sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Pastaa kermaisella parsakaalikastikkeella

Istuin eräänä aikaisen aamuna kantakahvilassani,ja katseeni osui seinän liitutauluun ,missä luki mm. "pastaa parsakaalikreemillä".  Mietin millainen kastike tuo kreemi voisi olla,ja samalla iski mielihalu: halusin tehdä pastaa parsakaalikastikkeella. Parsakaalia oli jo ennestään kotona ,joten ostoslistalla oli vain ruokakerman ostaminen. Suurimman osan parsakaalista hienonsin kastikkeeseen,ja siitä tuli tosi hyvää:)
******************************************************************************
Pastaa kermaisella parsakaalikastikkeella
  • 250 gr parsakaalia varsineen (tuoretta tai pakasteena) Pieni osa parsakaalista jätetään koristeeksi pastan päälle.
  • 1 tetra ruokakermaa (2 dl, 15% ruokakermaa) + 0.75 dl vettä
  • 2 valkosipulin kynttä murskattuna (leikkaan ne pieneksi aina veitsellä)
  • 1 keskikokokonen sipuli
  • 2 rkl öljyä paistamiseen
  • suolaa,mustapippuria (mustapippuria 1/4 tl)
  • parmesaania päälle
******************************************************************************
Parsakaalini kukinnot olivat jo ehtineet hieman kellertyä,mutta se ei tee siitä vähemmän hyvää.
Käytin tässä tuoretta parsakaalia, ja kaadoin ensin kiehuvaa vettä parsakaalien päälle,jotta ne pehmenisivät, minkä jälkeen leikkasin ne pieniksi palasiksi. Pakasteparsakaali käy tähän yhtä hyvin. Sipuli paloitellaan,öljy lämmitetään pannulla  keskilämmöllä ja sipulin annetaan ruskistua..Tämän jälkeen lisätään parsakaalipalat sekä murskattu valkosipuli, ja niitä paistetaan sipulin kanssa koko ajan sekoitellen,hieman yli minuutin. Nyt lisätään ruokakerma,vesi,ripaus suolaa  sekä  mustapippuria .Pannu peitetään kannella ja lämpö alennetaan minimiin. Kastikkeen annetaan kiehua kannen alla 20-25 minuuttia, kunnes parsakaali on pehmentynyt ja kastike hieman kiehunut kokoon. Jauhoin kastikkeen melko tasaiseksi sauvasekoittimella .Kastiketta maistellaan ja lisätään suolaa jos siltä tuntuu.
Kastike kaadetaan pastan päälle,lisätään parsakaalin muruja sekä parmesaania. Tähän käy mikä tahansa pasta, ja minulla oli gluteenitonta italialaista 100 % hernepastaa.  joka keitettäessä haisi kamalalle mutta oli loppujen lopuksi ihan hyvää. Ihanan kermainen pastakastike teki tästäkin pastaruuasta tosi hyvää:)

14 kommenttia:

  1. Parsakaalin fanina nappasin reseptin talteen.
    Ihanaa sunnuntai-iltaa!

    VastaaPoista
  2. Outi:Minäkin rakastan parsakaalia💚se on niin hyvää.Kaunista sunnuntai-iltaa sinullekin🌸

    VastaaPoista
  3. Parsakaalipasta kuuluu meidänkin suosikkeihin. Ihastuttiin tähän Kazimierzin Café Mlynekissä, joka on muuten vegaani ravintola. Tehdään nykyään kotona paljon itsekkin mutta ei vegaanista versiota.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nelli>rakastan parsakaalia ,ja tässä se olikin niin hyvää.Ei ihme että ihastuitte siihen:)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Hovkonditorn:tack,jättegott och älskar brokkoli:)

      Poista
  5. Hello Jael! Aika juoksee kovaa vauhtia... onneksi täällä Suomessa on talvi selätetty ja odotellaan kevättä. Pasta on suosikkini ja täytyypä kokeilla tätäkin joskus. Mukavaa viikon alkua Sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maireanna:kiva kuulla sinusta taas,ja ihanaa että olette menossa kevättä kohti,täällä kevät on ja lämmintäkin. Tämä oli tosi hyvää,ja varmaankin pidät tästä jos laitat. Mukavaa viikon alkua sinullekin:)

      Poista
  6. Toinenkin parsakaalifani ilmoittautuu. Resepti napattu talteen :) Tästä saa myös helposti vegaanisen version, tosi kätevää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aino:kiva kun on parsakaalifaneja:) Totta,helposti saa tuosta vegaanisen,olin alunperin ajatellut tehdä tuon kaurakermalla.

      Poista
  7. Jääkaapissa on parsakaalia,joten tuossa onkin hyvä ruoka tälle päivälle.
    Parsakaali on niin hyvää ja terveellistä.

    Mukavaa huomista naistenpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hanne:no hyvä sittenhän sinulla olikin ainekset koossa:) Rakastan parsakaalia,ja onneksi se onkin terveellinen herkku:) Hyvää naistenpäivän iltaa sinulle:)

      Poista
  8. Menee kokeiluun, parsakaali on nyt edullista ja ideat jo hieman loppu sen kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Petra:toivottavasti tykkäät.Täälläkin parsakaali nyt tai oikeastaan on ollut koko talven tosi edullista halpismarketissa,joten sitä on tullut syötyä lähes joka päivä;D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...