttia:

  1. Ihania pikkuherkkuja! Mango on niin hyvää, yksi lemppareistani eksoottisten hedelmien sarjassa. En vain raaski ostaa kovin usein, kun se ei tietenkään näillä leveyksillä ole kovin ekologista.

    VastaaPoista
  2. Anni Minerva:mango on kyllä hyvää...Ja vähän sama juttu mulla on täällä pakastemarjojen kanssa,ei viitsi kauhean usein ostella kun tuodaan kaukaa.

    VastaaPoista
  3. Oi mitä herkkuja. Söisin jos olisi tarjolla ;-)

    VastaaPoista
  4. Ihania herkkuja! Kipaisin sinun raw-ruokakutsusivuillekin ihastelemaan niitäkin herkkuja.

    Minua jäi kiinnostamaan mm. tuo suklaamousse.Voitko antaa suurpiirteisen resepin ainesmäärineen, millä kannattaisi kokeilla? Hirrrrmusti tekisi mieli kokeilla. Ai niin, eikös se ole heti popsittavaa, kun sen sekoittimesta ottaa? Vai kannattaako makujen antaa tasaantua?

    VastaaPoista
  5. Birgitta;oliskin kiva tarjoilla sinulle!

    Hiidenuhma:kiitos:) Raw suklaamousse on todella herkullista.Olen tehnyt sitä ihan ilman mitään reseptiä,mutta siis monitoimikoneeseen pari kypsän pehmeää avokaadoa,kaakaojauhetta,ripaus suolaa,taateleita(joita olen liottanut ja jauhanut liotusveden kanssa soseeksi)vaniljaa,ehkä hieman banskuakin,muutama lusikallinen kookosöljyä.Eli tämän tarkemmin ei nyt ole mulla ylhäällä aineksia,eli voin suositella ihan maistamaan välissä ja lisäämään makeutusta jos on tarve(vaikka steviaa,hunajaa ym) .Raakasuklaamousse on tosi hyvää ja jäädytettynäkin siitä saa kivan jäätelön:) En ole sitä heti tarjonnut,vaan laittanut jääkaappiin jähmettymään.

    VastaaPoista
  6. Hauska työ ensimmäinen herkkulautanen, kivat värit ja varmasti ihanat maut :)

    VastaaPoista
  7. Annemi;kiitos:)Mangon keltaoranssi väri on kyllä upea,ja kivasti menivät yhteen kaikki nuo mukana olleet maut:)

    VastaaPoista
  8. Hehh.. Yaelian kuule, mulla on ihan sama homma eli mangoa kuluu kyllä ja paljon (kiitos vaan siihen on aina reseptit tervetulleita!) mutta ikävä kyllä noita pakastemarjoja ei pysty kovin usein ostamaan kun tulevat kaukaa ja ovat varsin arvokkaitakin...

    VastaaPoista
  9. Mausteinen Manteli:niin teilläpäin mangoakin kasvaa paljon;sitä oli Venezuelassakin monen tutun pihalla...Joo pakastemarjat ovat täälläkin tosi kalliita,etenkin vadelmat ja mustikat.Mustat viinimarjat sitten vähän edullisempia.

    VastaaPoista
  10. Juuri eilen manailtiin näitä täältä saatavia mangoja; eivät maistu miltään verrattuna syöntietäisyydellä kasvaneisiin..

    VastaaPoista
  11. Ihanan näköistä jälkiruokaa.
    Ihme kyllä, tänään meidän lähikaupassakin myytiin mangoja euron kilo.

    VastaaPoista
  12. Nonnis:joskus kaukaa kuljetetut hedelmät eivät maistu samalle kuin lähtömaissaan,mutta olen ainakin Stockalta Suomessa löytänyt usein tosi maistuvia mangoja.

    Unelma:kiitos:)NO olipa mangot teillä edulliset!

    VastaaPoista
  13. Sinulla on kyllä ihanan uniikki reseptiikka. Noita mango-suklaajuttuja tekis nyt mieli kovasti! Tosi kivoja.

    VastaaPoista
  14. Ankerias Vipunen:kiitos:) Joskus tulee kokeiltua vähän erikoisempiakin juttuja;D

    VastaaPoista
  15. Täälläkin saa niin harvoin käsiinsä nuoren kookoksen, ettei keksi, mihin sitä raaskisi käyttää. Jätskit näyttävät herkullisilta.

    VastaaPoista
  16. OUti:sen vuoksi kun näitä nyt on,niin olenkin vähän hamstrannut.Kookosvesi on ollut tosi hyvää ja olen hedelmälihasta tehnyt tosi hyvää kookoskermaa:) Mutta voi olla että pian näitä ei näe täälläkään. Se kookoskerma on sitten tosi hyvä pohja jätskiin:)

    VastaaPoista
  17. Ihana herkku! En malta odottaa etta meillakin on mangot sesongissa :-)

    VastaaPoista
  18. Maria;mangoista saa kyllä tehtyä ihania juttuja:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...