lauantai 26. joulukuuta 2015

Salaatti silmien edessä

Jouluaattona kävin ystävän kanssa salaatilla Carmel-torin erään sivukadun kulmassa olevassa pienessä paikassa. 
Silmiemme edessä salaattimies otti vihannekset esille ja pilkkoi ne muutamassa sekunnissa pieneksi. Taitava veitsen käsittelijä....Viereiseltä torilta ainekset,salaatti valmistetaan nenän edessä .....voiko tuoreempaa olla..Perussalaatin päälle sai pienestä lisämaksusta  kaikenlaisia lisukkeita ja otimme  ne kaikki.  Oli paistettua kukkakaalia,tahinia,chilitahnaa,keitettyjä kikherneitä,munakoisotahnaa,yrttejä..
Salaatin kanssa saimme  neliön muotoiset täysjyväpitaleivät,joista ei otettu erikseen maksua.
Jaffasta kotoisin olevalla Kalbonin perheellä on ollut Jaffassa suosittu hummuspaikka jo useita vuosikymmeniä ja hummusta tehdään perheessä jo kolmatta sukupolvea. Kalboni Torilla avattiin torin sivukadun varteen kesän lopussa;sitä ennen samassa paikassa oli aika lailla samanlaista ruokaa tarjonnut yrittäjä, Salaatti lisukkeineen maksoi 4,70 euroa;todella edullista. Tätä kirjoittaessa huomasin että ihan lähellänikin on Kalbonin perheen hummuspaikka enkä ole kertaakaan siellä käynyt...
Palvelukin oli niin ystävällistä että sekä ystävä että minä totesimme että voisimme tulla tuonne salaatille vaikka  joka päivä..

18 kommenttia:

 1. Taitaa olle se paikka jossa on käyty ?! Hyvää oli..juu,varmaan joka päivä..kun on noin komia mies tekemässä..ihana katse :) Minä alan valmistautuun veljen porukan tuloon ja menyn viimeistelyyn. :)hyvää Shabattia sinne. Ja...kohta nähdään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli, sepä juuri, mutta uudet omistakat ja vähän erilainen menu. Oli kyllö niin hyvää! Mukavaa päivää veljen seurassa ja kiva taas pian nähdä:-)

   Poista
 2. Näyttääpä hyvälle salaatti ja toki mieskin ;)

  VastaaPoista
 3. Salaatti herkullisilla lisukkeilla ja komea kokki, eipä sitä voi nainen muuta toivoakaan. Onneksi mulla on ne molemmat täällä kotona :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi:sulla on sitten hyvin asiat kunnossa:-)ja paranemisiin

   Poista
 4. Siis niin herkullinen salaatti ja tuo leipä: ) Nyt kaipaa jo muutakin kuin jouluruokia, kaikki lohet ja mädit jo syöty! Huomenna paluu pikkuhiljaa arkeen...Ihanaa lauantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heli-Hannele:oli tosiaankin ja kun se vielä tehtiin ihan nenän edessä,ja ainekset vierestä torilta:) Ihanaa arkea,pian sinulla alkaakin toisenlainen arki;D

   Poista
 5. Oi mikä salaatti! tuoreemmaksi ei tosiaan voi enää mennä :) täällä alkaa olla taas normaali ruoka mielessä, salaatit, keitot, kasvikset.. joulu on ihanaa aikaa, mutta niin on arkikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anne:no todellakaan ei tuon tuoreemmaksi voi mennä. Ja hyvää ja herkullista paluuta arkeen sinulle:)

   Poista
 6. No ei ollut hintaa salaatilla ja hyvältä näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allu>no ei todellakaan ollut hinnalla pilattu,ja oli niin hyvää ja täyttävääkin,

   Poista
 7. Onpa hyvän näköinen kokki, eikun salaatti... Ja edullinen!

  VastaaPoista
 8. Kokki on hyvän näkönen, kuin myös salaattikin :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...