sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Jouluinen Rosetta-juoma

Pidän paljon marsipaanin makuisesta Rosetta-mantelijuomatiiisteestä,josta olenkin postannut täällä. Sitähän saa täällä ostaa valmiina tiivisteenä mutta kun sen valmistus ei ole mitenkään vaikeaa niin teen sitä alusta pitäen itse.  Nyt keksin tehdä siitä jouluisilla mauilla maustetun version ja ihanaa siitä tulikin!   Ja ne ihanat jouluiset  tuoksut keittiössä kun tätä keittelin;ihan senkin vuoksi  voisin tehdä tätä uudestaankin. Tässä tulee käyttää itse tehtyä mantelimaitoa,jossa suhde manteleiden ja veden välillä on 1:4. Kaupan valmiissa mantelimaitojuomissa mantelin osuus on yleensä vain 2,5 % eikä se riitä rosettan tekoon.

Jouluinen Rosetta-mantelimaitotiiiviste
  • 5 dl kotitekoista mantelimaitoa (aimmin postaamani ohjeen mukaan,ilman ohjeessa olevaa sokerimäärää ja karvasmantelia)
  • 1 dl ruokosokeria ja muuta makeutusta (käytin steviaa) tai 1,5 dl sokeria ilman muuta makeutusta)
  • ½ tl vaniljatangosta raaputettua vaniljaa
  • 3/4  tl piparimaustetta
  • ½ rkl raastettua appelsiinin kuorta.
Kaikki ainekset sekoitetaan keskenään ja keitetään keskilämmöllä kiehumispisteeseen,välillä sekoittaen. Kun juoma alkaa kiehua alennetaan lämpöä ja  juomaa sekoitetaan koko ajan kunnes se paksunee ,jolloin se otetaan pois liedeltä. Mantelimaito saostuu kun sitä keitetään. Annetään jäähtyä ja pullotetaan.Rosetta on tiivistettä joten siitä sekoitetaan 2-3 ruokalusikallista veden kanssa.Itse teen niin että blendaan  rosettatiivistettä veden ja jääpalojen kanssa tehosekoittimessa. Jouluinen rosetta sopii hyvin pohjaksi myös smoothieihin,maidottoman jäätelön tekoon ym.
Ihana juoma!

10 kommenttia:

  1. Ihana tuo pullo missä on mantelijuomaa ♡
    Herkullista sunnuntaita Jael ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi, olen vähän heikkona tuollaisiin pulloihin... Hyvää alkavaa viikkoa Outi ihanainen

      Poista
  2. Det här skulle jag tycka mycket om, då mandel och pepparkaka är mina favoritsmaker!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn: en jätte bra dryck:skert skulle du tycka om det

      Poista
  3. Kiva ohje! Mantelimaitoa pitäsi myös kokeilla tehdä.
    Kaunis kuva.
    Ihanaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  4. Anne:mantelimaitoa onkin helppo tehdä itse, joten kannattaa tehdäkin. Kiitos:-) ja hyvää alkavaa viikkoa

    VastaaPoista
  5. Mantelimaito on niin nam ja tykkään kyllä karvasmantelistakin mausteena...joten on taas ihan omaan makuun sopiva herkku! En ole vielä tehnyt itse mantelimaitoa, laitetaas listalle..; ) Ihanaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli-Hannele: mantelimaito onkin hyvää,etenkin itse tehty kun se mantelin osuus on suurempi;valmiiden maitojen manteliosuus on niin pieni! Kiitos samoin sinulle mahtavaa viikkoa Heli:)

      Poista
  6. Pakko olla hyvää, vaikka en siis osaa aivan täysin kuvitella miltä maistuu, mutta kun manteli on niin hyvää ja mantelimassa! Mukavaa alkanutta viikkoa Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiia: on tosi hyvää ja tämähän on tiiviste,joten siitä riittää:) Marsipaanin makuinen rosettajuoma on ihanaa mutta niin on tämäkin jouluisilla mauilla:)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...