torstai 17. tammikuuta 2013

Kaakaolla maustettua kukkakaalia;uskomattoman hyvää!

Kuvassa tuo kaakaoinen kukkakaali ei nyt näytä kauhean nätiltä,mutta uskokaa että
siitä tuli hurjan hyvää!
Täkäläisessä blogissa oli valmistettu kaakaolla maustettua,paahdettua kukkakaalia,joka vaikutti sellaiselta mitä piti kokeilla ja niinpä sitten teinkin sitä.Ensin ajattelin että miten ihmeessä kukkakaali ja kaakao,mutta sitten tuli mieleen että miksi ei.Ja kaakaon lisäys teki paahdetusta kukkakaalista niin hyvää,että sitä on pakko saada pian lisää! Chanitan ohjeessa ei ollut chiliä,mutta lisäsin sitä sillä mielestäni chili ja suklaa on niin hyvä yhdistelmä.

Kaakaolla maustettua,paahdettua kukkakaalia
  • 1 keskikokoinen kukkakaali(pakastettukin käy)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ruususuolaa
  • 1-2 tl chilihiutaleita(tai chilijauhetta)
  • 2 kukkurallista teelusikallista kaakaojauhetta
Paloittele kukkakaalin kukinnot sopivan kokoisiksi suupaloiksi,aseta kannelliseen astiaan ja lisää öljy, suolaa sekä chilihiutaleita.Ravistele astiaa niin että öljyä tarttuu kukkakaalin pintaan.Lisää kaakaojauhe,ja heiluttele astiaa niin että sitäkin tarttuu kukkakaalipalojen pintaan.Paahda kukkakaalia 20-25 minuuttia 200C-asteessa,kunnes kukkakaali on paahtunut mutta vielä hiukan al dente.Nauti!
Rosmariini  on yrtti,jota minun ei tarvitse koskaan hakea kaupasta,sillä sitä kasvaa kodin viereisessä puistossa.Nyt juuri se kukkii ja uutta tuoretta rosmariinia puskee pensaista.

39 kommenttia:

  1. No on erikoiselta kuulostava setti! Noinkohan tohtisi kokeilla? :D

    VastaaPoista
  2. kuulosta namilta. Paahdoit. Miten?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis uunissa paahdoin,kuten tuolla ohjeessa sanotaan.Ja oli tosi hyvää:)

      Poista
  3. Jälleen kerran olen ihan ällikällä lyöty, kun luen näitä sun juttuja. Kukkakaalia ja kaakaota! Jotenkin se kuulostaa aivan fantastiselta makuparilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensin minäkin ajattelin että miten kukkakaalin maku ja tuo kaakao menevät yhteen ,mutta erittäin hyvää tästä tuli ja vielä kun lisäsin tuota chiliä.On todellakin mahtava makupari:)

      Poista
  4. Kuulostaa jännältä. Oi, oi, rosmariini. Minun parvekepuskani kuolivat taas, yhden yritin ottaa sisälle mutta ei sekään elänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännän hyvää oli.Voi harmi tuota rosmariiniasi,toivottavasti seuraavalla kerralla voi paremmin.

      Poista
  5. Kuulostaa erikoiselta. En taida sentaan uskaltaa vieda huomenna anopin sapatti-illalliselle :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jospa et kertoisi mitä siinä on,,,,,kyllä varmaan tykkäisivät hekin;D

      Poista
  6. Oijoi, kuulostaa ihanalta! Törmäsin joskus aikaisemmin kaakaolla maustettuihin paahdettuihin porkkanoihin, mutta en ole sitäkään vielä muistanut testata...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli aivan ihanaa.Mulla oli vaan ihan pikkuinen kukkakaali,ja pian on saatava sellaista lisää,sillä haluan tehdä tätä uudestaan:) Porkkanoihin sopii takuulla myös tuo kaakao,ja kun porkkanoissa on vielä sitä makeuttakin....

      Poista
  7. No uskon kyllä, että maistuu! Olen itsekin innostunut viime aikoina kaakaosta suolaisissa ruoissa. Uskomattoman hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) jännästi kaakao lisää makuelämystä yllättävissäkin kombinaatioissa:)

      Poista
  8. Ihan uusi yhdistelmä tosiaan, mutta kivahan se on saada uusia makuja testiin :) tuo rosmariinitilannehan on ihanteellinen.. on ihan mun lempimauste, käytän paljon. Laitoin juuri parvekkeelle uusia yrttejä vanhojen oheen.. rosmariinia myös.

    VastaaPoista
  9. Ihan yllätyin miten hyvää tämä oli.Kukkakaali on kyllä muutenkin suosikkejani ja nyt talvisaikaan täällä parhaimmillaan,ja syönkin sitä usein.
    Rosmariinitilanne onkin ihanteellinen,olispa vielä muitakin yrttejä tuolla puistossa.Kun asuin jonkun aikaa pohjoisessa,niin siellä oli myös laventelipuskia joka paikassa.

    VastaaPoista
  10. Ei olisi tullut mielenkään sekoittaa kaakaota kukkakaaliin. Mutta voin kuvittella että sopii!

    VastaaPoista
  11. Melko rohkean kuuloinen yhdistelmä! Eipä ois tullut itselle mieleen..

    VastaaPoista
  12. No tätähän on nyt pakko koittaa tehdä, ei olisi kyllä tullut pieneen mieleenikään tälläinen yhdistelmä. Etttei vaan olis alkuperäiseltä kokkaajalta vahingos pudonnu kaakaopurkki kukkakkaalien päälle... ;D

    No oli reseptin alkuperä mikä tahansa niin lopputuloshan se on pääasia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. minä tein tänään jo toisen kerran;muutenkin kukkakaali on herkkuani ja nyt kun on sen sesonki niin sitä tulee paljonkin käytettyä.Jos putosi se kaakaopurkki niin oli hyvä vahinko;D

      Poista
  13. Kukkakaali, kaakao ja chili - upea yhdistelmä! Mitä muuta laitoit lautaselle sen lisäksi?
    Muita kokeiltuja ja toimivia raaka-ainekombinaatioita löytyy kirjasta "The flavour thesaurus", jota kirjaa sikäläinen bloggari on ehkä lueskellut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti hyvä yhdistelmä:) En laittanut lautaselle mitään muuta vaan ensimmäisellä kerralla tein aika pienen määrän jonka söin ihan silleen.Tänään laitoin vähän isommasta kukkakaalista ja sekin meni ihan silleen;D Olen joskus kuullutkin tuosta kirjasta,mielenkiintoista!

      Poista
  14. Jisses, en olisi ihan ensimmäisenä keksinyt yhdistää kaakaota kukkakaaliin! o_O Mutta jos kerran sanot hyväksi, niin uskon kyllä. Chilin lisääminen oli varmasti fiksu veto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riitta,no en ehkä minäkään mutta kaakao ja chili ja suola on muutenkin hyvä kombo ja tässä se sopi ihan tosi hyvin uunipaahdetun kukkiksen kanssa:) Ja chili antoi tosiaankin kivasti vielä lisämakua:)

      Poista
  15. Vautsi - huima makuyhdistelmä! Pitääpi kokeilla.

    VastaaPoista
  16. En usko ennen kuin kokeilen. Siis huomiselle ruokalistalle!

    VastaaPoista
  17. ravintola Luomossa olen maistanut kaverin lautaselta jälkiruokaa, jossa oli kukkakaalia ja kaakaota. Makeana toimi, mutta suolaisena ruokana vaikea mieltää. Ja edelleen, kokeilen!

    VastaaPoista
  18. Makeassa jutussa tuo kukkakaali kuulostaa vieläkin erikoisemmalta.Odotankin mitä pidät suolaisesta versiosta;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedätkö me kokeiltiin tätä mutta ei niin välitetty. Kaakao oli liian suklainen, vallitseva, joten ei uponnut. Mutta kiva oli kokeilla!

      Poista
    2. Merituuli:ehkä siihen vaikuttaa millaista kaakaota käytetään .Itse tykkäsin tosi paljon ja tein jo 3 kertaa.Kaakaon ja suolan liittohan on tosi hyvä;D Mutta makuja on kaikenlaisia;D

      Poista
  19. Wow cocoa is an interesting addition! I'm very curious to try this now Yaelin! :D

    VastaaPoista
  20. Taidan kokata tätä heti tänään! Ajattelin käyttää Van Houten -kaakaojauhetta (vahvaa), toivottavasti sopii hyvin. Kukkakaalikin odottaa jääkaapissa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huli,se Van Houtenin sopii takuulla hyvin tuohon;mulla oli jotain luomukaakaota,joka oli ihan hyvälaatuista:)

      Poista
  21. Vau, tämän pistän perjantai-illalla tekeille. Todella helppoa ja varmasti hyvää. Tämä sun blogi on niin ihana paikka, kun en itse millään keksi, niin otan sinulta herkkuja malliksi.

    Mä en tiennyt, että kukkakaalia voi pakastaa.

    VastaaPoista
  22. Kuulostaapa hyvältä, jossain vaiheessa illan naposteluksi kevyen aterian jälkeen sopisi.

    VastaaPoista
  23. Birgitta;toivottavasti tykkäsit,tein tätä jo muutaman kerran! Kiitos,kiva että löytyy ideoita:)Teillähän on sitä kukkakaalia siellä kaupoissa pakasteena.....

    Arleena:oli tosiaankin hyvää ja etenkin jos pitää kukkakaalista:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...