sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Makeaa torilla

Flunssan kourissa;ruoka ei maistu,vielä vähemmän kokkailu
mutta muutama päivä sitten join espresson torilla ja katselin taakseni
Valtava koju täynnä makeita herkkuja
Ennen olin näihin heikkona;nyt  liian makeita minulle  mutta joskus voi tällaista maistaa ihan pikkuisen...

27 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä! Itse pyrin vähentämään herkuttelua pikkuisen, joten nämä saivat kyllä veden kielelle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli ennen ihan himo tuollaisiin;tein niitä Suomessakin aina joskus tarjottavaksi(tosin vain sitä perus-baklawaa..).Nyt olen päässyt sen verran hyvin makeanhimosta eroon,että kestän katsella tuollaista ilman että on pakko ostaa.Mutta joskus ihan pieni palanen....;D
      Kiitos,flunssa iski nyt aika pahasti mutta toivottavasti ei kestä kauan.

      Poista
  2. Ai niin, pikaista paranemista myös! =)

    VastaaPoista
  3. Nammmmmmm! Eihän baklawaa kavereineen kerralla voi paljoa syödä mutta kun se on hyvää niin se on niin hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ihan pikkuisen vaan sitä voi syödä ,sen verran makeaa on mutta hyvää ihan joskus ja vähäsen:D

      Poista
  4. No nimenomaan, pienissä erissä toimii hyvin ;) Hauska kun siellä ei erityisesti koristella noita makeita pinnasta. Meillä nuo brigadeirotiskit on aikamoisia väriloistossaan...... tällaisia näkymiä on kyllä friteeratuista pikkusuolaisista, jotka on erityisessä suosiossa täällä - itse en oikeen millään erota niitä enkä ole kyllä pahemmin innostunutkaan, kun useimmat uivat juustossa. Friteerattuja banaaneja ostan joskus harvoin herkuksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on ...nuo ei kyllä mitään ekstra koristelua kaipaa ,olisivat silloin aivan liian makeat.Ja brigadeirot vasta makeita onkin;D Varmaan aikamoisia rasvapommeja ne sun kuvaamasi friteeratut jutut.Onkohan ne sun ostamat friteeratut banaanit keittobanaaneista;sellaisia oli Venezuelassakin

      Poista
  5. Just eilen maistettiin nykyään bloggaajanakin kunnostautuneen Joseph Youssefin tekemänä libanonilaista jälkkäriä, jossa oli tuota nuudelin näköistä taikinaa. Oli uus juttu mulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomasinkin kun katselin teidän nyyttärijuhlien kuvia.Tuota nuudelitaikinaa olen nähnyt Helsingissäkin etnisessä kaupassa-.Ja täällä arabiravintoloissa laittavat sellaista tosi hyvää juttua sen kanssa,jossa on myös juustoa
      http://en.wikipedia.org/wiki/Kanafeh

      Poista
    2. Samaa tulin ihmettelemään, samaa haitulaa jota saatiin Josen jälkkärissä.

      Poista
    3. Anna,oli varmaankin hyvää se Josen jälkkäri!

      Nanna:)

      Poista
  6. Aikoinaan, kun olin kibbutsin navetassa vasikkapuolen vastaavana (unelma-ammatti), sinne tuli silloin talloin porukkaa Nazaretista raivaamaan lantaa pois pihatoista. He toivat aina tullessaan ison laatikollisen baklavaa, ja hyvaa sellaista. Niina paivina en syonyt mitaan muuta, nam. Voisin nykyaankin syoda noita tosi paljon. Suosikkini ovat nuo rapeat 'nuudeli'potkot, joissa on pistasiopahkinoita sisalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anu,en kyllä enään pystyisi noita syömään kuin aika pienen palan.Mutta nuo pistaasipähkinäpötköt ovat kyllä aika nameja:)Hih,vasikoiden kanssa oli varmaan kiva touhuta;D

      Poista
  7. Ovat kyllä makeita, mutta pienen palan pystyy syömään kerrallaan :)

    VastaaPoista
  8. Ihanan näköisiä ja täällä mietin parhaillaan pääni puhki, että missä minä tuollaista nuudelipötköä oikein olen maistanut. Ei muista, mutta ihan voin maunkin vielä tuntea kielen päällä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo ovat kyllä tosiaankin aika kivan näköisiä ja herkullisiakin,pienissä määrin. Maku on tosiaankin sellainen,että sitä haluaisi uudelleenkin;D

      Poista
  9. Pikaista paranemista! Tiedätkö, miten tuota jännää taikinaa tehdään. Baklava-leivonnaiset ovat melkein ainoita ns. normimakeita joita joskus harvoin vielä maistelen. Siinä riittää sokerihuumaa pitkäksi aikaa, mutta jotenkin ovat vaan niin herkullisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos,täällä on nyt kamala flunssa-aalto:) Luulen ,että se on filotaikinan tapaista ja sitten jollain laitteella laitettu nuudeleiksi.Ehkä voisi kokeilla pastakoneella.....Sokerihuuma noista tosiaankin tulee mutta pieni pala joskus on tosi herkullista:)

      Poista
  10. Joko kerroin, että baklavaa saa Oslostakin. Vaan on ne tosi makeita aikuisen makuun. Nuorempana niitä voisi syödä enemmänkin. Nyt me jaettiin neljään pekkaan kaksi ja se oli ihan sopivasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Et tainnut kertoa.Helsingissä,Manskulla lähellä Tullinpuomia,oli myös yksi paikka jossa tehtiin baklawaa,oliskohan se vielä siellä...Joo,tosi makea,ei kokonaista jaksa millään syödä...

      Poista
  11. That pastry is flaky beyond belief! I want to try it so badly, but I can't find anything like it around here. Not baked, not frozen, not anything I can make at home. I can only imagine it tastes like crispy threads woven by wheat angels... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hannah,that pastry really looks artistic.Have you any Middle Eastern shops where you live;I guess you could find that kadaif dough there.

      Poista
  12. lämpimimmät onnittelut hyvästä sijoituksesta!

    VastaaPoista
  13. oho, mä yllätyin niin kun pystyinkin kommentoimaan eikä mitenkään taas tökkinyt! jäin ihmettelemän sitä...niin ne baklavat ja lähi-idänmaiden muut makeudet, niitä voi syödä vain hyvin vähän ja pienen palan erittäin väkevän espresson kera, muuten tulee liikaa makeutta suun täydeltä.;)

    VastaaPoista
  14. Herkkusuu:kiitos vaan:) No kiva kun ei tökkinyt tällä kertaa:) Jeps,hyvä espresso tai arabialainen (turkkilainen) pieni kahvi sopiikin loistavasti taittamaan noiden niin makeiden herkkupalojen liikaa makeutta:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...