lauantai 4. lokakuuta 2014

Koukuttava raakanamu-granaattiomena-chialiuskat/rullat

Kokeilut granaattiomenilla jatkuvat...... ,ja niitä tuleekin ahkerasti  käytettyä eri tavoin,kuten vaikka näissä rullissa,joihin tuli idea torin granaattiomenavuorta katsellessa.... Chia-siemenet antavat näille namuille kivasti suuntuntumaa. Nämä kuuluvat raw-kategoriaan,ja tein ne kuivurissa,mutta rullien kuivatus onnistuu myös uunin minimilämpötilassa.Granaattiomenoiden lisäksi näihin tuli myös omenamehua, ja molempien maku tiivistyi kuivattaessa aivan ihanaksi:).Ja chiasiemenet antavat näille kivan suuntuntuman.Huomasin että nämä ovat erityisen koukuttavia....Samanlaisia liuskoja/rullia voi tehdä myös muita hedelmämehuja käyttämällä.

Granaattiomena-chia liuskat/rullat
  • 2 dl granaattiomenamehua
  • 3 dl omenamehua
  • 4 rkl chiasiemeniä
  • 2 tl psyllium-kuitua
Kaikki ainekset sekoitetaan keskenään ja niiden annetaan turvota.Kun neste on turvonnut ja muuttunut geelimäiseksi,sitä levitellään joko kuivurin tasolle tai sitten leivinpaperin päälle uunipellille. Annetaan kuivua kunnes pinta on jähmettynyt,jonka jälkeen levy käännetään ja leivinpaperi /kuivurin alusta kuoritaan varovaisesti pois. Jatketaan kuivaamista kunnes toinenkin puoli on kuivunut tarpeeksi. Leikkasin levystä saksilla liuskoja,jotka käärin rulliksi.

28 kommenttia:

  1. Hmm... kroppa ei nykyään oikein arvosta granaattiomien sokerisuutta, mutta ehkä chialla höystettynä sillekin kelpaisi, makunystyille ainakin. :-> Olen vasta viime aikoina oppinut, miten monikäyttöistä psylliumkin on, sillä paksuntaa ja hyydyttää vaikka mitä ja vaikka leipookin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maija,harmi jos et voi oikein syödä granaattiomenia,mutta eiväthän ne niin kauhean makeita ole,joten onko se niiden sokeripitoisuus sitten suuri,en ole tuota tullut ajatelleeksi. Chiat antavat ihanasti suuntuntumaa näille.Ja psyllium on oikea ihmeaines niin monessa jutussa:)

      Poista
  2. Ompa ihanan näköisia ja kuuloisia! Pitkästä aikaa voisikin alkaa näitä remmejä kuivattelemaan. Lämmityskausi on muutenkin alkanut, niin lisälämpö ei haittaa yhtään. En tosin olllut aikaisemin hoksannutkaan, että näitä voi tehdä mehuista chian avulla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 'Paula,olivat hurjan hyviä ja pitää tehdä näitä uudestaankin,kun lopppuivat alta aikayksikön. Ennen olen laittanut pellavansiemeniä,mutta jauhettuna,mutta kokonaiset chiat olivat tosi kivoja tuossa:)

      Poista
  3. Aivan ihanan näköisiä ja kuuloisia.

    VastaaPoista
  4. Nam, tulee ihan vesi kielelle noita katsoessakin!

    VastaaPoista
  5. Aw, kaikki raw-aiheet on niin mun juttu että! Noita taidan kokeilla, aika helppo ohjekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helena:kiitos,ja varmaankin tykkäisit näistä;nämä menivät tosi nopeasti kun olivat niin kivaa naposteltavaa:) ja tosiaankin,ei edes vaikeaa tehdä:)

      Poista
  6. Tää on ollut lempiblogejani jo kauan ja olen jo jotain ohjeillasi tehnytkin. Tämän meinaan kokeilla heti huomenna. Sain tästä hyvän idean lastenlasten herkkupaloiksi. Ihana bloogi! Oon tästä kertonut innoissani monelle muullekkin, kuin tytöilleni. Kiitos sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Betunia;Betunia,kiitos ihanasta palautteestasi;sait minut tosi iloiseksi:) Kerro sitten mitä tykkäsit.Näihinhän voi käyttää eri mehuja,ja seuraavaksi teen vain ihan omenaiset tällaiset.- Ja hyvät ja terveelliset,mutta namit herkkupalat lapsenlapsille:)

      Poista
    2. Sain ostettua Punnitse ja säästä liikkeestä granaattiomenamehua ja nyt on ensimmäinen puoli kuivunut. Käänsin sen äsken ja herkuttelin leivinpaperin reunaan jääneillä hyytelöillä. Ihanaa se on, mutta nyt mietin teinkö tyhmästi, kun en raskinut ostaa hedelminä ja tehdä sen mehun itse. Espanjassa asuessamme söin niitä useinkin, joten tuon mehun maku oli mielestäni tuoretta mehua hapamampi. Hyvää siitä silti tuulee, joten jääneekö muksuille yhtään.
      Tuo tänään laittamasi ohje on myös pakko kokeilla.

      Poista
    3. Betunia:ihan hyvä se valmiskin mehu on jos siihen ei ole muuta lisätty. Voipa olla että säilöttäessa se happanee se mehu ja eihän kaikki granaattiomenat edes ole makeita. Kiva kuulla että teit näitä!

      Poista
  7. Oi, onpas hauskan näköisiä! Sinulta saa kyllä aina niin kivoja uusia ideoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rommirusina:kiitos ja kiva kuulla että näistä ohjeista on jotain hyötyä muillekin:)

      Poista
  8. Näitä on ihan pakko testata.Näyttävät super terveelliseltä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Susanna;,kiitos,Ovat myös erittäin herkullisia:)

      Poista
  9. oi että mitä kaunottaria! kun tuota psylliumia ei tule muuten koskaan missään käytettyä, niin mitä luulet, onko se ihan välttämätön tuossa? Onnistuisivatko ilman?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Andalusiana:kiitos ihanainen:) Alussa en ajatellut edes laittaa psylliumia mutta kun seos oli vähän löysää niin lisäsin.,Psylliumilla on kiva ominaisuus turvottaa nesteitä:) Ja sitä käytetään myös gluteenittomassa leivonnassa. Kyllä se varmaan onnisuu ilmankin,mutta silloin noiden chiasiementen määrä pitää olla vähän suurempi.Ja uunissa se onnistuu niin että seos levitetään sentin paksuiseksi kerrokseksi leivinpaperin (kevyesti öljytyn ) päälle ja annetaan kuivua uunin kaikkein alhaisimmassa lämpötilassa.Kun pinta on kuivunut,koko juttu käännetään ja leivinpaperi irroitetaan varovaisesti levystä.Sitten annetaan toisenkin puolen kuivua.

      Poista
  10. Mahtavan näköisiä namuja, varsinkin tuo väri on todella kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minna,Kiitos,nämä olikin tosi namuja ja sellaisia joita tarjoilee mielellään:)

      Poista
  11. Kerrassaan hauskan näköisiä herkkuja =)

    VastaaPoista
  12. Hauskoja! Ja olinhan minä nämä nähnyt jo instan puolellakin. Tämä menee kokeiluun ensi viikolla, kiitosta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkkuhovi:) tykkkään tehdä tämänlaisia juttuja ja niistä ovat eri lapsetkin tykänneet:)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...