Flunssan kourissa;ruoka ei maistu,vielä vähemmän kokkailu
mutta muutama päivä sitten join espresson torilla ja katselin taakseni
Valtava koju täynnä makeita herkkuja
Ennen olin näihin heikkona;nyt liian makeita minulle mutta joskus voi tällaista maistaa ihan pikkuisen...
Herkullisen näköisiä! Itse pyrin vähentämään herkuttelua pikkuisen, joten nämä saivat kyllä veden kielelle :)
VastaaPoistaMulla oli ennen ihan himo tuollaisiin;tein niitä Suomessakin aina joskus tarjottavaksi(tosin vain sitä perus-baklawaa..).Nyt olen päässyt sen verran hyvin makeanhimosta eroon,että kestän katsella tuollaista ilman että on pakko ostaa.Mutta joskus ihan pieni palanen....;D
PoistaKiitos,flunssa iski nyt aika pahasti mutta toivottavasti ei kestä kauan.
Ai niin, pikaista paranemista myös! =)
VastaaPoistaNammmmmmm! Eihän baklawaa kavereineen kerralla voi paljoa syödä mutta kun se on hyvää niin se on niin hyvää.
VastaaPoistaJuu ihan pikkuisen vaan sitä voi syödä ,sen verran makeaa on mutta hyvää ihan joskus ja vähäsen:D
PoistaNo nimenomaan, pienissä erissä toimii hyvin ;) Hauska kun siellä ei erityisesti koristella noita makeita pinnasta. Meillä nuo brigadeirotiskit on aikamoisia väriloistossaan...... tällaisia näkymiä on kyllä friteeratuista pikkusuolaisista, jotka on erityisessä suosiossa täällä - itse en oikeen millään erota niitä enkä ole kyllä pahemmin innostunutkaan, kun useimmat uivat juustossa. Friteerattuja banaaneja ostan joskus harvoin herkuksi.
VastaaPoistaNäin on ...nuo ei kyllä mitään ekstra koristelua kaipaa ,olisivat silloin aivan liian makeat.Ja brigadeirot vasta makeita onkin;D Varmaan aikamoisia rasvapommeja ne sun kuvaamasi friteeratut jutut.Onkohan ne sun ostamat friteeratut banaanit keittobanaaneista;sellaisia oli Venezuelassakin
PoistaJust eilen maistettiin nykyään bloggaajanakin kunnostautuneen Joseph Youssefin tekemänä libanonilaista jälkkäriä, jossa oli tuota nuudelin näköistä taikinaa. Oli uus juttu mulle.
VastaaPoistaHuomasinkin kun katselin teidän nyyttärijuhlien kuvia.Tuota nuudelitaikinaa olen nähnyt Helsingissäkin etnisessä kaupassa-.Ja täällä arabiravintoloissa laittavat sellaista tosi hyvää juttua sen kanssa,jossa on myös juustoa
Poistahttp://en.wikipedia.org/wiki/Kanafeh
Samaa tulin ihmettelemään, samaa haitulaa jota saatiin Josen jälkkärissä.
Poistaja mä!
PoistaAnna,oli varmaankin hyvää se Josen jälkkäri!
PoistaNanna:)
Aikoinaan, kun olin kibbutsin navetassa vasikkapuolen vastaavana (unelma-ammatti), sinne tuli silloin talloin porukkaa Nazaretista raivaamaan lantaa pois pihatoista. He toivat aina tullessaan ison laatikollisen baklavaa, ja hyvaa sellaista. Niina paivina en syonyt mitaan muuta, nam. Voisin nykyaankin syoda noita tosi paljon. Suosikkini ovat nuo rapeat 'nuudeli'potkot, joissa on pistasiopahkinoita sisalla.
VastaaPoistaAnu,en kyllä enään pystyisi noita syömään kuin aika pienen palan.Mutta nuo pistaasipähkinäpötköt ovat kyllä aika nameja:)Hih,vasikoiden kanssa oli varmaan kiva touhuta;D
PoistaOvat kyllä makeita, mutta pienen palan pystyy syömään kerrallaan :)
VastaaPoistaNäin on ,muuten tulee sokerihumala;D
PoistaIhanan näköisiä ja täällä mietin parhaillaan pääni puhki, että missä minä tuollaista nuudelipötköä oikein olen maistanut. Ei muista, mutta ihan voin maunkin vielä tuntea kielen päällä...
VastaaPoistaNuo ovat kyllä tosiaankin aika kivan näköisiä ja herkullisiakin,pienissä määrin. Maku on tosiaankin sellainen,että sitä haluaisi uudelleenkin;D
PoistaPikaista paranemista! Tiedätkö, miten tuota jännää taikinaa tehdään. Baklava-leivonnaiset ovat melkein ainoita ns. normimakeita joita joskus harvoin vielä maistelen. Siinä riittää sokerihuumaa pitkäksi aikaa, mutta jotenkin ovat vaan niin herkullisia :)
VastaaPoistaKiitos,täällä on nyt kamala flunssa-aalto:) Luulen ,että se on filotaikinan tapaista ja sitten jollain laitteella laitettu nuudeleiksi.Ehkä voisi kokeilla pastakoneella.....Sokerihuuma noista tosiaankin tulee mutta pieni pala joskus on tosi herkullista:)
PoistaJoko kerroin, että baklavaa saa Oslostakin. Vaan on ne tosi makeita aikuisen makuun. Nuorempana niitä voisi syödä enemmänkin. Nyt me jaettiin neljään pekkaan kaksi ja se oli ihan sopivasti.
VastaaPoistaEt tainnut kertoa.Helsingissä,Manskulla lähellä Tullinpuomia,oli myös yksi paikka jossa tehtiin baklawaa,oliskohan se vielä siellä...Joo,tosi makea,ei kokonaista jaksa millään syödä...
PoistaThat pastry is flaky beyond belief! I want to try it so badly, but I can't find anything like it around here. Not baked, not frozen, not anything I can make at home. I can only imagine it tastes like crispy threads woven by wheat angels... ;)
VastaaPoistaHannah,that pastry really looks artistic.Have you any Middle Eastern shops where you live;I guess you could find that kadaif dough there.
Poistalämpimimmät onnittelut hyvästä sijoituksesta!
VastaaPoistaoho, mä yllätyin niin kun pystyinkin kommentoimaan eikä mitenkään taas tökkinyt! jäin ihmettelemän sitä...niin ne baklavat ja lähi-idänmaiden muut makeudet, niitä voi syödä vain hyvin vähän ja pienen palan erittäin väkevän espresson kera, muuten tulee liikaa makeutta suun täydeltä.;)
VastaaPoistaHerkkusuu:kiitos vaan:) No kiva kun ei tökkinyt tällä kertaa:) Jeps,hyvä espresso tai arabialainen (turkkilainen) pieni kahvi sopiikin loistavasti taittamaan noiden niin makeiden herkkupalojen liikaa makeutta:)
VastaaPoista