tiistai 8. tammikuuta 2013

Herkkusieniä etiopialaiseen tapaan ja juusto-osaston uusi ilme

Viime viikolla injera-lätyn päällä oli myös (aivan liian vähän...) herkullinen herkkusieniannos,ja kotona sitten etsiskelin siihen ohjetta.Hyvä ohje löytyikin ihanasta Veggie Belly-blogista ja tein sienet suurinpiirtein blogin ohjeen mukaisesti.Veggie Bellyn sieniohje ei ollut ihan sama kuin ravintolassa käytetty,mutta tästä tuli todella hyvää ja sellainen sieniruoka,mitä varmaan tulen tekemään toistekin.

Herkkusieniä etiopialaiseen tapaan
  • noin 400 grammaa herkkusieniä
  • 1 vihreä suikaloitu paprika
  • iso punasipuli
  • 2 keskikokoista tomaattia
  • 2 rkl öljyä (tai kirkastettua voita)
  • 2-3 rkl berbere-maustesekoitusta
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1-2 tl sitruunamehua
  • suolaa maun mukaan


Lämmitä öljy tai kirkastettu voi suuressa paistinpannussa (käytin wokkipannua).Lisää suikaloitu punasipuli,paprikasuikaleet sekä kuutioitu tomaatti. Paista keskilämmöllä noin 4 minuuttia (päätin kypsentää kasviksia vähän kauemmin ja tomaatit muuttuivat kastikkeeksi,erittäin hyvää niinkin) ja lisää sen jälkeen paloitellut herkkusienet.Paista korkeimmalla lämpötilalla ja lisää mausteet,sitruunamehu  sekä murskattu valkosipuli. Paista vielä 3 minuuttia tai kunnes sienet ovat pehmenneet. Koristele tuoreella persiljalla tai korianterilla.Maista ja lisää suola vasta lopussa.
Viime viikolla käydessäni asuinalueeni jättimarketissa (josta kirjoitin aiemmin täällä)huomasin että  kaupan juusto-osasto oli muuttunut hollantilaiseksi kyläksi;D
Tältä näytti juusto-osaston toisella puolella. Onnistuin ottamaan muutaman salakuvan ja aika mukavan näköiseksi oli tuo juusto-osasto muutettu.
Muitakin muutoksia oli siellä tehty.

14 kommenttia:

  1. Onpa houkutteleva sieniohje! :) Nämä postaamasi etiopialaiset reseptit vaikuttavat kaikki oikein hyviltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä olikin tosi hyvää:) Etiopialaisessa keittiössä on yllättävän herkullisia ruokia;etenkin kasvispuolella,ja nimenomaan taitavan maustamisen johdosta.Kiinnostuin siitä kun vapaaehtoispaikassani etiopialainen sairaanhoitaja teki siellä aina herkulliselle tuoksuvaa ruokaa:)

      Poista
  2. Todella herkullisen näköistä!

    VastaaPoista
  3. Aikamoinen juustotiski! Ja kyllä ne siellä Etiopiassa noita sieniäkin näköjään osaa valmistaa.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps,mainion näköiseksi laitettu juustotiski! Ja ihan kivoja juttuja löytyy etiopialaisesta kasviskeittiöstä:)

      Poista
  4. Minkahanlaisia sienia Etiopiassa oikeasti kasvaa?

    Naytin miehelleni tuota jattimarketin juustotiskin ilmetta eika oikein innostunut.
    Ei ilmeisesti tykkaa kitschista. Naytin, kun han aikoinaan oli toissa firmassa joka teki talle yritykselle samantyyppisia juttuja kun avasivat jonkun ison liikkeen.

    Minusta oli ihan kiva uudistus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpähän tiedä,mutta ainakin tuo ruoka näkyy aina olevan herkkusienistä tehty. Ystäväni Maryn mukaan,joka kävi siellä toissa vuonna,melkein kaikki kasvaa siellä luomuna. Minusta tosi kivan näköinen tuo "hollantilainen" juustotiski.Tuo marketti on niin paljon viihtyisämpi kuin muut,puhumattakaan upeista valikoimista ja loistavasta taustamusiikista;D

      Poista
  5. Nappasin sieniohjeen talteen, kuulostaa hyvältä!

    Hih, ihanat somisteet juustomaassa, just tuollaiset niiden pitääkin olla. Huumoria peliin, sanon minä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli tosiaankin hyvää ja teen varmaankin toistekin!
      Minusta ihan mahtavan kivan näköinen nyt tuo juusto-osasto ja muutenkin markettiin oli lisätty joitakin kivoja juttuja.Mukavaa kulkea siellä ostoksilla kun kaupasta on tehty kiva:)

      Poista
  6. The mushrooms look fantastic Yaelin! What a simple but effective recipe! :D

    VastaaPoista
  7. Lorraine,they were really good!

    VastaaPoista
  8. Aivan ihana tuo juustotiski! Mielestäni kaupoissa voitaisiin enemmän panostaa tuohon visuaaliseen puoleen ettei kaikki marketit olisi samanlaisia, kliinisia halleja, joiden läpi stressaantuneet ihmiset juoksevat läpi...Tai ehkä mie vaan oon vähän hörhö, kun tykkään maleksia eri paikoissa ja katsella/tunnustella/haistella vähän kaikkea :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta on.Miten mukavaa onkaan kierrellessä marketissa,joka on viihtyisä ja varmaan silloin tarttuu mukaan jotain sellaistakin,mitä ei ollut lainkaan tarkoitus ostaa;D Minäkin tykkään viipyä marketissa vähän kauemmin ja katsella mitä uutta on tullut ja lukea tuoteselostuksia;D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...