torstai 10. joulukuuta 2015

Banaanimunkit plus plus

Täällä nyt vietettävän 8-päiväisen Hanukka-juhlan aikana syödään munkkeja,todella paljon munkkeja.Niitä tulee vastaa lähes joka paikassa,tai ainakin joka leipomossa,kahvilassa,ravintolassa,ruokakaupassa....Itse en ole mikään munkkien ystävä;tosin voin näiden 8 päivän aikana nauttia ehkä yhden munkin,ihan vaan sen vuoksi että sitten voi sanoa että söinhän minäkin munkkeja:D Mutta kun  näin ilmaislehdessä  banaanimunkkien ohjeen en minäkään voinut välttää munkkien paistamista ja ajattelin että tässäpä kivat munkit jotka voi viedä vaikka naapurille. Ihan tavanomaisia munkkejahan nämä eivät ole sillä näitä ei tehdä hiivataikinasta vaan taikinasta jota nostatetaan leivinjauheella mutta munkkejahan on kaikenlaisia,.Alkuperäistä ohjetta muuttelin jonkun verran.

Banaanimunkit
  • 3 dl vehnäjauhoa
  • 1,2  mantelijauhoa (voidaan korvata vehnäjauhoilla
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 0,8 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 kypsä banaani hienoksi muussattuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan kuoriraaste
  • 0,8 dl mantelimaitoa (tai muuta maitoa)
  • uppopaistamiseen sopivaa öljyä
  • tomusokeria munkkien päälle
Kaikki taikinan ainekset sekoitetaan keskenään tasaiseksi taikinaksi,jonka annetaan levätä jääkaapissa vähintään  15 minuutin ajan,  jonka jälkeen ne uppopaistetaan kuumassa öljyssä.Ohjeessa luki että taikinaa otetaan kerrallaan jäätelökauhan verran ja niin teinkin muutaman kanssa mutta ne turpoavat paistettaessa reilusti ja isot jäävät helposti  sisältä raaoiksi,joten suosittelen käyttämään teelusikkaa mittana;vakuutan etteivät ne enään ole teeluksikan kokoisia öljyssä paistuttuaan;D

Banaanimunkkien annetaan paistua rapeiksi ja ruskeakuorikseksi;munkkien päälle ripotellaan tomusokeria ennen tarjoilua.

Munkkien lisäksi klassisin hanukkaruoka taitaa olla perunapaistikkaat eli latkesit. Täkäläisen Matkonation-blogin (englanniksi) tytöt tekaisivat videon,josta selviää hyvin havainnollisesti miten tehdään parhaimmat latkesit;)
Ihan pakko laittaa tänne myös tämän vuoden Roladin-munkkkivuosikerran kuvan. Roladin-leipomo-kahvila tuovat joka vuosi uuden kokoelman mahtavia munkkeja.Esimerkiksi tuo toisella rivilla oleva keltaisella päällystetyssä Tropicana-munkissa on mango-ja passionhedelmäkreemiä,rommia,valkosuklaata,kookosta ja lisää suklaata.Kaloreita siinä on 322 kcal. Myös alimman rivin vasemmassa nurkassa oleva Irish Coffee-munkki on houkutteleva:siinä on whisky-macchiato -suklaaganachea,belgialaista suklaata ja kahvia ja suklaapitsiä. Kalorimäärä huikaisevat 363 kcal!

18 kommenttia:

  1. Nam! Vaikka en munkkeja syökään ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Narnian Girl.En minäkään (vaikka nyt maistoin) mutta niitä on kiva tehdä muille:)

      Poista
  2. Latkes on mun suurta herkkua...söisin sitä ihan joka päivä ja siksi Krakovassa en sitten muuta tilannutkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nelli:on ne hyviä.Yleensä olen yrittänyt vähän uudistaa niitä joka vuosi mutta kyllä vaan nuo klassiset jollain hyvällä päällysteellä ovat parhaita.)

      Poista
  3. Apua miten ihania vuosikerta munkkeja tuossa kuvassa!!!! Kaloreita varmaan tuhansia tuossa kuvassa mutta yhden voisin kyllä mutustella. Munkkitaikina on sellaista, että useampi alkaa närästämään mutta yhdelle on aina tilaa. Perunapaistikkaat näyttivät herkullisilta myös.
    Hanukka juhlassa syödään hyvin ja munkkeja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjo:tosiaankin apua;D Vaikken itse erityisesti välitä munkeista niin nuo Roladinin munkit ovat joka vuosi niin houkuttelevia! Onneksi kuitenkaan en ole munkkeihin hulluna,muutenhan se olisi ihan katastrofi kun on tuollaisia tarjolla;D Perunapaistikkaista sen sijaan pidän paljonkin:) Hanukka on vähän kaloripitoinen juhla,mutta voihan sitä välillä herkutella;D

      Poista
  4. Mä varmasti vetäisin munkkien yliannostuksen. Munkkeja ja kahvia, eipä voi olla paljon parempaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi;hih,onneksi mun kohdalla ei sellaista tapahtuisi;D

      Poista
  5. Nuo Roladinin munkit ovat ihania! Sopivan kokoisiakin. Ne tavalliset marketin hanukkamunkit ovat kamalia isoja mauttomia moykkyja. Taikina ei edes ole ehtinyt sisalta kunnolla kypsya. Ja niissa on muuten yli 500 kaloria. Toimistoonkin tuotiin viikolla sellaisia, arvaa soinko, en todella. Jotkut soivat useemmankin, huh.
    Itse teen pienia rinkiloita, kypsyvat ja kohoavat hyvin. Ja taikinaan laitan kardemummaa ja vaniljasokeria. Aika maukkaita, vaikka itse sanonkin. Siis yhden satsin vaan teen juhlaviikon aikana, yleensa perheen sapattiaterian jalkkariksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anu:Roladinin munkin on joka vuosi niin upeita ja aina listojen kärjessä parhaimpien munkkien joukossa.Onneksi en edes pidä erityisemmin munkeista joten niitä kamalia supermarket-munkkeja en ole edes kokeillut mutta voin kuvitella että noihin gourmet-munkkeihin verrattuna aika kamalia;D Mä muistankin sen sun kuvan munkeistasi,hienot!

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Hovkonditorn: En bra ide faktiskt att använda banan:)

      Poista
  7. Olen sanaton...ihania banaanimunkkeja. Ihan uusi juttu, että munkkitaikinaan voisi laittaa banaania,voin vain kuvitella miten herkullisia! Ja nuo leipomon valikoimat, uskomatonta taituruutta! Ihanaa Hanukka-juhlaa & viikonvaihdetta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli-Hannele: Näitä oli kiva tehdä kun eivät edes olleet mitenkään vaikeatekoisia:) Tosin en tiedä miten banaani käyttäytyisi tavallisissa munkeissa,tässähän oli leivinjauhetta mutta ei hiivaa. Nuo Roladinin munkit ovat tosiaankin ihan mestariteoksia,ei voi kuin ihailla ja hyviäkin. Kiitos,oikein hyvää viikonvaihdetta sinnekin:)

      Poista
  8. Oi kuinka herkullisia - tykkään sekä banaaneista että munkeista, jotta aivan mahtava yhdistelmä!

    VastaaPoista
  9. Nina>vaikkein oikeasti munkeista välitäkään niin nämä banskumunkit olivat ihanan rapeita ja maukkaita,sitruunasta ja banaanista tuli makua:)

    VastaaPoista
  10. Banaanimunkit! Kuulostaa niin mahtavalta herkulta. Voi että kun minulla on tuo kolesteroli...nykysin ei sais syödä suurinpiirtein mitään hyvää. Näitä aion silti kokeilla, lapset tykkää näistä varmasti myös.
    Nuo Rolandin munkit näyttää hienoilta, eihän noin nättejä raaskis edes syödä!
    Hyvää viikonloppua Jael!

    VastaaPoista
  11. Täällä sinulla on voittaa iPhone 6s: goracenagrody.pl/iphone6s/0fkrjtu Olen jo voittanut! Voisin suositella!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...