lauantai 5. joulukuuta 2015

Hyvin sitruunainen kaalisalaatti +Bonredin punainen palmuöljy

Helsingissä ollessani kävin tutustumassa  punaiseen palmuöljyyn Bonredin pressiaamiaisella Kokkikoulu Espassa ,jossa maistoin  tosi hyvää kaalisalaattia. Bonredin sivustolla onkin reseptiosiossa Maija Silvennoisen Bonred-palmuöljyllä maustettu kaalisalaatti,mutta en ollut varma oliko se juuri se salaatti mitä maistoin Bonredin pressiaamiaisella ,joten loppujen lopuksi tein kaalisalaatin keittiöstäni löytyvistä aineksista. , Salaatin kauniin keltainen väri tuli Bonredin palmuöljystä joka antaakin kivasti väriä maun lisäksi,ja ihana maku tuli säilötyistä sitruunoista.

Hyvin sitruunainen kaalisalaatti
  • 1 pieni kaali tai puolikas isommasta kaalista
  • 3 rkl Bonred punaista palmuöljyä (tai muuta öljyä)
  • 3 rkl sitruunamehua
  • ripaus chilihiutaleita
  • mustapippuria,suolaa
  • 1,5 rkl silputtua säilöttyä sitruunaa
  • 1,5 tl juoksevaa hunajaa
  • persiljasilppua muutama ruokalusikallinen
Raasta kaali hienoksi raasteeksi.Sekoita  muut ainekset kaalin joukkoon,anna salaatin seistä jonkun aikaa ennen tarjoilua ja tarjoile.Säilötyt sitruunat antavat ihanasti makua salaatille ja punaisesta palmuöljystä tulee kaunis väri ja makuakin.
Hurjan hyvä kaalisalaatti ja tuo väri...
Pressiaamiaisella oli kaikenlaisia herkkuja joissa oli käytetty Bonredin punaista palmuöljyä.Sitä oli myös näissä mielettömän herkullisen makuisissa smoothieissa,joissa öljyn lisäksi oli appelsiinia,taatelia,aprikoosia,vaniljaa,ja inkivääriä.
Myös porkkanamuffinseissa ja sämpylöissä oli käytetty punaista palmuöljyä,minkä huomasi iloisen keltaisesta väristä.Keltainen väri tuleekin öljyn luonnollisesta karoteenistä,jota siinä on viisinkertaisesti porkkanoihin verrattuna. Punainen palmuöljy sopiikin leivontaan ,grillaamiseen ,paistamiseen ,uppopaistamiseen ,salaatteihin ym. Itse rakastan tätä erityisesti salaateissa mutta öljy sopii todella hyvin paistamiseen korkean syttymispisteensä ansiosta.

Kuvassa pressiaamiaisen  herkullisen kaalisalaatin päällä on Bonredin punaisessa palmuöljyssä paistamiani katkarapuja,jotka nekin saivat kauniisti  väriä öljystä . Pienessä lasissa näkyy miten kaunis väri öljyllä on, Öljyn väri tuleekin siitä että sitä valmistetaan hellävaraisesti ilman turhaa teollista käsittelyä. Ennen pressiaamiaiselle menoa tiesin vain että palmuöljy ei ole mitenkään erityisen terveellistä eikä ympäristöystävällinen öljy,mutta tilaisuudessa tuli esille paljon uutta tietoa,kuten se että tällä punaisella öljyllä on RSPO-sertifikaatti,sitä tuotetaan vastuullisesti mitä tulee ympäristöön ja itse tuotantoon ja että se on terveellinenkin. Lisää tietoa  löytyy Bonredin sivustolta.
Yhteispotretissa Henri Alen,Meri-Tuuli Väntsi sekä Safkatutkan Anni.  Etenkin Henri Alen kehui kovasti punaista palmuöljyä  ja oli siitä hyvin innostunut.Tällä videolla kuulee myös mitä Henri ajattlee punaisesta palmuöljystä ja videolla näyn minäkin yhden nanosekunnin;D

21 kommenttia:

  1. Voi miten raikkaan näköinen salaatti. Itse tykkään kaalisalaateista ja tykkään nauttia ne hapanleivän kanssa.
    Mukavaa lauantai-iltaa ihana Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:olen hulluna kaikenlaisiin kaaleihin ja kaalisalaatista pidän todella paljon;tälle säilötty sitruuna ja tuo ihana öljykin antoivat makua:) Kiitos samon sinulle Outi ihanainen:)

      Poista
  2. On kyllä kivan oloinen salaattiohje. Tällaiselle sitruunafriikille maistuisi varmasti todella hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rommirusina>tuolla säilötyllä sitruunalla sai ihanasti makua kaalisalaattiin ja ihana väri tuli tuosta öljystäkin:)

      Poista
  3. Oi kun kauniita kuvia! Ja olipa hyväntuulinen tilaisuus. Palmuöljy tuli kovaan käytöön meillekin Tykkään kovasti punaisesta väristä, antaa niin kivasti väriä myös raaka-aineisiin : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli-Hannele:kiitos ihana ja kiitos seurasta tuolla,oli kiva tilaisuus tosiaankin:) Palmuöljy on tosi ihana öljy,ja rakastan miten se antaa kivasti väriä kaikelle.

      Poista
  4. Sain viime kesänä Turun torilla maistella tuota punaista öljyä, silloin en ollut ennen kuullut ja en uskaltanut ostaa vaikka ihan hyvälle maistuikin! Tuo salaatti kuulostaa ja näyttää erittäin hyvältä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lemmi:ensi kerralla jos tämä punainen palmuöljy tulee vastaan niin suosittelen ihan kokeilemaan.Olen todella ihastunut siihen ja kohta on pullo jo lopussa eikä täältä saa samanlaista:( Salaatti oli hurjan hyvää,kiitos:)

      Poista
    2. Hei Jael! Kiitos kun olit mukana siinä tilaisuudessa. On mukava saada palautetta öljystämme. Jos tahdot, voit laittaa minulle tai Tiinalle toimitusosoitteen, niin toimitamme sinulle lisää öljyä. Meidän yhteystietomme löytyvät täältä. http://bonred.fi/yritys/yhteystiedot/

      Poista
    3. Markku Tuoriniemi:Kiitos,oli todella mukava tilaisuus. Ja ihana öljy:) Asun vähän kaukana joten voi olla aika tyyristä lähettää tännepäin öljyä,mutta kiitos paljon,todella ihania olette:)

      Poista
  5. Onpas herkullisen näköistä kaalisalaattia! Palmuöljy on itselleni hieman vierasta mutta tämän postauksen ansiosta uskaltaudun ehkä kokeilemaan sitä.

    Hyvää itsenäisyyspäivää ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjo:kiitos,oli todella hyvää kaalisalaattia,paljon makua tulee tuosta säilötystä sitruunasta ja sitten íhana väri öljystä. Suosittelen kokeilemaan sitä jos tulee vastaan,itse tykkään tosi paljon:)

      Poista
    2. Ja sinullekin hyvää itsenäisyyspäivää.Me täällä vietämme sitä huomenna,suomalaisen kirjaston merkeissä.

      Poista
  6. Olisinpa ehtinyt ko. tilaisuuteen myös :) ja ihana salaatti, suurena kaalinystävänä laitan tämän todo-listalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anne:voihan harmi,olisi ollut niín kiva tavata livenäkin . Minäkin rakastan kaalia ja tästä tuli tosi hyvää kaalisalaattia:)

      Poista
  7. Säilötyt sitruunat ovat ihania! Teen todella paljon erilaisia kaalisalaatteja, joten tätäkin täytyy tietysti kokeilla. Hassua, etten ole itse tullut yhdistäneeksi kaalia ja säilöttyä sitruunoita, vaikka muuten olen niitä monipuolisesti käyttänyt. Palmuöljyllä on tosiaan huono maine, mutta tähän punaiseen haluan kyllä tutustua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Selina:joo ja ne antavat makua niin monelle ruualle;tässä kaalissalaatissa tosi ihanasti:) Tämä punainen palmuöljy onkin ihan eri juttu kuin se jolla on huono maine,joten kannattaa tutustua vastaan tullessa.

      Poista
  8. En ole ikinä kokeillut palmuöljyä, mutta nyt kyllä kiinnostuinkin. Tuo kaalisalaatti oli varmasti herkullista. :) Kivaa alkanutta viikkoa Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiia:kokeile ihmeessä jos tulee vastaan,olen ihan ihastunut tähän ja tuohon väriin:) Kaalisalaatti oli ihanaa;rakastan kaalisalaatteja:) Kiitos samoin sinulle ihanaa viikkoa Tiia:)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...