sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Kookos-mangotortut (raw) sekä keittiön to do-haaste

En ollut aikoihin tehnyt mitään makeita raw-herkkuja,mutta viime viikolla näin eräässä täkäläisessä blogissa niin kauniin tortun kuvan,että oli aivan pakko tehdä siitä jonkunlainen raw-versio.Tortun alkuperäinen ohje on Martha Stewartin sivustolta,joka löytyy täältä ja se sekä kuulostaa että näyttää ihanalta! Mutta tällä kertaa siis jonkinlainen raakaversio tortusta.

Kookos-mangotortut (3 tartelettia +2 ihan pikkuista tartelettia tai yksi isompi piirakka)
Pohja:
  • 2½ mantelijauhoa
  • 2½ kookoshiutaleita
  • vajaa 1 dl  liotettuja,kultaisia rusinoita (omasta kaapista löytyi enemmän tummia rusinoita joten pohjasta ei tullutkaan niin vaalea kuin halusin)
  • 1 rkl kookosöljyä
  • ripaus ruususuolaa
Jauha mantelijauho sekä kookoshiutaleet monitoimikoneessa. Koska sekä mantelijauhosta että kookoshiutaleista on suurin osa rasvasta poistettu ja ne ovat aika kuivia,lisäsin ruokalusikallisen kylmäpuristettua kookosöljyä joukkoon.Lisää liotetut rusinat joukkoon,ja jauha seosta kunnes se muodostuu taikinamaiseksi. Levittele taikinaa tasaisesti tartelettivuokiin tai piirakkavuokaan. Laitoin tarteletit jähmettymään jääkaappiin,jonka aikana valmistin täytteen.

Mango-kookostäyte
  • 1 dl kookossosetta*
  • 1 dl kookosmaitoa
  • noin 3/4 yhden mangon hedelmälihasta
  • ripaus vaniljaa (käytin vaniljajauhetta)
  • 2 jauhettua lesitiiniä
  • steviaa  maun mukaan (tai muuta makeutusta)
*käytin tähän itse tehtyä kookossosetta,jota on helppo tehdä monitoimikoneessa jauhamalla kookosöljyä ja kookosta.Parhaimman kookossoseen saa,jos jauhaa kookospähkinästä otettuja palasia kookosöljyn kanssa,mutta myös kookoshiutaleet käyvät tähän.
Jauha sulanut  kookossose (se on hyvin jähmeää jääkaapista otettuna) ,kookosmaito,mango ja makeutus.Lisää lopuksi lesitiini ja jauha,kunnes seos on tasaista.Maista onko seos tarpeeksi makeaa.Levittele täytettä tartelettien tai piirakkakuoren päälle.Laita jääkaappiin jähmettymään. Tartelettien päälle tuli ihana kuorrutus,jonka tein kookoskermasta,vaniljasta ja luomuagavesta.Lisäsin joukkoon myös jonkun verran kookosöljyä,jotta se olisi jähmeämpää pursottelua varten.Kookoskermakuorrutus on mielettömän hyvää:) Leikkasin mangosta viipaleita,joita yritin laittaa kauniin alkuperäisen tortun tavoin kuorrutuksen väliin,mutta mangoni oli sen verran pehmeä,että palaset melkein hajosivat käsiin,eikä omista tortuistani tosiaankaan tullut nättejä kuten Cookie Fairyn tortusta(ensimmäinen linkki)  mutta erittäin nameja nämä olivat! Naapurikin tykkäsi!

Sain Hiidenuhmalta haasteen,jossa tulee kirjoittaa 8 ruokaan liittyvää suunnitelmaa. Kiitos vaan Hiidenuhma:)  

Haaste on seuraavanlainen:

1. Kiitä haasteen antajaa
2. Jaa haaste eteenpäin, vaikka 4:lle
3. Ilmoita näille haasteesta
4. Kerro oma kahdeksan kohdan to do -listasi

Kun näin haasteen,ajattelin että apua,eihän minulla ole mitään ruokasuunnitelmia.Olen aika impulsiivinen siinä suhteessa,saatan yhtkäkkiä  innostua tekemään jotain. Mietin ja mietin eikä mitenkään tullut mieleen 8 suunnitelmaa vaan ainoastaan  3! No se on parempi kuin ei mitään....

Appelsiinia ja Hunajaa-keittiön to do lista:

  1. Parempi versio carobsuklaasta
Puolitoista vuotta sitten postasin  tekemistäni carob-suklaista ja ilmoitin siinä,että yritän tehdä paremman version carobsuklaasta,johon ei tule mukaan kaupan valmista ,tosi hyvää carobtahnaa.
En sitten saanutkaan sellaista tehdyksi,joten se menee tämän vuoden to do-listalle.









2. Macaronsit
Ihanan Mazarine-kahvilan macaronsit.Ikävä kyllä kahvila  lopetti toimintansa
Kuun alussa kävin Petit fours-kurssilla,jossa opimme tekemään muun muassa macaronseja.Pitkään olen jo suunnitellut niiden tekemistä,mutta se on vaan jäänyt.Jospa tänä vuonna saisin niitä tehtyä. Tai sitten ensi vuonna....

3.Ruisneliöt

Sain nyt kesällä Suomessa maistaa ystävän luona todella herkullisia ruisneliöitä ,joihin sain ohjeenkin.Neliöiden tekeminen on tyssännyt siihen,etten ole löytänyt sopivia maltaita (leipä-tai olut)vaan ainoastaan tummia mallasjauhoja,jotka eivät niihin sovi.Kunhan saan sopivia maltaita käsiini,niin leivon minäkin noita neliöitä.

Ja siinä ne olivat;enempää suunnitelmia ei ole tässä keittiössä tehty.


Haasteen jaan eteenpäin 4 kivalle  ruokabloggaajalle.





Ja ei paineita tämän haasteen kanssa,jos ei tee mieli....

15 kommenttia:

  1. Ihanan aurinkoisia leivoksia olet tehnyt! Ja tulipa täydellisellä ajoituksella, kun olen jostain syystä potenut akuuttia mangohimoa tämän päivän :D

    Kiitos haasteesta, vastaanpa siihen tässä jonain päivänä!

    VastaaPoista
  2. Hei Yaelian,
    Nämä keltaiset herkkuleivokset houkuttelivat minut heti tarkemmin ihastelemaan - ja huomasin, että ne ovat vielä raakaleivoksia!
    Siinä olisikin ensimmäinen unelman toteutus - raaka-kakku taikka - leivos... Lukiessani postaustasi eteenpäin huomasin että pääsen mukaan haasteeseen - kiitos Yaelian, tulen mielelläni mukaan (hissun kissun hiljakseen :-)

    VastaaPoista
  3. Anni Minerva:raakakakut ovat kyllä ihanan herkullisia.Ja mango antaa niin kivasti väriä.Kiva jos ehdit vastata haasteeseen:)

    Nina Bille:Rakastan raakakakkuja;ne ovat niin herkullisia ja luonnollisen makuisia:)Olisikin kiva nähdä millaisen raakakakun sinä teet:)

    VastaaPoista
  4. Jään innolla odottamaan noiden to-do-listan herkkujen toteutumista. Noita ei nimittäin minunkaan keittiössäni ole koskaan tehty.

    VastaaPoista
  5. Jonna:no nyt kun olen nämä suunnitelmat paljastanut niin kai ne on pakko myös toteuttaa;D

    VastaaPoista
  6. Otan nyt todennäköisen riskin nolata itseni totaalisesti, mutta sinulta tohdin kysyä, että mitä se raw tässä yhteydessä tarkoittaa? Ja noin yleensä, ei paisteta? Tai kypsennetä? Miten se leivonnassa toimii? Kun torttu kuulostaa leivonnalta:) Tiedän tietysti mitä sana raw tarkoittaa, mutta kun en itse ole asiaan vihkiytynyt niin yleensä vaan ohitan kaikki ohjeet, missä tämä raw esiintyy sen vuoksi, että ääk, en osaa, en ymmärrä :) Nyt jo punastuttaa kun laitan tämän kommentin.

    VastaaPoista
  7. Campasimpukka:ei todellakaan tarvitse nolostua,tämähän on sellaista,mitä kaikki eivät tunne,vaikka onkin ollut viimeisen vuoden aika paljon esillä Suomessakin. Eli raakatorttuja ei paisteta,tuota torttupohjaa voi kuivata kiinteämmäksi kuivurissa,mutten nyt tehnyt niin. JOs katsot tagiani "raw food" ja "raw jälkiruuat" niin löytyy paljon tietoa.Myös ihanasta Keittiökameleontin blogista (tuolla blogilistallani)löytyy asiasta paljonkin tietoa. Raw jälkkärit ovat muuten tosi hyviä;olen tarjonnut naapureilleni jotka eivät uskoneet ennenkuin maistoivat ja ihastuivat:)

    VastaaPoista
  8. Mango ja kookos ovat herkullinen ydistelmä ja houkuttelevat leivokset! Aika moiset koristelut onkin tuossa originaalissa ohjeessa, mutta jotenkin tuo krouvit reality ;) -ulkonäkö houkuttelee enemmän.

    VastaaPoista
  9. Campasimpukka:)

    Outi:Totta,tosi hyvin sopivat yhteen:)Originaalikakku (tuon ensimmäisen linkin takana;Stewartin sivulla kuva ei yhtä nätti) ja yritin kyllä tehdä vähän samannäköistä,mutta minkäs sille voi että silloin oli kuumaa ja kuorrutus meni vähän löysäksi ja mango taas liian pehmeää;D Kiitos:)

    VastaaPoista
  10. Oi, mä tykkään lukia näitä to do -listoja!
    Ja nyt sitten odotellaan, että löydät ne maltaat, niin saadaan meillekin se ruisneliö resepti! :)

    VastaaPoista
  11. Hups! sait minultakin tänä aamuna saman haasteen :)

    VastaaPoista
  12. Nanna:joo mutta keksin noin vähän suunnitelmia vaikka niitä piti olla 8....Niitä oikeita maltaita en kyllä ehkä täältä löydä;pitää odotella että joku tuttu tulee tai sitten kun itse olen taas Suomessa,,,

    Annemi:kiitos.Tosin en millään keksi mitään lisättävää tuohon.....

    VastaaPoista
  13. Kuulostaa herkulliselta ja kookos ja mango sopivat hyvin yhteen!

    VastaaPoista
  14. Hovkonditorn:Totta,kookos ja mango ovat hyvä pari:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...