sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Vaniljainen banaanihillo

Mitä tehdä kun banaanit ovat kypsyneet liian pehmeiksi? Kakkuja,raw-pikkuleipiä,erilaisia jälkiruokia,mutta entä hillo? Luin lehdestä eräästä kibbutsilaisesta,joka muisteli entisajan taukohetkiä,joihin kuului banaanihillo ja koska keittiössä oli juuri sopivasti ylikypsiä banaaneja; etsin netistä banaanihillo-ohjeita,joita löytyikin vaikka minkälaisia: kanelilla maustettuja,vaniljalla maustettuja,muihin hedelmiin yhdistettynä ym. Joissain ohjeissa oli liian paljon sokeria ja joissain lyhyt keitinaika,kun taas joissain hilloa keitettiin kauankin. Yhdistin sitten joitakin ohjeita,ja hillosta tuli aivan ihanaa;muistutti hieman banaanitoffeeta! Banaanihillo sopii  hyvin vaikka jugurttiin,täytekakkuun tai vaikka paahtoleivän ja  keksien päällysteeksi.
banskut olivat jo todella pehmeitä

Vaniljainen banaanihillo
  • 5-6 hyvin kypsää banaania(kuorineen hillooni tulevat banaanit painoivat 760 gr)
  • 3½ dl luomuruokosokeria
  • hieman yli ½ dl limesitruunan mehua
  • 3/4 tl vaniljajauhetta tai ½ tl suoraan vaniljatangosta raaputettua vaniljaa
  • ½ tl pektiinijauhetta
Huom:käytin tässä pektiinijauhetta,mutta jos käyttää hillosokeria,ei tuota pektiiniä tarvitse lisätä. Ainekset tähän tekemääni hilloon ovat samat(paitsi että lisäsin vaniljaa) kuin trooppisia hilloja valmistavan Marie Sharp-yrityksen banaanihillossa;siihenkin tuli pektiiniä.Tämän varmaan voisi tehdä ruokosokeria käyttäen myös ilman pektiiniä,mutta silloin valmis hillo on varmaan löysempää.Tästä tuli näillä aineksilla aika kiinteä hillo.

Muussaa banaanit kunnolla,lisää ruokosokeri ,johon on lisätty pektiiniä tai hillosokeria,vaniljaa sekä limesitruunamehua.Keitä alhaisella lämmöllä kunnes sokeri on sulanut,ja anna seoksen kiehua hyvin alhaisella lämmöllä noin 20-30 minuuttia tai kunnes hillo on sakeentunut.Jäähdytä ja kaada hillo steriloituihin hillopurkkeihin.
Puistossa kukkivat rosmariinit
Indiedays Inspiration julkaistaan vihdoinkin huomenna! Beta-versio on nyt täysin avoin ja sinne pääsee täältä

20 kommenttia:

  1. Käsittämätöntä että en oo koskaan tajunnut tehdä banaanista hilloa!

    T. yksi jota Banskuksikin kutsutaan :D

    VastaaPoista
  2. Nonnis-Bansku:no sittenhän sun pitääkin tehdä tätä;D

    VastaaPoista
  3. Sinä olet kyllä hämmentävän innovatiivinen. Eipä olisi tullut mieleenkään, että banaanista saa hilloa. Tosin minä pidän muiden mittapuulla raa'oista banaaneista ;-)

    VastaaPoista
  4. Olen aina ajatellut, että banaanihillo olisi tosi äitelää, kun banaani kypsennettäessä muuttuu omaan suuhuni vähän turhankin makeaksi. Mutta hyvä tietää, että ylikypsiä banskuja voisi kokeilla joskus johonkin muuhunkin kuin jäätelöön :)

    VastaaPoista
  5. Banaanihilloa! Vau, eipä olisi tullut itselle mieleen. Hauska idea!

    VastaaPoista
  6. Nam, banaanitoffee kuulostaa ihan liian hyvältä. ;-) Mä teen vähän jo tummuneista banaaneista maustekakkua (ossain päin maailmaa tätä vissiin kutsuttaisiin banaanileiväksi, mutta kakkua se mun mielestä on).

    VastaaPoista
  7. Jos talvella löydän edullisia banskuja, niin tätä kokeilen.

    VastaaPoista
  8. Jonna:en ollut minäkään erityisesti sitä ajatellut,ennenkuin luin jutun,jossa vanhempi mies kaipasi niitä entisajan ruokataukoja,joissa oli tarjolla banaanihilloa.Tuli mieleen,että sellaista täytyy tehdä! Kypsät banaanit taitaa olla myös sellaiset,jotka jakaa mielipiteitä;D

    Outi:Minusta tämä ei ollut äitelää(itse asiassa söin hieman ihan lusikalla),sillä tuo limemehu tasoittaa hieman sitä makeutta.Limemehun määrää voisi varmaan lisätä enemmänkin,jos vierastaa kypsän banskun makua.Minusta tämä oli tosi hyvää:)

    Jokihaka:tosi kiva hillo! Tänään söin sitä jugurtissa ja oli hyvää.Voisin kuvitella tuon sopivan tosi hyvin vaniljajäätelön kanssa.

    Riitta: En itsekään tajua miksi sellaista nimitetään banaanileiväksi kun se on enemmän kuin kakkua;itsekin on sellaista tullut tehtyä.Hillo oli tosi hyvää:)

    Unelma:Kokeile ihmeessä,Eikä tuohon tarvitse edes monta banaania.

    VastaaPoista
  9. Varmasti tosi ihanaa just kakuissa ja jätskin kanssa jne. Mua ei makeus ainakaan pelota, banaanijutut on yleensä ihani ;) Tosi kiva uusi idea kyllä.

    VastaaPoista
  10. Mausteinen manteli:
    ajattelinkin just että vaniljajätskin kanssa tuo olisi tosi namia:) Ja voihan tuosta sitä sokeria vähän vähentääkin,tosin se ei sitten ole yhtä säilyvää.

    VastaaPoista
  11. Nam, kuulostaa niin hyvältä! Itse kyllä olen ehkä hieman poikkeava (outo) henkilö, sillä minun täytyy kypsyttää banaani todella tummaksi. En voi sietää keltaisia banaaneja saati sitten vähän vihreitä! Lisäksi banaanin pitää olla pehmeä ja lämmin, jotta voin syödä sen. :P

    VastaaPoista
  12. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  13. Bakerinta:tuo hillo on tosi namia:) Et ole poikkeava sillä minäkin pidän sekä keltaisista ja jo ruskeapilkkuisista banskuista;tosin nuo jälkimmäiset sitten menevät jonkun muun sekaan.Mutta tykkään banskuistani kylmänä;D

    VastaaPoista
  14. Mahti-idea. Tässä yhteydessä en malta olla käyttämättä tilaisuutta mainostaa banaaniketsuppia :)

    http://polkkapossu.blogspot.fi/2008/01/bantsuppi.html

    VastaaPoista
  15. Polkkapossu:kiitos ja banskuketsuppikin kuulostaa mahtavalta,tulen katsomaan....

    VastaaPoista
  16. Ihana blogi sulla, oli pakko päästä lukijaks, ruuan laitto ja leivonta on mun mieleen (:, käyhän kurkkaa mun leivonta juttuja jos kiinnostaa pinskunpuuhastelut blogspot.fi tai googleta

    VastaaPoista
  17. Pia:tervetuloa ja kiitos sanoistasi:) Tulenkin katselemaan sinun blogiasi...

    VastaaPoista
  18. Kuulostaa hyvältä. Tätä pitää joskus tehdä.:) Banaaneista olen tehnyt curdia, ja kesällä saatiin tuttavalta raparperi-banaanihilloa. Sekin hillo oli hyvää, kun raparperi toi mukaan kirpeyttä.:)

    VastaaPoista
  19. Banskuhillo kuulostaa kyllä tosi eksoottiselta. :) Ja komppaan Jonnaa, olet kyllä todella innovatiivinen! :)

    VastaaPoista
  20. Maistuis varmaan sullekin:raparperibanskuhillokin kuulostaa tosi ihanalta:) Banaani tosiaankin tarvitsee tuossa hillossa vähän kirpeyttä:)

    Riikka: ei lainkaan niin eksootinen kuin miltä kuulostaa...Ja kiitos:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...